אתם מה זה נקרעים..

sharon91

New member
אתם מה זה נקרעים..

אני אתמול ככה מתיישבת לי באחד הרציפים של האוטובוסים בתחנה המרכזית, בתל אביב, מחכה לאוטובוס לחברה שלי, אי שם בשפלה, לא משנה, אני באה לשבת על הספסל האדום הזה שהיה באותו רציף, וישבו שם שני אנשים, אחד צעיר, סתם כזה, חילוני, והשני דתי, טוב, ליד הדתי היה מקום, אז התיישבתי. אחרי כמה רגעים של בהייה באויר הוא שואל: מה נשמע? הסתכלתי, לבדוק אם הוא באמת מדבר אליי, הוא דיבר אליי.. עניתי לו ``בסדר..`` במן טון שאומר ``מה אתה רוצה ממני?`` אוקי, אני פשוט אכתוב לכם את השיחה, מקווה שאני אזכור את כולה.. -``היית במלכת היופי?`` הוא שואל. -``לא`` -``למה?`` -``ככה``. -``למה? את יכולה להיות דוגמנית, את נורא יפה``. -``למה שאני ארצה להיות דוגמנית?`` -``כי את תצליחי, את תרוויחי המון כסף``. -``אבל אני לא רוצה להיות דוגמנית``. -``מה את רוצה להיות?`` -``עיתונאית``. - ``זה אסור! אלוהים לא מרשה! זאת רכילות!`` -``לא כל העיתון הוא רכילות`` -``עיתון זה רכילות! זה אסור!! שוד, פשע, זה רכילות``. -``אז מה אתה רוצה, שאנשים לא ידעו דברים כאלה? ומה הקשר בכלל?`` -``אסור! אלוהים אומר שאסור! את דתיה?`` -``לא, אני לא מאמינה באלוהים``. -``את תלמידה חרוצה נכון?`` -``אולי`` -``את תלמידה חרוצה, אני יודע, אלוהים אמר לי.`` -``ממש..`` -``את רוצה להתחתן איתי?`` -``לא`` -``למה לא? תראי איזה עיניים יפות יש לי..`` ואז הוא הסתכל אליי, יענו שאני אסתכל על העיניים שלו, סתם חומות שחורות עם נקודה אדומה בחלק הלבן... -``זה לא רק מראה חיצוני`` אמרתי לו, כאילו שזה קשור... -``אז מה חשוב לך? שיהיה אינטיליגנטי? אני מאוד אינטיליגנטי`` -``טוב``. -``אסור לקיים יחסי מין לפני החתונה, נכון?`` -``לא`` -``מותר??`` -``כן`` -``את מקיימת יחסי מין?`` -``זה לא עניינך``. -``אסור! אלוהים לא מרשה! את חייבת להאמין באלוהים, אחרת תמותי מוקדם. את מקיימת מצוות? את צמה ביום כיפור?`` -``לא.`` -``את חייתב להאמין! אחרת תמומתי מוקדם!`` -``אז אני אמות מוקדם``. -``לא כדאי, חבל שההורים שלך יבכו עליך``. -``זה לא יקרה, כי אין קשר``. -``בטח שיש, אני אומרת לך כי אני דואג לך, כי אני דואג לכל היהודים``. -``דואג? אז למה אתה לא מכבד את אלה שלא מאמינים?`` -``אני מכבד, אני דואג להם שימותו. אני אוהב את כולם, ואני יודע הרבה, אני אינטיליגנטי.`` -``וצנוע`` -``אני יותר צנוע ממך!!! אני לא מזדיין כל הזמן!`` -``דבר ראשון, מה הקשר? דבר שני, מי אמר שאני מזדיינת כל הזמן???`` -``את`` -``אני לא אמרתי את זה, אני אמרתי שזה לא עניינך``. -``את לא מבינה שאני דואג לך? אני לא רוצה שתדבקי במחלות...`` -``טוב אני צריכה ללכת`` מזל שהאוטובוס הגיע, הלכתי לאוטובוס, צריך לציין שלאורך השיחה הוא ךא שכח להגיד כמה שאני חכמה וצריכה ללכת להרצאות של תורה וללמודה תורה. לא משנה, עליתי לאוטובוס, הוא בא מאחורי ושוב מזכיר ``את חכמה, תלכי להרצאות של תורה, לכי תלמדי תורה..`` -``בסדר, בסדר``. אחר כך מהר התיישבתי ליד איזה אישה, ואחרי שהוא התיישב כבר עברתי מקום. היום, היה איזה אחד שחילק קסטות של אמנון יצחק. ונראה לי שאני אשמע את זה מתי שהוא, כשיהיה לי זמן, רק בשביל להיווכח כמה שזה מגוחך. לפי מה שאני יודעת הוא משתמש באסונות שלנו כדי להפחיד אנשים. מניאק.

