אתם מקבלים אורחים ?

שומפי

New member
אתם מקבלים אורחים ? ../images/Emo9.gif

נכנסתי לבקר וממש התלהבתי ! איזה יופי של פורום יש לכם ! בן , נכנסתי לכרטיס שלך וראיתי שאתה מדריך , אז רציתי לשאול איפה יש אימונים של קונג פו בארץ , או יותר מדויק אם יש באיזור ראשון לציון , ידוע לך משהו בנושא ? אני שואלת בשביל חברה שהחליטה שהיא רוצה להתחיל ללמוד. אני בעצמי התחלתי לפני שבוע טאיקוונדו (או איך שכותבים את זה )והיה ממש מגניב. תודה מראש - ואחלה הכנסת אורחים...

ברוכה הבאה! ../images/Emo39.gif

אולי תוכלי להוסיף משהו על עצמך בכרטיס האישי, שנדע עליך משהו?

שומפי

New member
מה למשל?

אני בת 23, סטודנטית , היום היה לי אימון 2 בטאקוונדו , היה ממש כייף אבל ממש כואבות לי הרגלים. לומדת טאי צי 6 חודשים, ו... זהו ! עוד משהו ?

איפה לומדת טאי-צ´י? אצל מי?

וחוצמזה, אם תקליקי על שמך, תגיעי ל"כרטיס האישי" שלך, באדיבות
. ואם
כל-כך נחמדים שהקימו לכבודך "כרטיס אישי", אולי תהיי גם את אדיבה, ותכתבי בו משהו?
סתם, הצעה...

שומפי

New member
אני הולכת לשבש את שמה ..

אני לומדת אצל ענת טופלר או טפלר - בהולמס פלייס .

שומפי

אחרי חצי שנה בטאי צ´י עברת ללמוד טאקוונדו ?!?!? מעבר קצת חד, לא? מה גרם לך לעשות את המעבר הזה?

שומפי

New member
אני לומדת במקביל ../images/Emo12.gif

לא הפסקתי עם הטאי צי . מעבר חד ? כן , אבל נראה לי שזה מסתדר לא רע ,למרות שלאימון האחרון בטאי צי באתי עם גוף תפוס וכואב (בגלל הטאקוונדו )וזה קצת הקשה ... תמיד רציתי ללמוד איזו אומנות לחימה , אבל פחדתי ש"ירביצו" לי ויכאב לי...ויום אחד התפרסמה הודעה שנפתח הטאקוונדו , אמרתי לעצמי : "בואי , נלך לשעור הראשון נראה מזה ושיתחילו להרביץ - נברח "...והלכתי לשעור הראשון (לא ישנתי בלילה שלפני מרוב התרגשות !!! אבל אל תספרו לאף אחד ) וכידוע לכם , לא מרביצים שם , ואחרי האימון יום שלם לא יכולתי למחוק את החיוך מהפרצוף שלי , מכירים את ההרגשה של היום אחרי הסקס הכי טוב שהיה לכם בחיים ? אז ככה הייתי אחרי השעור הראשון...הייתי ב"היי" כל היום - וזה היה נפלא . טוב כתבתי יותר מידי אז יאללה ביי.(חרוז ?)

איזה הולמס פלייס? כלומר באיזו עיר?

חשבתי לראות אימון טאי צ´י אצלם, אבל אם כבר היית שם - את יכולה לומר משהו על האווירה במקום? הסגנון שמלמדים? היחס של המדריך/כה למתאמנים?

שומפי

New member
קשה לי לענות לך ../images/Emo5.gif

כי אני לא מכירה משהו אחר , האוירה במקום ? אני לא ממש יודעת למה הכוונה , במשך השעור (שהוא שעה) יש מוזיקה סינית מרגיעה ברקע (חלשה), מעמעמים את האורות , יש מדריכה אחת , ומה עוד ? אני לומדת טאי צי יאנג , שזה יותר בקטע בריאותי (אולי בגלל זה רציתי "קצת יותר " והגעתי לטאקוונדו). המדריכה עושה את התנועות איתנו, מידי פעם עוברת בין האנשים , מתקנת אותם , בודקת אנרגיה , נושמת איתנו (כלומר לידינו)וזהו. יש פעמיים בשבוע אימון/שעור, בערב. מקווה שעניתי לך ואם לא זה מראה עד כמה אני "צעירה" בנושא!

angeleyes

New member
מעניין. אם היית מתאמן בסגנון

טאי צ´י שיש בו את הפן הלחימתי, האם היית "צריכה" את הטאיקוונדו..

ל angeleyes ../images/Emo41.gif ../images/Emo39.gif ../images/Emo36.gif

קודם כל ברוך (או ברוכה?!) הבא לפורום
מאז סגירת IOL זצ"ל, לא שמענו ממך כלום. ראית את ההודעות על האימון פורום? אגב, תעדכן את הפרטים בכרטיס האישי.

