אתם מאמינים באמרה?

The Heretic

New member
אתם מאמינים באמרה?

שבן אדם מחפש בן זוג שיוכל לרפא את פצעי ילדותו?

OhadB3i

New member
ממש לא

לרפא פצעי ילדות רצוי וצריך לעשות בעזרת איש מקצוע.. בן\בת זוג לא יכולים לעשות את זה...

לזוגיות צרך להיות שלם עם מי שאתה ולא לחפש מי ירפא אותך..

The Heretic

New member
ברור אבל

קודם כל שמעתי את זה בכמה וכמה מקומות.
זה שבן אדם מחפש מישהו שישלים אותו לא סותר את זה שהוא לא שלם עם עצמו.
שאלתי כמה אנשים שכבר נשואים וכשהם חשבו על זה הם רואים בבן זוג שלהם משהו שלא היה להם.
לדוגמא חברה שמגיל קטן היתה צריכה לטפל בכולם עכשיו עם בעלה מרגישה שמצאה מישהו שיוכל 'להכיל' אותה,
או מישהו למשל שפינקו אותו ממש וחושב שהוא מלך העולם נמצא עם מישהי שמחזיקה אותו קצר.

Megie

New member
אבל זה בכלל לא קשור

פשוט זאת שתמיד פינקו אותה, רגילה לפינוקים- ויהיה לה קשה להתאהב במישהו שיהופך לחלק מהמובן מאליו..ככה שרק זה שהחזיק אותה קצר -שינה משהו וזה יצר משיכה (יש לנו נטייה להמשך לאתגרים)

וזאת שמצאת את הגבר שיכיל אותה- רגילה לטפל בכולם..ופתאום יש אדם שמשנה את פני הדברים..וגם זה שונה מהרגיל..

אני מאמינה שמה שבא לנו בקלות-כמו אדם שיפול לרגלינו ויאבד את עמוד השדרה שלו, גורם לנו לזלזל.. כל אחד רוצה זוגיות מול אדם שונה, מול מישהו שהצליח להזיז אצלנו משהו.. ואחד כמו כולם, פשוט לא יצליח..זה ההבדל.. זה בכלל לא נשמע כמו מילוי חוסרים מהילדות.

אל תשכח שזאת שתמיד שם בשביל כולם- תיהיה כזאת גם אחרי הילדות.. אז העובדה היא ההווה שלה- ולא תיקון של משהו שנגרם בילדות.

The Heretic

New member
אוקי

ברור שזה לא אוניברסלי וזה אבל זאת היתה תהייה מענינת שמצאתי ואני עדיין מוצאת בה היגיון.
את אומרת מישהו שהזיז אצלו משהו או לא מובן מאליו, אני חושבת שמה שמזיזים זה משהו שהיה חסר לו, אם מהילדות או אם שככה פשוט בן אדם.

Megie

New member
אז אתה משנה את פני הדברים..

כי המקום אליו הגעת כרגע- יותר הגיוני..
הרצון למצוא מישהו שישלים בנו חלקים חסרים- לגיטימי, כמו גם הרצון למצוא מישהו בעל ראייה דומה לשלנו שנמצא את הנוחות לתקשר בגובה העיניים..
ללא קשר לילדות בהכרח או לתיקון של משהו..

השורה התחתונה, אנחנו נתאהב בזה שיהיה בו משהו שונה מכל אחד אחר..מישהו שהזיז אצלנו משהו, וכדי שמשהו בנו יזוז- כנראה יש צורך בקיום תכונות ייחודיות.. או יכולת לגרום לנו להרגיש משהו אחר בזכות משהו שיש באותו אדם.. לטוב, לצערי לפעמים-גם לרע.

נסכם שגם לא זה.

"שמעתי בכמה מקומות" זה לא אומר שום דבר. מספר האנשים
כמספר גרגרי החול בחוף הים. ויש הרבה יותר שטויות מאשר
דברי תוכן נכונים נגישים לכל. "הפכים נמשכים/משלימים"- לא מחזיק
הרבה ימים לרוב במציאות. "מחפש/ת את החצי השני/האחד/מישהו
שישלים אותי" שטויות שגדלנו עליהם, שילדים שחושבים שהם גדולים
יוצאים לחפש איתם בכיס אהבה. "משהו שאין לנו"- אי אפשר רק לקחת
או לחפש במישהו משהו נוצץ שאין לנו ולרצות שיהיה בקרבנו כדי
שזה יהיה יותר מושג. אנשים שהתחתנו ועשו ילדים ועדיין נשואים
בימינו-לא אומר כלום, יכול להיות שהם סיימו את התואר מצאו עבודה
ושעמם להם, התחתנו כי כולם מתחתנים, עשו ילדים כי לא היה להם
משהו יותר טוב לעשות ביחד, ורק כדי לעשות ילדים ולא מתוך סיבה
או מטרה משותפת, כמו לנסות לחנך קצת אחרת שילדיהם
ירצו דברים אחרים בעולם שלהם כשהם יגדלו ויגדלו אותו.
(רמז: לא אמריקה ומותגים וקניונים אלא משהו יותר מזה)

מה שכן, למרות שאנחנו לא מחפשים בבת הזוג או בן הזוג אמא או אבא, לרובנו כן יש חסכים של רגש או משקעים אחרים מהילדות,
ודווקא לא יזיק כחלק מההכלה של הבת זוג קצת לעזור לטפל להרגיע
להיות שם בשבילה, וללטף גם בצורה קצת "אבאית".

The Heretic

New member
קלישאות

אבל בכל קלישאה יש קצת אמת. והינה עוד אחת.
מצד שני אפשר להגיד שכל אחד שהוא לא אתה יש לו משהו שאין בך. בכל מקרה רציתי לשמוע מה אתם חושבים על זה ו..סבבה זהו.

תשובה

אני לא חושב שבת-זוג צריכה לשמש כמו אימא, אבל אני בהחלט חושב שכל אדם שאוהב אותנו ונמצא אתנו בקשר שואף לעזור ולהיטיב לנו בהתנהגותו ובאופיו.

Megie

New member
לא.

וגם אם כן,זה לא משהו שנעשה במודעות..
ולא לכולם היו חוויות קשות בילדותם..

מדויק להפליא.

למעלה