אתם לא מתגעגעים לארץ?

בקר12

New member
זאת ה SHEBREW שאני מכיר!

ולגבי שאלתך, אם את נשואה לבריטי/ת את יכולה להגיש בקשת התאזרחות על בסיס היותך נשואה לבריטי ביום שתקבלי ILR (ולא משנה על איזה בסיס קיבלת את ה ILR).
במקרה כזה הדרישות (העיקריות) ממך הם ILR (ולא שנה של ILR במקרה שאת מגידה לא על בסיס של היותך נשואה לבריטי) ומגורים של 3 שנים בבריטניה.
את מוזמנת לקרוא בשפה האנגלית ב:
http://www.ukba.homeoffice.gov.uk/b...naturalisation/spouseorcivilpartnerofcitizen/

forglemmigej

New member
ואז תהפכי לבריטית

forglemmigej

New member
אתה מדבר על טכנולוגיה בעיקר

ישראל באמת מתקדמת מאד מבחינה טכנולוגית, חקלאית, עשיית סרטים , רמה אקדמית (אחוז גבוה של זוכי נובל באופן יחסי לאוכלוסיה), צבא מצ'וכלל, לא חסר כלום ותמיד כששואלים מה להביא מ"חו"ל" זה משעשע אותי יש הכל בכל מכל טוב בארץ ממש לא חסר מה שחסר זה שלווה וכמות קטנה של קיטורים.
לפעמים נדמה שלחיות בארץ זה כמו להיות ניצב בסרט בלתי נגמר של וודי אלן, לא משנה איפה הוא מציב את המצלמות שלו יהיו אלו פריס, ברסלונה, רומא ועכשו סטוקהולם תמיד רע ומציק לו , הרי הדמויות שלו משובטות לוודי באלפי דמויות מתלוננות ומתלוננות ואף פעם לא טוב להן בשום מצב צבירה.
ככה גם בארץ תמיד בתוכניות רדיו החל מטל ואביעד או ג'קי ואברי וכלה ביומן שישי בערוץ הראשון כל הזמן מתלוננים כל הזמן רע להם ומר להם הכל באוירה צינית שעפה על עצמה זה כל כך נמאס כבר.
פה בדנמרק אומרים יש לך גג מעל הראש ומספיק אוכל תהיה מבסוט כל היתר זה אקסטרות. לא פותחים או מסיימים את היום איזה באסה אל תשאל מה קרה לי אלא הכל טוב . הכל בצורת דיבייט לא נכנסים אחד לדברי השני אפילו שיש לך משהו נורא חשוב להגיד וזה יותר חשוב מזה שמדבר עכשו . אני חושבת ששליטה עצמית במצבי לחץ יותר חשובים מאשר טכנולוגיה מתוכמת זה אומר לא לחתוך בכל תור מכל סוג שהוא , לחכות עד שמישהו מסיים את דבריו . אין תרבות של כבוד בסיסי כלפי אנשים אלא של כבוד עדתי

