אתם מסכימים איתי?

Londonderi

New member
אתם מסכימים איתי?

אתניקס היא ללא ספק הלהקה הטובה ביותר ועל זה אין עוררין. חבל לצערי שיש כל מיני השוואות ללהקות כדוגמת משינה, והשוואות אלו ממש לא במקומן משום שהן לא מתיימרות להתחרות אחת בשנייה. הדבר היחיד שמפריע לי אצל אתניקס הוא העובדה שלפעמים הם נוטים להרפתקנות יתרה, מה שבא לידי ביטוי בדיסקים. חושבים שאני מדבר סינית? קחו לדוגמא את "ברוכים הבאים לישראל" זהו הדיסק הכי "מזרחי" שאתניקס הוציאה ולא תמיד כולם אהבו והתחברו אליו. דוגמא נוספת היא הדיסק "בדרך שלך". הדיסק הזה הוא דיסק מאוד מלחמתי. בכל שיר יש פצצות, טילים, תחמושת וכו. אתניקס לפעמים יוצאת להרפתקאות מוסיקליות שלא תמיד קולעות לאוזני המאזינים. תמיד יהיו את אלו שהולכים עם אתניקס באש ובמים (כמוכם וכמוני) אבל יש לא מעט אנשים שמחכים שאתניק יחזרו לאלו קול נוגה שאפיין את "מסאלה" לדוגמא. כולי תקווה שאתניקס יניחו את מקל הנדודים שלהם בצד, וש"אמריקה" יחזיר עטרה ליושנה, אתניקס הלהקה הטובה בישראל.

KeLeMeNcY

New member
לפי דעתי

אצל אתניקס יש נאמנות רבה לאמנות לשמה, ללא התחשבות במסחריות לרוב... הם עושים מה שהטעם האמנתי שלהם רוצה, עושים נסויים בניגוד למה שהרבה יאשימו את הלהקה במסחריות יתר לפי דעתי קודם כל הם עושים מה שהם רוצים! אני מדא אוהבת את זה. לדעתי זה יותר מעניין ככה.. כל הכבוד לאתניקס על האומץ שיש להם לפעמים בדרך שלך הוא הדיסק הכי מושלם שיש, דרך אגב... לדעתי לפחות

אם אתניX היו נשארים עם אותו סגנון..

אז זה היה משעמם
. וגם כל אחד מגדיר את אתניX שלו. יש כאלה שמגדירים אותם כ'מסאלה', יש כאלה שמגדירים אותם כ'אתה', יש כאלה שמגדירים אותם כ'בדרך שלך' ויש כאלה שמגדירים אותם כ'ברוכים הבאים לישראל'. יש כאלה שפשוט מגדירים אותם כמכונת הלהיטים ולא יותר. אני לא יודע מי הם אתניX 'המקוריים'. לפעמים אני חושב שהם להקת רוק בתחפושת של פופ ומזרחי. לפעמים אני חושב שהם ניסו להיות רוקרים והם היו יותר טובים בכתיבת שירים קליטים. מה שבטוח, אתניקס הם להקה מאווווווד מגוונת, מה שגורם לי לפחות לגלות כל פעם צד חדש, ואף פעם הם לא לגמרי נמאסים עליי.

ITAIX

New member
אני באותה דעה

אם אתניקס היו עושים כל דיסק אותו דבר זה היה משעמם. ברוכים הבאים הוא לא כולו "מזרחי". האהבה תנצח, שרה, השובינסט, הכרם וברוכים הבאים לישראל הם שירים לא מזרחיים. אחרות ומכון בריות השלום גם לא ממש. כך זאתניקס דווקא בדיסק הזה לא הלכו עד הסוף. למרות וגם זה בערבון מוגבל, בדרך שלך ששם יש שירים כמו בלום כתום, היא אמרה, נשרפת מבפנים, תראה עולם, אל תבכי ילדה, שהם לא ממש "רוקיסטים". בקיצור, אני מאמין שכשלאתניקס יוצא לחן ומילים אז הם בונים עיבוד שמתאים. ואז יוצא דיסק מגוון, וכל דיסק אצלהם הוא מגוון וכל הדיסקים בכללותם הם מגוונים!!!

למעלה