אתם לא כועסים?

אתם לא כועסים?

הי
אני יוצא בשאלה מהזרם הדתי-לאומי.
מצבי בהחלט יותר טוב, אני מודה, אבל עדיין אני מאוד כועס על ההורים שלי שגרמו לי לבזבז את כל הזמן הזה על דת טפשית.
הרי גם אני חונכתי על ברכי הדת הזו והגעתי למסקנות הנכונות בסופו של דבר. אז למה הם לא יכלו לעשות את זה?
למה אני צריך לשלם על הפחדנות+טפשות שלהם?

אחת הבעיות

שיש לי באופן אישי היא שאין לי כתובת ברורה לכעוס עליה בשעת דחקי.
הרי אף אחד כנראה לא המציא את הדת, היא נוצרה בעקבות צרכים מסויימים של תקופות מסויימות.
אלה שעמדו על המשמר במשך כל הדורות, עם כל הסלידה שיש לי מהם, פעלו בשם האמת הפנימית שלהם.
וכך גם ההורים, המורים, החברה הדתית, משוכנעים שלא באשמתם באמת האחת והיחידה שלהם.

כך שבנוסף להיותי תקוע בטעויותיהם של אנשים אחרים, אין לי אפילו את הפריווילגיה האלמנטרית שיש לכל נפגע באשר הוא.
לכעוס. לכעוס מאוד על מישהו מסויים, ולהתרפק בערגה על השנאה הממכרת.
מבאס.

יש אדם פה בפורום שמעיד על עצמו שהוא רב גדול

והוא אתאיסט, אבל הוא מחמיר ונלחם בשם הדת רק לצורך טובתו האישית.
הוא גם טען שיכול להיות שהיו אנשים לאורך הדורות שהם נחשבו כמחמירים והם היו בכלל אתאיסטים.

עליהם אפשר לכעוס.

מומילה

New member
זוהי שחיתות.

בכ''א זה לא יעזור לאמירוש שרוצה לכעוס על הוריו, גם אני בטוח שזה לא מהסוג המצוי.

הלנצח

New member
כולם קרבנות (טוב, כמעט כולם)

אלא אם כן אתה מאמץ את התפיסה הקנאית, כי כל מי שלא רואה את האמת הבהירה, נושא באשמה

אני מניח שהתכוונת בציניות

אבל אכן זו היא דעתי.

היום יש ספרים, אינטרנט, חופש מידע. כל אחד יכול לשמוע צדדים ולהפעיל שיקול דעת.
רק לפקוח את העיניים, זה מה שאני מבקש.
הסיבה שאני כועס היא כי אני מאמין בלב שלם שהאמת ברורה, וצריך להיות מאוד טיפש כדי לא להבין אותה,
והסיבה שגם אנשים חכמים נופלים בטמטום הזה לפעמים היא מתוך פחדנות ולא טפשות.

DoronModan

New member
מה דעתך על חמלה על מי שנשאר תקוע

שלא באשמתו.
ושמחה על כך שאתה כן הצלחת לפקוח את העיניים. ראה את עצמך כבר מזל ואל תשפוט אחרים.
לעיתים מה שמפריד בין יציאה לשאלה לבין הישארות בדת זה יד המקרה. מפגש מקרי עם ספר מסוים, אדם מסוים, מחשבה קטנה מסוימת שהגיחה כתוצאה ממראה מקרי מסוים. והבשילה שנים אחר כך.
ואולי נולדים עם הסקרנות להפוך ולהפוך במציאות, ולהגיע לאמת.

Davis11

New member
אין לך על מה להצטער בעתיד הרחוק אתה תודה להם.

