אתם מתרגלים מ"ט?

אוייי

אתה לא באמת מתכוון להחריד את השדים מרבצם, אה? או לפתוח (שוב) את תיבת הפאנדורה הזו?

ראינו וגם טחנו את הנושא

עד דק. הפורום בער במשך חודשים בגלל הויכוחים המרים סביב המ''ט. בשביל מה שוב? בוא נתקדם הלאה.

יופי. אז שמנו סוף לשירשור.

אבל בשמחה (מצידי לפחות) אשמח אם תשתתף בדיוננו על הדברים הקשורים במדיטציה. המשך יום נעים וטוב שיהיה לכולנו

lightflake

New member
../images/Emo45.gif ובקשר למדיטציה...

אני עדיין מחכה לתשובות לשאלות ששאלתי את "אינקה"... לוקח לו זמן לחשוב על תשובות... אני מחכה בסבלנות.

אינקה

New member
היו שאלות בנושא מדיטציה?

לא זכור לי, אבל אתה מוזמן לשאול אותן שוב אם הן לנושא.

lightflake

New member
בטח שהיו..

להזכירך (ואני מסכם פה את הנקודות החשובות בקצרה, אם אתה לא מסכים עם משהו תגיד): אתה טענת את הדברים הבאים: א. הזדהות, כל הזדהות, היא מטבעה אשליה. ב. פעולה נכונה היא פעולה ספונטאנית בהכרה צלולה ולא תוצאה של רגש, הנמקה והגיון. ג. קודם כל כדי להגיע לפעולה ספונטאנית יש להשיל את ההזדהויות הכוזבות, את הדעות הרעיונות וההנמקות. אז באותו המצב הטהור - מה שאתה עושה זה מה שאתה עושה ללא שיפוט או עכבה. אני כתגובה שאלתי אותך: לגבי א: אם תשב בבית הוריך ויכנס שודד וישדוד חלילה את אמך, האם לא תעצור בו? למה להזדהות? ואולי הוא זקוק לכסף יותר מאמך? לגבי ב: איך תפעל ספונטאנית אם אתה לא נמצא ליד כל רוצח ואנס שאתה יכול לראותם במעשיהם? אם כך מה אתה מציע? שניתן להם לבצע את זממם רק מכיוון שאנו לא נמצאים לידם כדי לתת לתגובה הספונטאנית שלנו לפעול? לגבי ג: למה לרדוף פדופילים ורוצחים? למה למנוע את זממם מראש? אתה מציע שנחכה שנגיע כולנו להשלת ההזדהויות וההארה המיוחלת עד שנבין מה האמת הספונטאנית בהכרה צלולה ומה לא? למעשה לפי מה שאתה אומר אנו לא יכולים לנקוט בשום פעולה עד שנגיע להארה?

אינקה

New member
אלו לא שאלות לגבי מדיטציה

אבל באופן חד פעמי - בבקשה: א. לא יודע. ב. אני עוסק במדיטציה לא ברדיפה אחר פושעים. ג. מי שרודף יודע למה הוא עושה את זה, אני איני רודף אחר אף אחד. ועכשיו לגבי מדיטציה: במציאות יש מכל דבר. הבחירה שלך היא האם וכיצד לשלוט בתכנים המעסיקים את ההכרה שלך. אם ההכרה שלך עסוקה באלימות וכאב עליך לטפל בעצמך בשיטות שונות ותרגול יכול באמת לעזור לך, אבל רצוי לעשות זאת בתיאום עם המטפל אם יש כזה או לפחות לדאוג שהמורה יהיה מודע לנטייה הזו. שמחתי לעזור.

lightflake

New member
קצת עצימת עיניים.. לא?

הרי אתה לא עוסק ברדיפה אחרי פושעים כי אתה משאיר למישהו אחר לעשות זאת בשבילך, בכל אופן, מי שעושה זאת בשבילך כמו הצבא והמשטרה של המדינה שבא אתה אזרח, עושה זאת כחלק מהפעילות שאתה כאזרח המדינה מורה לו לעשות, בהצבעתך לכנסת או באי הצבעתך, ולכן העניינים הללו כן נוגעים לך אישית, ברור שלעצום עינים זה קל יותר אבל האם לא בשביל זה אנו עושים מדיטציה? כדי לפקוח אותן?

אינקה

New member
עצימת עיניים

זה עניין של טכניקה. יש טכניקות שבהן ההנחיה היא לעצום עיניים, אחרות יש לעשות בעיניים פקוחות כמו זאזן למשל, ויש אחרות בהן זה פחות חשוב. אחד הדברים שרואים כשההכרה נרגעת זה שכל דבר חשוב אך גם יש לו את המקום שלו. כשרואים זאת כך ניתן גם לכבד בחירות של אחרים ולא לחוש שהן מאיימות על הבחירה שלך. כשההכרה רגועה ניתן גם לעשות את הדבר הנכון והיעיל כדי להשיג את המטרה ובלי לבזבז אנרגיה מיותרת או לבחור כיווני פעולה שגויים. שוב, שמחתי לעזור.

sidharta

New member
לגבי א:

לדעתי אתה לא חייב להזדהות עם אף אחד מהם. ובכל זאת, יש פה אדם אחד, שפוגע באדם אחר. אני חושבת שחובתך המוסרית היא לעצור אותו מלפעול, גם אם הגנב זקוק לכסף יותר מאמך. העיקרון הוא לעשות זאת לא מתוך מיינד של שנאה ופחד, אלא מתוך חמלה הן כלפי התוקף והן כלפי המותקף. כמובן, רובינו איננו בודהה, וסביר להניח שתהיה אצלינו הזדהות עם האם, וכעס כלפי התוקף. המטרה היא לפתח בנו את אותן תכונות של צלילות וחמלה. כמובן, אם אתה מרגיש שהתוקף פעל מתוך מצוקה, אתה יכול לנסות לעזור לו, אבל לא על חשבון המותקף. כלומר, ייתכן שעל מנת לעצור אותו מלפגוע באמך, תאלץ לפעול בשפה שהוא יבין, אולי אף בכח פיזי. אחר כך, אולי ניתן יהיה לעזור לו (לבקר אותו בכלא ולדבר איתו, למשל?)

וכשאני חושב על זה....

פוטנציאלית לפחות, כל דבר יכול להיות קשור למדיטציה. בהצלחה
וברוך הבא.

drall

New member
כמו שאמרתי לאינקה

האושואיזם תמיד פתוח לקבל כישרונות חדשים. גם אתה מוזמן.

OriIdan

New member
אם אתה רוצה לדון על זה

כדי לא לפתוח את תיבת הפנדורה בפורום הזה. אתה מוזמן לפורום של האגודה למדיטציה טרנסנדנטלית http://www.tmt.org.il שם תעלה את הנקודה ותקבל תגובות אוביקטיביות לעניין. כאן בפורום מדיטציה טרנסנדנטלית היא בד אדום לפני השור. יש כאן עודף מתנגדים לטכניקה ללא שום סיבה ברורה. כדי לדון על משהו צריך ראש פתוח ולא מראש לשלול. הגישה כאן בפורום היא לשלול כל דבר שקשור למהרישי או מדיטציה טרנסנדנטלית. לכן אי אפשר לנהל דיון אמיתי על היתרונות והחסרונות. האבסורד הוא שדווקא בפורום של האגודה למדיטציה אפשר לנהל דיון בעד ונגד המדיטציה הטרנסנדנטלית.

למעלה