אתם מכירים את השיר

רותי ב.

New member
אתם מכירים את השיר

של המשוררת דליה רביקוביץ, בובה ממוכנת? זה הולך ככה - "בלילה הזה הייתי בבה ממכנת ופניתי ימינה ושמאלה, לכל העברים, ונפלתי אפים ארצה ונשברתי לשברים ונסו לאחות את שברי ביד מיומנת. ואחר כך שבתי להיות בבה מתקנת וכל מנהגי היה שקול וציתני, אולם אז כבר הייתי בבה מסוג שני כמו זמורה חבולה שהיא עוד אחוזה בקנוקנת..." אז בחוברת האחרונה של אקי ירושלים, אני רואה תרגום ללאדינו, שנעשה על ידי אבנר פרץ. הנה קצת, נכתב באותיות לועזיות:
Bunyeka mekanika En esta noche yo era una bunyeka mekanika ke abolta a la derecha i a la siedra sus pasos i me kayi sovre mis fases i me arompi en pedasos i aprovaron a apegarme kon mano pratika i despues torni a ser una bunyeka aovada i tuvi maneras buenas i fui muy ovedesiente ma entonses ya era una bunyeka inferior i diferente kom´una ramika rota ke ainda a su ramo ´sta atada....."​
טוב, יש עוד שני בתים לשיר, אבל אין לי פה את השיר בעברית, אז אולי פעם אחרת את סופו גם בלאדינו. אהההה ולא ידעתי שבובה זה Bunyeka - בוניקה ? אני ידעתי שבובה זה קוקלה.

avielss

New member
בוניקה?

אי לו אופרימוס אסטה קנטיקה אן שיעורי ספרות מקודרו קה לה פרופסורה דה סיפרות איזיה שקס דה דויד לוי קאדה לסון אל מזמה שאקה און דיה אונה אסטודינטה סאינירבו אי לה דישו:"המורה.הבדיחט\ות שלך מעציבות אותי" לה פרופסורה נו סטובו דבדדה אי לו דישו "גם הציונים שלך מעציבים אותי".. מורים....

למעלה