אתם מקבלים אורחים ?

ירון-מ

New member
קונג-פו בראשון לציון

היי אז ככה לפני שנה בערך חיפשתי מורה/מכון לקונג-פו באזור החי-בר (יענו חולון יפו בת ים ראשון) ויש בראשון מורה לקונג-פו בשיטת חולדה שחורה הבעיה שאני לא יודע היכן הוא מלמד אני חושב שבאיזה בית הפועל או משהו בסגנון

זה נשמע כמו סשה!!!

הוא מלמד קונג-פו בסגנון "אגרוף שחור" שלפי מה שהבנתי כולל בתוכו את "החולדה השחורה". הוא מלמד, לפי מה שהבנתי, בעיקר בגן הציבורי שליד רכבת מרכז בת"א. אני יודע שהוא יצירתי ומקורי בטכניקות הלימוד שלו וכל מי שלמד אצלו (ודיבר איתי) אומר שהוא לוחם מעולה. בהצלחה, בן

לירון ובן.

מה זה בדיוק שיטת "חולדה שחורה"? (ורק אל תגידו לי שזה שיטת ה"אגרוף השחור" כי זה לא אומר לי כלום...).

בהן צדקי, אין לי כמעט כל מושג!

לפי מה שאחד מתלמידיו לשעבר של סשה אמר לי, מדובר בעבודה "אפלה" משהו. כפי שאני מבין זאת, יש סגנונות קונג-פו רבים שבהם מדברים על שימוש ב"כוח הפחד", לעומת סגנונות בהם מדברים על שימוש ב"כוח האהבה". זה כמעט כמו החלוקה ל"טובים" ול"רעים". אני לא יודע על זה הרבה, בהקשרים האלה - אבל אני יכול להגיד כמעט בוודאות שסשה מלמד את אמנות הלחימה המבוססת על החולדה. אני לא מכיר את התנועות והקאטות של אמנות זו... וכנראה גם - וזה כבר ניחוש - מלמד להשתמש ב"כוח האפלה", שזהו מעין תחום של השימוש בצ´י (אבל יכול להיות שאני טועה ושלסשה אין כל שייכות לתחום זה!!!).

ירון-מ

New member
חולדה

היי אז ככה למען האמת אני לומד גמל שלמה אבל לפני כשנה כשחיפשתי מורה/מכון נתקלתי בתיבת הדואר של מכרה שלי שגרה בראשון עלון של המורה לקונג-פו בשיטת החולדה השחורה-בראשון ולא בת"א אבל זה היה כבר אחרי שהתחלתי אז לא התעמקתי בנושא

alon_o

New member
חולדה שחורה - הסבר

חולדה שחורה היא שיטה מאוד דינמית, ורכה. בתנועות תמיד יש סיבוביות מסוימת, והתנועות בנויות כך שקשה לראות אותן,מלאות בשינויים פתאומיים. לתנועות אין מסלול קבוע (כדוגמת אגרוף ישר). קצת קשה לי להסביר על דפי הפורום, רוב התנועות פשוט משתנות לכיוון בלתי צפוי ברגע האחרון, מה שמקשה מאוד על החסימה. התקפה בחולדה שחורה מאופיינת במספר גדול יחסית של מכות מהירות מאוד לגפים התוקפים תוך תנועה הצידה וקדימה (המורה שלי מגדיר את זה: כמו חולדה שנצמדת ליד שמנסה להכות אותה תוך המון שריטות מהירות.) השיטה נגזרת מבגואה ז´נג (או לפחות יש קשר חד צדדי כלשהו בין השתיים) אני לומד חולדה שחורה בראשון, ולמסטר שלי קוראים ברוך (ואין לי שום מושג בקשר לאגרוף שחור\סשה) אלון

זה נשמע רע. ../images/Emo31.gif

צפיתי פעם בחלק משיעור שלו, שהתקיים כפי שאמרת בגן שליד רכבת צפון. אחרי חצי שעה בערך כבר השתעממתי מאימוני הכושר. וגם ריחמתי על התלמידים (קבוצה רב-גילאית של בנים, במכנסיים שחורים וסרטים שחורים על המצב בלבד, וחלקם הגדול עם כרס קטנה...); צורת האימון הזכירה לי יותר מד"ס\תיזוז של יחידה מובחרת מאשר אימון כושר גופני סביר המתאים לשיעור. מעל הכל ריחפה אווירה של התלהבות עצמית (של התלמידים בעיקר) של "הנה אנחנו קשוחים, לוחמים קטלניים ומסוכנים". יכול להיות שהוא לוחם מעולה; אבל בעיני, מורה שמדבר עם התלמידים שלו דרך מקל (כן כן, הוא איים עליהם עם מקל, על אלה שנשרכו אחרונים בהליכת הברווז למשל) , צריך לאסור עליו אפילו לגדל דגים באקווריום.

