אתם מכירים את זה

רותי ב.

New member
אתם מכירים את זה

שיש מתכון, אבל ... קצת מתבלבלים, קצת יש משהו אחר בבית.... ואז או שמתפלאים למה זה לא יצא ´אותודבר´, או שדווקא שמחים על מה שיצא??? אז ככה, המתכון של המרק גזר, של שריקה.... אייר פנסי א אפרונטרלו. מרקי סלרי, נו סה קוואלו מי ווינו קי אַי סלרי אל מתכון... קורטי לה ספנוריה, טומי און קווארטו די לה מנטקה, א לה טבן (מחבת??) אי קורטי איל סלרי, א פרטיקוס צ´יקיטיקוס, מיטי א לה טבן. דייאס מינוטס, דיספואס מיטי לה אקווה, ארה סקריטו 2 ליטרוס, מה מיטי סולו 7 קופוס, פורקה איל טינג´ירה נו אסטובו טן גרנדה.... מיטי טמביין אבקת.... נו קיז´י מיטר אבקת מרק עוף, פורקה איל מוספיר מיו אז ´צמחוני´, מיטי ´אבקת מרק פטריות´.... אי סי אסטה גיזנדו... מאז די מדיה אורה, (אל מתכון סטובו סקריטו מדיה אורה), דספואס אל בלנדר, אי לו טורני אל טינג´רה, סולו קי נו טובי שמנת מתוקה, טובי סולו ´קרם פרש´.... לו מיטי איל קרם פרש, אין לוגאר די לה שמנת מתוקה..... סליו קלדו די צ´ופר לוס דדוס.
נו סה קה הפתעות וו גיזר אוֹי.

אסטרלו

New member
../images/Emo9.gif ומישהיא פה אמרה שהיא לא

נקוצ´רה. הא רותי? מה זה חשוב טבן טבה.אמה דקה אסטס ארבשנדו לה ארמוזה סופה כאיזיטיס? לה אסטס ימאנדו "קלדו"!
כל הכבוד!

מואיס

New member
על מרק משובח סבתי ז"ל היתה אומרת

סופה דה פרידס,על אורז טוב נאמר - ארוז דה בודס האם אתם מכירים עוד צרופים כאלו?

קעדינה

New member
מרספן די נוביאס - מסאפאן

רותי שלום, מצאתי בפורום מרספן די נוביאס...קוואנדו סאליה, אבל את המתכון איני יכולה להוציא, האם יש מתכון? לתשובתך זו, ולתגובתך על מה שכתבתי לך ביום חמישי בחוזרנו מירושלים, אודה. עדינה.

רותי ב.

New member
פורסדקה - רק על הביטוי הזה צריך

שרשור נפרד, לדעתי... אפשר לרשום פורסדקה גם במובן של חסוְשלום??? יו קי ארבשה לה ארמוזה סופה??? חס ושלום, פורסדקה :_D
נונקה נו סביאה אל דיפרנסיו די לאס דוס פאלבראס - קלדו אי סופה - פור מי לאס דוס ארן מוי סברוזאס.... היא לאס דוס ארן ´מרק´.... סי סבס לוז ´הבדלים´ קונטה מֶה.

אסטרלו

New member
../images/Emo6.gif רותיקה, פורסדקה נו טארבייס..

ספואדה דיזיר פורסדקה גם בתור חס ושלום. קלדו זה מים של משהו. ציר בישול או כל דבר מיימי ודליל. הרבה פעמים כשהמרק יוצא דליל מדי שואלים מה זה הקלדו הזה שיצא לך? אם הטחינה, למשל, היתה יוצאת מאוד דלילה אבא שלי היה אומר: לה איזיטיס לטחינה קלדו. זה בערך ההבדל.

RORGAD

New member
אמא שלי ז"ל על מרק מאוד מימי, היתה

אומרת אגואה אנשאגואדה " יעני מים מכובסים" ועל מרק שיצא כזה לא כל כך טעים היתה אומרת "סאליו פישאדו דה ביבדאס" יעני פיפי של נשים אלמנות, מרק שיצא משהו מאוד טעים אבא היה אומר כקומיו אל ריי אי לה דיו אה לה ריינה.

tsiporganeden

New member
רותי קודם כל חן חן על היוזמה,

גם אני מנסה כל הזמן תבשילים חדשים, כמו למשל מה את עושה אם נשאר לך פירורי לחם, מהטיגון של השניצל? אז אני מטגנת בצל, מוסיפה את הפירורי לחם קצת מלח, פלפל שחור גרוס, ואת כל זה שמתי על השעועית הירוקה שכבר בושלה במי מלח, יוצא מעדן. תנסי. אגב מחבת זה "טבה".

רותי ב.

New member
זו לא היתה יוזמה, זו היתה יותר -

קומדיה של טעויות, שבפוקס הצליחה... תודה על הטיפים, את נהדרת תמיד.

רותי, אסטאס אינונטנדו קומידס../images/Emo3.gif

(את ממציאה מאכלים חדשים?) (
יו פואדו סבר קומו וה סליר לה קומידה סולו דה מלדר, אי לה טויה דווה סר מוי סברוזה ( אני יכולה לדעת מקריאה איך יצא התבשיל, ושלך חייב להיות מאוד טעים)... אי "קרם פרש" אס מזמו או אפילו מיז´ור דה שמנת מתוקה! הפתעות = סופרסאס. נדמה לי סופריס=הפתעה. תקנו אותי אם אני טועה (

למעלה