ברוכה הבאה! ../images/Emo6.gif

אכן, פורום מקסים! אישית, לא מכיר קונג-פו בראשל"צ, אבל "קונג-פו" זה תחום כ"כ רחב... אין שום שיטה בשם כזה... זהו כינוי להרבה מאוד שיטות, שאין ביניהם בהכרח מכנה משותף כלשהו. לאף אחת מהשיטות הללו לא קוראים קונג-פו. לכל אחת מהן יש שם אמיתי משל עצמה ("קונג-פו" זה בקירוב "יעילות וכשרון למידה" או "התפתחות אישית" או משהו בדומה לכך - אין זהו שם של שיטת לחימה כלשהי). אז אם את מחפשת שיטה מסויימת, רצוי שתדעי את שמה... בהצלחה בלימודי טאיקוונדו!!! שילוב מעניין, טאיקוונדו וטאי-צ´י, לא??? אגב, מהו המודל שלך? או - אם השאלה גרנדיוזית לך מדי - איזה דמויות קולנועיות "עושות לך את זה" בכל הקשור ללחימה? שלך, בן

שומפי

New member
o.k אז עשיתי פדיחה ! לא נורא...

כתבתי שה "קונג פו" זה בשביל חברה - ברור שלי אין מושג בזה , והיא לא טרחה לידע אותי (בטח היא בעצמה לא יודעת ...). בקשר למודלים - אני כל כך חדשה בתחום ...שעדיין אין לי
מישהו רוצה להשאיל לי את שלו ?.....
(עדיף להתחיל מאוחר מאשר אף פעם , לא ??)

על מודלים מרגשים בלחימה...

מתי בפעם האחרונה ראית דמות נלחמת על מסך הקולנוע / טלוויזיה והרגשת "וואו! זה מדהים!" במצבים כאלה התגברי על האינסטינקט הציני ופשוט הניחי לעצמך ליהנות ממה שאת רואה... לרצות את זה... כך זה מתחיל! מה שעושה לך טוב / מדהים אותך / מרשים אותך / יפה בעינייך / מרגש אותך - שם מסתתרת דרכך, או חלק ממנה, באמנות הלחימה... משם מדברת אלייך הלוחמת הנחבאת שבתוכך, הרוצה ויכולה לצאת פעם אל האור... בהצלחה! שלך, בן

שומפי

New member
הסרט "נמר דרקון" נחשב לסרט אומנות

לחימה ? בכל מקרה , גם אם לא זה הסרט האחרון שראיתי שקשור לנושא. מישהו רוצה להמליץ על סרט טוב ?

על סרטי אומנויות לחימה.

קצת קשה להגדיר סרט שעוסק במכות (ולא משנה איזה סוג), כסרט של אומנות לחימה. בסרטים אין שום מוטיב של אומנות לחימה (אולי בבודדים ממש). כל המוטיבים של אומנויות לחימה, כגון: תנועה מינימלית, זרימה בתנועה ואפקטיביות - כמעט ולא קיימים בסרטים. ההיפך הוא הנכון - מטרתו של הבמאי/שחקן/צלם, זה להראות את התנועות, וכל תנועה הכי פשוטה הופכת להיות "תאטרלית". למרות שאני איני שולל סרטי לחימה למינהם.

מסכים חלקית, אבל...

עדיין אפשר ללמוד המון מסרטי "לחימה". אז נכון, יש המון עיוותים, אבל עדיין - יש גם המון השראה. ואתה יודע שאני צודק, סלבו!!! שלך, בן

זה הכל מבוסס על דיעה אישית!

כפי שראינו, גם בין המאסטרים הגדולים ביותר יש לעיתים דיעות הפוכות... אז אם לטעמך זה סרט לחימה, נפלא! בעיניי זה סרט טפשי מבחינת הלחימה שבו, אבל שלא תעזי לתת לדיעה שלי להשפיע עלייך! אני, לדוגמא, "גומר"
כשאני רואה את הדמויות שמגלם סטיבן סיגל על המסך בעת לחימתן. אז מה? יהיה מי שלדעתו זה בולשיט מוחלט. בקיצור, עזבי. את חייבת לסמוך על עצמך, על לבך, על תחושתך - אחרת לעולם לא תהיי לוחמת טובה. לוחם טוב הוא אמן, הוא ממציא, הוא מקורי, הוא "הולך עד הסוף"! את לא יכולה להיות לוחמת גדולה מכך שתבצעי תנועות שמישהו אחר אומר לך לבצע. מצב כזה הינו הכרחי בתחילת הלימודים (במשך כמה שנים), כדי לתת לך נקודת-התחלה כלשהי, אך לא יותר מכך!!! אם תמשיכי לעקוב אחר הנחיות חיצוניות, לעולם לא תמצאי את עצמך. עוד לא נולד לוחם טוב באמת ברמת-על, שאיננו אלא "מכונה" שמבצעת "שיטה" שמישהו אחר לימד אותו. לדעתי, זה לא קיים. אבל שוב, אני מבטיח לך שרבים וגדולים ממני חושבים אחרת!!! אז מה?!?! אני לא יכול לאנוס את תבונתי למשהו שאינני מאמין בו. את אוהבת את "נמר דרקון"? צפי בסרט הזה. את ואני רואים דברים שונים כשאנחנו מתבוננים בו. את רואה שם את הרמזים האישיים שלך ללחימה ולהתקדמות. עקבי אחריהם בעזרת המורים שלך (ודאגי שהם יהיו מורים טובים, זה הכל) - והגיעי אל מאסטר שומפי הנחבאת בתוכך. היא שם! את זאת אני מבטיח לך! שיהיה בהצלחה! שלך, בן

למעלה