גם לי יש כרס ולא קטנה ../images/Emo10.gif

אבל כמובן שזה לא מפריע לי אחרת לא היתה לי
!!! על כל פנים, אני מבין שאינך מתלהב מסשה. וכן, אינך הראשון. שמעתי לא מעט אנשים שמדברים עליו בטון דומה. מה שכן, אני לא יודע מה זה אומר. לפעמים יכול להיות מורה מעולה שמהצד קשה להבין את צורת העבודה שלו, או את המתודה שלו. לגבי זה שהוא מדבר איתם עם מקל (מעניין...), אני רק יכול להגיד שזוהי בחירה של התלמידים שלו, כנראה, ללמוד אצל מורה שמדבר איתם עם מקל. וכנראה שהם שלמים עם הבחירה הזאת. אני, אישית, לא מרשה לתלמידים שלי אפילו להתאמץ לפעמים (ואני בטוח שיהיו מספיק מדריכים אחרים ש"יקטלו" את זה, זכותם!), אבל זה לא אומר שהשיטה ההפוכה מזאת איננה טובה או עובדת, זו פשוט לא השיטה שאני שלם איתה. בכל אופן, אני מאוד אוהב לקרוא את ההודעות שלך - גם את זו וגם את הקודמת - יש בהן המון פרטים והמון חיים ואני ממש יכולתי להרגיש שאני נמצא איתך שם. שלך, בן

ואגב, למד אצלי תלמיד שלמד אצלו -

והרמה של אותו תלמיד דווקא היתה יפה יחסית לכמות הזמן שהוא למד. אז לפי התוצאות של העבודה הספציפית ההיא, הייתי דווקא אומר שהוא מורה טוב!... ולכל מורה יש את הסיבות שלו, לך תבין. אולי האיום עם המקל הוא דרך לימוד כלשהי, שהוא לוקח עליה אחריות ויש לה תוצאות X שהוא מודע אליהן היטב ומנצל אותן? אני לא יודע, יכול להיות שהוא מורה גרוע, או טוב, אני פשוט לא יודע - לא מכיר אותו - וגם אם הייתי מכיר אותו והיתה לי דיעה עליו יכול להיות שדעתי היתה שגויה. אגב, מה, הוא עשה להם שם הרבה כושר נוסח מד"ס כזה? ממש פיסי? בן

שריר

New member
בקשר ללחימה אפלה ולחימה אוהבת משהו

כזה? בן התחלת להגיד משהו כזה אתה יכול לפרט?

ביקורת אפלה.

תראה, ברור לי שהשיפוט שלי כמתבונן מהצד בלבד הוא לא רק לא הוגן אלא גם לא מקצועי. אני חושב שעיקר הביקורת שלי מכוונת בעצם כלפי התלמידים שלו; כמו שאמרת, הם בוחרים לאפשר לו, למשל, לדבר איתם דרך המקל. כמתרגל טאי-צ´י, גם אני שוקד על פיתוח הכרס
. אבל אני ציינתי את הכרסים של התלמידים שלו כי המראה הכללי שלהם הוא די מגוחך : דמיין לעצמך חבורת בנים לבנבנים ושמנמנים עומדים להם באמצע מדשאה, עם המכנסים השחורים והסרטים השחורים על המצח (ואם זה לא היה ברור עד עכשיו - בלי חולצות), ועושים כל מיני תרגילי כושר מופרעים. השדר שהם העבירו לי היה של מיסכנות. זה שיפוט מאוד סטריאוטיפי (הי, גם אני לבנבן, ועושה תרגילים מוזרים מסוג אחר), אבל לא יכולתי שלא לרחם עליהם. היתה לי תחושה מאוד חזקה שהחבר´ה שעומדים מולי בשורה וקופצים עם ברכיים גבוה לחזה באדיקות (אווירת "רעל בעיניים" צבאית למדי - חלק עוד בהתלהבות, וחלק כבר חסרי כוח), מנסים להוכיח לעצמם ולסביבה משהו. אבל מה שאמרת על "הכוח האפל" - זה בדיוק התחושה שהם מעבירים : "אנחנו רעים, אנחנו לוחמים קטלניים, אל תתעסקו איתנו". בעיני מי שלומד את זה הוא מסכן. מי שרוצה להכאיב לאחרים הוא מסכן. מי שרוצה "להיות גבר" הוא מסכן. אם מישהו מהם סובל מחוסר הערכה סביבתית\עצמית, הבחירה בדרך של "כישרון רע" לא נראית לי פתרון של היגיון בריא. נשמע יותר כמו רצון להלחם הנובע מתוך תיסכול. איזה אימונים הוא עשה להם שם ? - הליכת ברווז, כמו שכבר אמרתי, ארוכה מ-א-ו-ד; קפיצות, ריצות, קפיצות עם בעיטות. במשך הרבה זמן; השתעממתי והלכתי. בהזדמנות אחרת ראיתי אותם מתאמנים על מצבי קרב בזוגות. טוב, זה לא נראה חריג במיוחד מאימוני וושו אחרים.

Biza

New member
קונג-פו בראשון לציון ב:

כן אכן יש בראשון קונג-פו במכון סמוריא שזה מול בית הכנסת הגדול

alon_o

New member
מורה בראשון לציון

אני לומד קונג פו בשיטת "חולדה שחורה" בבית הספר לאומנויות לחימה "סמוראי דו", בפינסקר 1, ליד בית הכנסת\מגן דוד. בימים שני ורביעי ב-8:00 עד 10:00 את\חברה שלך מוזמנות לנסות. אלון.

למעלה