אתם מודעים לעובדה ש-

יונתני

New member
אתם מודעים לעובדה ש-

הסיכוי של השמאל לנצח בבחירות הבאות נמוך עפ"י סקרים וחחות דעת של אנשים שבאמת מבינים... הגושים העיקריים בשמאל הם מרצ והעבודה, ומפני שחזרנו לשיטת הבחירות הישנה, המפלגות צריכות להתאחד לדעתי, ורק בשביל שהימין לא ישלוט לחלוטין במדינה שלנו... אני גם מקווה שש"ס תהרוס לליכוד שוב, ושהמפדל תעלם, ושלא יהיה יותר איחוד לאומי... אז מה דעתכם??? יונתן, נוער העבודה (ויש לנו אידיאולוגיה!!!)

Roobie

New member
אבל..

הרבה אנשים תומכי מרצ אינם מוכנים להצביע למפלגת העבודה ויותר מאלה - אנשים תומכי עבודה אינם מוכנים להצביע למרצ האיחוד עלול להיכשל

יונתני

New member
אבל...

תאר לעצמך את הליכוד לוקחים 40 מנדטים ומקימים לעצמם ממשלה ימנית קיצונית עם ש"ס והחברה... השמאל ישתתק ל-4 שנים לחלוטין!!! ובמקרה הזה מרצ היא מפלגת הלווין של העבודה ולא להיפך...

קצת מידע....

שיטת הבחירות בפתק אחד אינה אומרת כי המפלגה הגדולה ביותר היא זו המרכיבה את הקואליציה אלא הגוש הגדול ביותר, ומכיוון ש"העבודה" ו"מרצ" הינם באותו גוש, האיחוד אינו משנה, אלא להפך יגרום לכל אחת מהמפלגות לאבד תומכים (אני לא אצביע מרצ במידה ותצטרף למפלגת "העבודה"). דבר נוסף - מה לגבי התוכנית של "העבודה" להצטרף לליכוד??? הרי גם ככה אין כבר הבדל בין המפלגות... מספיק עם השטויות על מפלגת לווין, מפלגת "העבודה" איבדה את המצע שלה, חברה וכלכלה??? מישהו זוכר שפעם מפלגת העבודה הייתה שמאל כלכלי??? לא לדבר על האיבוד אידאולוגיה של המפלגה הזאת לחלוטין גם במישור המדיני, אני אשמח לקבל ממך משנה פוליטית של מפלגת העבודה בנושא הסיכסוך הישראלי-פלשתיני, פעם אחרונה שביקשתי ממך את זה התחמקת ממני באיזה מאמר מטופש שמדבר על "למה לא להצביע למפלגות קטנות?", אני באמת מבקש, אני רוצה לדעת מה המשנה הפוליטית של מפלגת העבודה בנושא המדיני? בנושא החברתי כלכלי? בנושא איכות סביבה? זכויות נשים? זכויות הומוסקסואלים? זכויות בע"ח? משהו....?

למעלה