republik

New member
יש משהו במה שאת אומרת

אבל אי אפשר להתעלם מהפערים העצומים - הן בהכנסות והן בהוצאות - בארץ לעומת מקומות אחרים.
אני נמצא במקצוע שבארץ הוא (יחסית) נחשב- ראיית חשבון- עד לפני 3-4 שנים היית לומד 3 שנים, עושה התמחות עוד 3 ויוצא למשכורת 15-17 שקופצת מהר מאד. היום השוק מוצף ועל המשכורות האלה אפשר רק לחלום, וזה ככה פחות או יותר עם כל מקצוע בישראל (להוציא הייטק, ששם התוספת בשכר היא "תוספת סיכון" על האיום המתמיד בפיטורים ועל העבודה ללא לו"ז- גם בשבתות).
לשם השוואה, במשרה שהתקבלתי אליה שהיא entry level, כלומר ילד אנגלי רגיל זה השכר שהוא מגיע אליו בגיל 21-22, אני אקבל פי 1.5 מהשכר שלי בארץ. אז תגידו שהמחיה שם יקרה... אלא שבמחיר שאנחנו שוכרים דירת 3 חדרים במודיעין, נוכל לשכור *בית* עם 2-3 חדרי שינה, גינה וריהוט במרכז העיר שבה אנחנו מתכוונים לגור. גם המצרכים זה באמת בושה להשוות, אני עשיתי בדיקה כללית כזו ב3-4 רשתות וזה מצחיק.
אז בואי ניגש למה שכתבת- ישראל מתקדמת מבחינה טכנולוגית? זה אומר שיש כמה ילדים סטארטאפיסטים שמביאים ג'ובות. זה לא משפיע על האזרח מן השורה.
חקלאית? תבדקי פעם את המחירים של ירקות ופירות בארץ. המקום היחיד שאני מרשה לעצמי לקנות בו תוצרת חקלאית כלשהי הוא רמי לוי.
עשיית סרטים? שוב, לא משפיע בשום דבר על האזרח מן השורה.
רמה אקדמית?תבדקי כמה מזוכי פרס נובל הישראלים מהעשורים האחרונים עשו את החלק הארי מההכשרה האקדמית שלהם כאן בארץ וכמה עשו אותה בחו"ל. החוג לאנגלית באת"א לא יכול לתת לאשתי מספיק קורסים בשביל לסגור את התואר, ואנחנו הולכים לעשות את זה שם... הרמה האקדמית בארץ היא על הפנים, וזה בגלל שהאוניברסיטה הפכה להיות הכשרה מקצועית, וכל בעל פיצוציה פתח "מרכז אוניברסיטאי".
צבא משוכלל- כן, זה נכון. מי שמתחבר לצבא מסודר כאן לכל החיים.
לא חסר כלום? "כלום" זה עניין יחסי אני מניח.
ויש הכל, זה נכון. כמו שכתבו פה קודם, אני מניח שגם במוסקבה ואולי אפילו בקמפלה יש כל דבר שתרצי אם תחפשי מספיק. השאלה היא כמה זה עולה. ואני יכול לומר לך שדודים של אשתי שחיים באנגליה אמרו לנו שכל פעם שהם מגיעים לארץ הם עוד יותר בהלם מהמחירים שאנחנו מוכנים לשלם במסעדות. אשתי ואני היינו בסוונזי בנובמבר, וסתם נכנסנו לפאב בלי לברר או לבדוק או כלום, ואכלנו המבורגר, צ'יפס, סלט וכמובן שתייה, האוכל היה מצויין וכשחישבתי את זה אז, יצא לי שבתרגום לשקלים זה קצת יותר ממה שהייתה עולה ארוחה כזו ליחיד בפאב בארץ, שלא לדבר על אוואנגארד/מוזס/בלאק.

בקר12

New member
אתה עוד ילד

אני זכור ימים שהפאונד היה 8 שקלים ובבריטניה הייתה בועת נדל"ן. אני זוכר שהייתי מבקר בארץ והמחירים נראו לי (כולל נדל"ן) אז בדיחה בארץ לעומת בריטניה.
כלכלה זה מחזוריות. פעם ככה ופעם ככה
אגב סוונסי זה די חור. עוד לא הבנת את זה עי הכול נראה לך עוד נוצץ בבבריטניה

republik

New member
כן, אבל....

הכלכלה לא סתם עובדת בצורה מחזורית. אין באמת "יד נעלמה", היד היא מאד נראית למי שמחפש מספיק טוב. ובישראל היד הזו מנענעת את העריסה בכיוון הלא נכון.
מחירי הנדל"ן בישראל לא יירדו באופן משמעותי בעשור הקרוב, פשוט בגלל שהדרישה לא תרד - היא רק תעלה. וכל עוד הדור שהצליח לחסוך לילדיו עוד יהיה קיים (ויש לנו עוד איזה 15-20 שנה של אנשים כאלה), "ילדים" כמוני בני 30 ימשיכו לקחת משכנתא על 60% מהערך של דירת שלושה חדרים שהם ישלמו עליה 25 שנה, משהו כמו חצי מהשכר הממוצע בשוק פר חודש.