Ronchu

New member
סיפור קצת מוזר...

אני במקומך הייתי בורחת משם ומהר... ובכלל לא ממשיכה לדבר איתו... לכי תדעי מה הוא יכול לעשות לך... אבל הכל נגמר בשלום אז זה בסדר.. אבל בקשר לעיתונאות- יש גם עיתונים דתיים אז מה הקטע שלו? בכל מקרה אני מעוניינת להעלות פה נושא לדיון- אלוהים... את בטח לא רוצה להאמין באלוהים בגלל שאת חושבת שזה מקרב אותך להיות דתיה או חרדית אבל זה לא נכון... אני מאמינה באלוהים אבל אני לא מאמינה שהוא חושב רק על הדתיים או משהו כזה.. הוא חושב על כולם... ואם לא תקיים מצוות הוא לא ישנא אותך... אז בקיצור, לא חייבים להיות דתיים בשביל להאמין באלוהים... קצת חומר למחשבה, מרוני.

sharon91

New member
טעות..

זאת ממש לא הסיבה שאני לא מאמינה באלוהים.. ממש לא! אני לא מאמינה כי לא ראיתי הוכחות לזה, זה לא נראה לי הגיוני. זהו. ובקשר לזה שלא ברחתי משם... היו שם הרבה אנשים והכל, אז הוא לא יכל לעשות לי הרבה..

Ronchu

New member
אוקיי..אבל...

כן, את צודקת אבל...קשה לי להסביר את זה... אבל לדעתי לכזה דבר לא צריכים הוכחות... זה עניין של אמונה... אני פשוט לא יכולה להאמין שאנחנו חיים את החיים שלנו ככה סתם... אני יודעת שאני נשמעת עכשיו כמו איזה משוגעת אבל לדעתי מישהו או משהו היה צריך להתחיל את כל זה וגם שומר על זה עכשיו... למרות שאני חושבת שהעולם נברא על פי התיאוריה המדעית אבל מי שקבע את זה היה.. אלוהים. ואני לא דוסית או משהו כזה אבל אני רוצה להאמין בזה... אפילו אם זה לא נשמע, אפילו לי, הגיוני. תכתבו לי מה דעתכם. רוני.

sharon91

New member
אני מאמינה

שכל אחד בא לעולם בשביל לבצע משימה כלשהי. זאת אמונה ידועה, כי לנשמות שמתגשמות על כדור הארץ, הן לא נולדו סתם במקום כזה ולהורים האלה., יש סיבה למה הם בחרו דווקא במקום מגורים מסוים, בזוג הורים מסוים... והסיבה אמורה לעזור להן לבצע את המשימה שלהן, וזה בעקרון היעוד שלהן. גלגולים קודמים, אני יודעת שאפשר להגיע אליהן דרך מדיטציה בדמיון מודרך, ודרך היפנוט. אולי יש עוד דרכים.. אבל אהי לא יודעת.. אז כנראה שאפשר גם לגלות ככה את המשימה, או אם תרצו, היעוד. ובזה אני מאמינה.

אז ככה

רצוי שיהיו הוכחות בשביל לחזק את האמונה אני עד לפני חצי שנה הייתי בגדר מאמין סתם רגיל כמו כולם בלי לדעת בלי להבין סתם אמרתי אוקי אומרים שיש אלוקים אז יש ולא חשבתי לנסות להבין ולהאמין באמת וכשיש הוכחות זה ממש נותן כוח להתחזק באמונה וגם יכול לתת לחילונים כמו שרון את הכוח להתחיל להאמין את מבינה? ממני א.

sharon91

New member
אבל

לדעתי, האמונה באלוהים היא לא תמיד כוח, היא יכולה להיות גם חולשה, כי כשאתה מוותר על הרבה דברים כי איזה רב אמר שאסור.. זאת החולשה שלך...

sharon91

New member
כן

אבל יש המון המון המון דתיים ובמיוחד חרדים שהולכים בעיניים עצומות אחרי מה שהרב אומר. כי הם בטוחים שהוא יודע. ברור, רב זה לא אלוהים, לכן זה כל כך מגוחך איך שכולם הולכים אחרי מה שהוא אומר בעיניים עצומות

ST

New member
אולי...

