יש משהו במה שאת אומרת
אבל אי אפשר להתעלם מהפערים העצומים - הן בהכנסות והן בהוצאות - בארץ לעומת מקומות אחרים.
אני נמצא במקצוע שבארץ הוא (יחסית) נחשב- ראיית חשבון- עד לפני 3-4 שנים היית לומד 3 שנים, עושה התמחות עוד 3 ויוצא למשכורת 15-17 שקופצת מהר מאד. היום השוק מוצף ועל המשכורות האלה אפשר רק לחלום, וזה ככה פחות או יותר עם כל מקצוע בישראל (להוציא הייטק, ששם התוספת בשכר היא "תוספת סיכון" על האיום המתמיד בפיטורים ועל העבודה ללא לו"ז- גם בשבתות).
לשם השוואה, במשרה שהתקבלתי אליה שהיא entry level, כלומר ילד אנגלי רגיל זה השכר שהוא מגיע אליו בגיל 21-22, אני אקבל פי 1.5 מהשכר שלי בארץ. אז תגידו שהמחיה שם יקרה... אלא שבמחיר שאנחנו שוכרים דירת 3 חדרים במודיעין, נוכל לשכור *בית* עם 2-3 חדרי שינה, גינה וריהוט במרכז העיר שבה אנחנו מתכוונים לגור. גם המצרכים זה באמת בושה להשוות, אני עשיתי בדיקה כללית כזו ב3-4 רשתות וזה מצחיק.
אז בואי ניגש למה שכתבת- ישראל מתקדמת מבחינה טכנולוגית? זה אומר שיש כמה ילדים סטארטאפיסטים שמביאים ג'ובות. זה לא משפיע על האזרח מן השורה.
חקלאית? תבדקי פעם את המחירים של ירקות ופירות בארץ. המקום היחיד שאני מרשה לעצמי לקנות בו תוצרת חקלאית כלשהי הוא רמי לוי.
עשיית סרטים? שוב, לא משפיע בשום דבר על האזרח מן השורה.
רמה אקדמית?תבדקי כמה מזוכי פרס נובל הישראלים מהעשורים האחרונים עשו את החלק הארי מההכשרה האקדמית שלהם כאן בארץ וכמה עשו אותה בחו"ל. החוג לאנגלית באת"א לא יכול לתת לאשתי מספיק קורסים בשביל לסגור את התואר, ואנחנו הולכים לעשות את זה שם... הרמה האקדמית בארץ היא על הפנים, וזה בגלל שהאוניברסיטה הפכה להיות הכשרה מקצועית, וכל בעל פיצוציה פתח "מרכז אוניברסיטאי".
צבא משוכלל- כן, זה נכון. מי שמתחבר לצבא מסודר כאן לכל החיים.
לא חסר כלום? "כלום" זה עניין יחסי אני מניח.
ויש הכל, זה נכון. כמו שכתבו פה קודם, אני מניח שגם במוסקבה ואולי אפילו בקמפלה יש כל דבר שתרצי אם תחפשי מספיק. השאלה היא כמה זה עולה. ואני יכול לומר לך שדודים של אשתי שחיים באנגליה אמרו לנו שכל פעם שהם מגיעים לארץ הם עוד יותר בהלם מהמחירים שאנחנו מוכנים לשלם במסעדות. אשתי ואני היינו בסוונזי בנובמבר, וסתם נכנסנו לפאב בלי לברר או לבדוק או כלום, ואכלנו המבורגר, צ'יפס, סלט וכמובן שתייה, האוכל היה מצויין וכשחישבתי את זה אז, יצא לי שבתרגום לשקלים זה קצת יותר ממה שהייתה עולה ארוחה כזו ליחיד בפאב בארץ, שלא לדבר על אוואנגארד/מוזס/בלאק.