סוונזי זה חור? תלוי מה אתה מחפש. לא כולם מחפשים לגור בלונדון או בעמק התמז.

בקר12

New member
הנבואה ניתנה לשוטים.

גם לפני 5 שנים עוד גורדון בראון הסביר לכולם שנגמרו ימי הגאות והשפל בכלכלה הבריטית - ממש.
אין לי שום בעיה עם סוונזי אבל אם היו מציעים לך לגור בקריית שמונה בארץ (ומשלם פחות בהתאם) בטח היית מעקם את האף - לא? כיוון שאתה עוד לא מכיר את בריטניה הכול נראה לך אותו דבר.
ואתה חושב שבבריטניה קל לקנות דיקה או בית במקומות סבירים?

republik

New member
ההבדל המהותי הוא

שקרית שמונה היא חור. אין שם שום דבר, ושום דבר לא שם.
סוונזי, בעוד יש לה את הבעיות שלה (לפחות בחלק מהדברים מנסים לטפל שם עכשיו, זאת עיר שעוברת תנופת פיתוח מאד חזקה עכשיו, אבל בוא נגיד שאני לא עוצר את הנשימה שלי בהמתנה לתוצאות של זה), היא נמצאת רק שעה ברכבת מקרדיף. ובקרדיף, בעוד היא בעצמה לא מטרופולין, יש את כל מה שאתה צריך = עבודה. דרום וויילס היא אמנם לא עמק התמז או בקינגהאמשיר מבחינת חינוך, חברה וכו', אבל היא נמצאת במקום טוב מבחינת הממוצע הלאומי. במונחים של ישראלים (ואפילו בריטים שאין להם שמץ של מושג) זה אולי חור, אבל "חור" באנגליה זה דבון וקורנוול, זה יורקשייר ולנקשייר, זה חלקים גדולים מהצפון-מזרח. דרום וויילס היא לא שם.
בלי קשר, הדודה של אשתי שהזכרתי קודם קנתה בית באזור רדינג (לא בעיר עצמה, באחד הפרברים) בעזרת משכורת אחת (עם משכנתא כמובן), ועם שלושה ילדים. אז "קל" זה מושג יחסי, אבל בישראל תסריט כזה הוא לא קשה, הוא בלתי אפשרי (נראה לי שהאזור של רדינג הוא סביר גם אם אתה חושב שדרום וויילס היא "חור", לא?...).

אני יודע שככה זה נשמע, אבל אני ממש לא חושב שבריטניה היא כולה נוצצת. אני מאד מודע לחלק מהבעיות הקשות שיש שם, גם אם אתה לא מהגר ועל אחת כמה וכמה אם אתה כן. כשמשווים אותה לחלק מהמדינות האחרות באירופה זה אפילו יכול להיות מביך. אבל להשוות אותה לישראל זה לא כוחות, ישראל היא מדינת עולם שלישי שחושבת שהיא עולם ראשון.

בקר12

New member
תגור כמה שנים ואז תדבר.

תבין גם שלא הכול בחיים נמדד דרך החור של הגרוש
מצד שני. אתה באמת רואה חשבון . . .

republik

New member
מה, בסוונזי?

דיברתי עם כמה אנשים שגרו/גרים שם
עוד לא היה אחד שלא המליץ עליה. כולל אנשים שגרו לפני/אחרי זה בלונדון (שלא תגיד לי שהם הגיעו מהעיירות במרכז וויילס ;) )
כבר הבנתי שמי שלא גר שם יש לו תדמית מסויימת לגביה, אבל מי שלא גר שם יכול לחשוב מה שהוא רוצה...

republik

New member
ועדיין, אתה צודק בכך שעד שלא נגור שם

כמה שנים, לא באמת תוכל להיות לי דיעה מוצקה לגבי היומיום שם.
מה שאני יודע עכשיו זה שכאן אין מה לחפש...

למעלה