אולי זה בגלל שלרב יש סמכות לפסוק הלכה, ולכן הולכים אחריו. אחרת, איך נדע מה עושים? אני לא אומרת שצריך ללכת בעיניים עצומות, אלא צריך לברר (בד``כ, לא תמיד אפשר לדעת את הסיבה). עד כמה שידוע לי, בתקופת הסנהדרין, אם הסנהדרין פסקו משהו, והם טעו, אז זאת לא הייתה אשמת העם. העם רק היה צריך לעשות מה שנקבע ע``י הסנהדרין. אבל אני לא בטוחה, אז שמישהו יתקן אותי אם אני טועה.

sharon91

New member
אבל בהרבה מקרים

הרב פשוט פוסק מה שפסקו גדולים ממנו. וזה הרבה פעמים שטויות. מה, את חושבת שאנשים חרדים באמת קוראים עיתון ישראלי בשירותים אחרי שעובדיה הפליץ מהתחת שאסור?? ברור שהם לא קורעים, כי עובדיה אמר.. תראי, יש לי דוד חרדי,רב, אבל ההבדל הוא, שאותו הדוד גר בצרפת, וגם הוא חושב שרוב הדתיים והחרדים בארץ הם סתם עושים מהומות. הוא לא כופה או מנסה לשכנע או להטיף לאף אחד שהוא לא כמוהו. מצידו, לא איכפת לו שנקנה אוכל לא כשר, כי הוא יושע שאנחנו לא מאמינים. הוא גם ראש הקהילה היהודית באזור שלו, דרך אגב. הדבר היחיד שהוא עשה לנו שקשור לדת זה להראות לנו את בית הכנסת של הקהילה שלו ואת הסוכה שלהם. זה לא היה השנה. וכל הכבוד לו, לדעתי, הוא מראה לנו דברים שקשורים אליו אבל לא מטיף לנו או משהו כזה. כשהוא היה בארץ פעם אחרונה, בחתונה של מישהו מהמשפחה, הוא ישב איתנו בשולחן, אחד הדודים האחרים הביא דגים עם עוד איזה משהו.. מצטערת לא זוכרת מה זה היה, אז הדוד שלי אמר שזה לא בריא, לעשות את זה, אז אותו הדוד ששם את הדגים עם מה שזה לא היה אמר לו שהוא מצטער, הוא שכח שזה לא כשר.. והדוד הרב החזיר לו שזה ממש לא בגלל הכשרות, אלא בגלל הבריאות. למרות שהוא אמר גם שהוא לא היה עושה את זה גם בגלל הכשרות.

את לא טועה...

זה נכון אם רב אומר למישהו לעשות משהו וזה לא דבר נכון אז החטא הוא של הרב כי הרב הוא כמו מורה דרך שאנשים עושים מה שהוא אומר שצריך לעשות והם לא יודעים אם זה נכון או לא נכון אז הם נקיים מכל חטא אם זה לא נכון מה שהוא אומר אתם מבינים? ממני א.

שלומצי

New member
מסכימה אתך.

לא חייבים להגדיר את אותו הכח העליון, או מה שזה לא יהיה שקיים כאן, שאולי לא ברא או המציא את העולם, אבל אחראי עליו בדרך כלשהי.

י.קטן

New member
קראתי ו...

בין ההודעות הכי מוצלחות איי פעם! קראתי ופשוט התגלגתי מצחוק לא יודעת למה פשוט זה מצחיק, לא את, הוא!. וזהו, שיהיו לך חיים טובים ושא אחד לא ישפיע עלייך לרעה... יערה.

...

הוא ממש אידיוט או שהוא באמת בעל בעיה נפשית או שהוא סוטה אני מן הסתם מתכוון לאיש שדיבר איתך הוא חרדי או סתם דתי? חרדי לא? טוב תשמעי אמנון יצחק בהתחלה אולי לא תביני אבל אולי כן אבל החרדי שדיבר איתך אם הוא באמת אמר מה שהוא אמר אז הוא ממש אידיוט!!! ממני א.

שלומצי

New member
מה זה קשור?

חרדי, דתי, מסורתי, חילוני, יהודי או ערבי? הבנאדם קרוע מהתחת, זה מה שבטוח. הסמים הרגו אותו...... :)

ST

New member
תגידי,

את בטוחה שהוא לא היה שיכור או משהו? גםאני פעם ישבתי בתחנת אוטובוס עם חברה שלי (ואנחנו דתיות), והתיישב לידינו איזה מישהו, והתחיל להגיד לנו כל הכבוד על זה שאנחנו הולכות עם חצאיות וכל מיני כאלו... ואז אחרי 5 דקות, הוא ראה שאנחנו לא עונות לו, אז הוא הלך... יש סיפור יותר ארוך מזה, אבל אני צריכה ללכת, אז אני אכתוב אותו אח``כ (אם אתם רוצים...) ואז חברה שלי אמרה שהוא פשוט היה שיכור או משהו, כי לא נראה לה שבן אדם נורמלי היה פתאום בא ומדבר אלינו ככה...

sharon91

New member
אולי הוא היה שיכור

אבל את יודעת איך זה.. מילותיו דל אדם שיכור הן מחשבותיו של אדם פיקח...

למעלה