אני גדלתי בזרם הדתי לאומי. ועד היום אני שולט בעל פה במסכת ברכות ועוד אלפי דפים שאבי הכריח אותי ללמוד בעל פה, בחיים המקום שממנו צמחת יקח אותך אם יתרון קדימה. פעם חשבתי כמוך על הבזבוז של התאים במוח. היום שאני שולט בתלמוד ובעמודים שלמים וספרים מהתנך, (ספר קהלת בעל פה וגם ספר שיר השירים) אני רואה בזה יתרון, וכל התלמוד שלמדת רק יתן לך יתרון שלכל דבר יהיה לך תשובה ואם הזמן שתכנס לעולם החילוני תגלה שיש לך יתרון בתחום השועל של החיים. תזכור תמיד נכון שאין אלוהים והדת זה המצאה של בני אדם. אבל החינוך לחריפות ולימוד התורה בעל פה והזיכרון שזה מפתח תמיד יתנו לך יתרון על כל בחור חילוני שלמד חצי יום בבית ספר תיכון. וסוד קטן לחיים אתה תמיד תיהיה מצרך מבוקש בתחום הנשי. כי הם אוהבות גברים שבאו מהחינוך שאתה קיבלת זה יתרון בערך כמו להסתובב אם מדלית זהב.

גם לנו סיפרו את הסיפורים האלו

בסוף מתברר שכל החידוד המוחי לא עוזר וכשבעים אחוז מהחרדים שהולכים למכינות אקדמאיות- נושרים.

לא היא צודקת כי אם זה היה נכון הפורום בזה

לא היה קיים מכוון שלמודי תורה לא מכנים אותך לחיים אנשים תקעים בעולם החרדי
אגב זה מה שבדיוק רוצים המנהגים של חרדים לתקוע את החרדים בעולם הזה בגלל זה הם מתנגדים ללמודי הליבה.

motii011

New member
ברור שהיא צודקת אבל זה לא הסיבה למה נושרים

כל החרדים שמגיעים למכינות אין להם מושג בכלל מול מה הם הולכים להתמודד.
ישנה איזה ממירה הזויה שדוחפים כל הזמן בישיבות לבחורים.
"שכל הלימודים החיצוניים קיימים בתורה"
החרדים לא מבינים שהמכשול הראשון זה שפה!
רק ללמוד אנגלית מאפס לוקח שנתיים מינימום! אין מצב בפחות מזה! ואני מדבר על שנתיים פול טיים. לא איזה שיעור פעמיים בשבוע.
חוץ מזה שרמת ההשקעה שצריך באוניברסיטה היא מטורפת בהשוואה לגירוד ביצים בישיבות.

אולי תסביר לי מה עוזר שאני יודע

ביצה שנולדה ביום טוב--בית שמאי אומרין, תאכל; ובית הלל אומרין, לא תאכל
מה זה רלוונטי לחיים של היום ?

נראה לי שזה שלב בתהליך

שסופו השלמה.

ההורים הם חלק מחברה שחיה על פי נורמות מסוימות, קצת קשה לראות בהם אשמים ישירים ו/או בלעדיים.

בהתחלה מרגישים כעס אח"כ משלמים ומבנים

שהם פעלו לפי אמונתם אי אפשר להחזיר את הגלגל אחורה

מעבד

New member
אמירוש ..

מעבר לפחד וטפשות יש את ה'תמימות ' .

כשאתה תמים , כל מה שייכנס בך - יישאר בך .

מכאן והלאה מה שאופייני להורים מסורים , הוא להוליך את בניהם יקיריהם בדרכם , כפי שהם מבינים לנכון .

כנראה שכוונתם לטוב , ובמצבך תוכל גם לדעת לתמרן בחייך ה'חדשים' , ומקביל גם להבין את מי שניסה להחדיר בך את האמונה שלו - שמבחינתו היא לטובתך .

המון הצלחה !

לכעוס?

כל אדם שקצת חושב ישר מבין את האיוולת שבדת?
של נעליך מעל רגליך.
מבריקים, גאונים, חכמים, מוכשרים ממך הגיעו למסקנה הפוכה ממך.

ועל מה לכעוס? שהם לא הגיעו למסקנות כפי שאתה הגעת?
או שאתה מאוד מאוד צעיר או שמאוד ---
מקוה שצעיר זו התשובה.

לא מסכים איתך

המבריקים הגאונים והחכמים וכו', נולדו עם זה.
מועטים ביותר מהזן הנ"ל שהתגיירו.

למעלה