אתם לא חושבים ש..

Super giRl

New member
אתם לא חושבים ש..

זה קצת מעצבן כל המעבר הזה מיום הזכרון ליום העצמאות? זה קצת קשה לי לעשות את הסווי`ץ (לא , לא המשקה) הזה, לדוגמא, תראו מה היה בשנה שעברה , היה יום הזיכרון ואני שמעתי רדיו והיה את השיר: ``הוא אבד בחולות ....מעולם לא שב...הוא היה בן 20....`` ואז , תוך שניה יצאו מהשירים העצובים ועברו ל: WOW! WERE GONNA HAVE A PARTY! WERE GOING TO IBIZA או משהו בסגנון בקיצור הנקודה שלי שזה קשה ללכת לטקס בבוקר ולבכות על מישהו שנפל ובערב לחגוג עם ספריי... אתם לא חושבים? H-)

coolspot

New member
דווקא אני חושב

שזה מתאים כי הרי בלי האנשים שהקריבו את חייהם המדינה שלנו לא הייתה שורדת ובכלל את צריכה להבין שהסוויץ` בין טוב ורע ובכי לשמחה זה בדיוק כמו מה שקורה במדינה שלנו אם רוצים לבלות תמיד בא הפחד לפיגועים וכל הניגודים באים ביחד וכך זה גם יום הזיכרון ויום העצמאות

flowr..

New member
אבל

זה שאותם אנשים הקריבו את חייהם, לא הופך את היום לשמח, יש את המשפחות האבלות והעצב הכללי, ובכלל, גם לדעתי, הצמידות הזאת בין יום הזכרון ויום העצמאות לא מסתדרת טוב... העצב והשמחה מטושטשים ככה. אתה כותב שכל הניגודים באים ביחד... אבל הם לא חייבים לבוא ביחד במקומות בהם הם לא מתאימים. flowr..

בלה בלה

New member
לא בדיוק מסכימה

לעשות את הסוויץ זה בהחלט קשה, אני לא חושבת שיש ויכוח על זה. אבל כמו שאמרו כאן, לא סתם שני הימים האלו באים ביחד, ומן הסתם חשבו לא מעט לפני שציוותו אותם זה לזה. יום הזכרון למשפחות השכולות הוא בהחלט לא יום קל, הוא אפילו מהווה מאין ``יום השנה`` שני. ויום העצמאות שבא ישר אחריו מאפשר למשפחות השכולות (ולכולם) להשתחרר יותר בקלות מאווירת האבל והזיכרונות הקשים. בלה בלה

סופרמן18

New member
יצאתי רבעוש!!

היום שמעתי מישהו מדבר בטלפון ומכנה את היום ``ערב יום העצמאות`` אותי זה עצבן. לדעתי העובדה שיום הזכרון צמוד ליום העצמאות מורידה מערכו כי ביום הזכרון אנשים מתכננים איך הם יבלו בערב ומה הם יעשו יום למחרת. יום הזכרון צריך לקבל יום נפרד. ערן WAR WHAT THE HELL IS IT GOOD FOR(השם הראשון והפחות ידוע של מלחמה ושלום) פינת הציטוט: give me the money that has been spent on war and... i will clothe every man` woman, and child in attire of which kings and queens would be proud(הנרי ריצ`ארד)

kirk hammet

New member
דווקא מאוד מתאים

חשוב שכולם יזכרו את העובדה של כל האנשים שמתו בשביל העצמאות שאנחנו חיים בה כרגע , החל משנת 1950 שבה הציבו את יום הזכרון בתאריך שהוא בו כיום

orchid

New member
אין לי נושא...

אני חושבת שהמעבר הזה בין עצב לשמחה שהוא כל כך קשה דווקא נורא מסמל את הארץ שלנו...יש כמה דוגמאות שכרגע לא עולות לי בראש העניין הזה של המעבר הוא *דווקא* כדי להראות, הנה, אנחנו עדיין כאן, לא משנה מה יעבור עלינו ואני גאה בזה, ואני בטוחה שגם אתם... רוני.

mmm

New member
לא....

הישראלים עברו רבות, הם עברו יותר מלחמות מרוב העמים, ושורשיהם הם שורשים של כאב ושל סבל, מדינת ישראל היא שימחה, ואלה שהקריבו את עצמם למענה נתנו לנו את האפשרות לשמוח. המעבר לא חד, כמו הקשת אי אפשר להבחין איפה כל צבע מתחיל ואיפה כל אחד נגמר, כך הימים הללו, אי אפשר לדעת, אתם יודעים?... BY mE

_snufkin_

New member
סוג של שמחה...

זה לא שזה שהצמידו את יום הזיכרון ליום העצמאות הפך אחד מהם ללא נכון. כל הקטע של ``פארטי`` ביום העצמאות הוא מלכתחילה לא היה נכון, וזה שהצמידו אותו ליום הזיכרון רק הפך את זה לצורם יותר. מה אנחנו עושים ביום העצמאות? מישהו בכלל זוכר למה הוא נמצא באותו הערב בגן העיר, עם פטיש ביד אחת וספריי ביד השניה, מקשיב לדאנסים של די ג`יי אירופאי? הממם.. זה לא העדליידה, וגם לא מתאים כל כך לnew years eve.. רגע, תזכירו לי היתה מילה כזאת פעם.. נו..``קצרנות``? ``עפסנות``? ``אפסנאות`` ? ואולי ``מציאות``? ברוכים הבאים לחגיגות יום המציאות, 2001.

mmm

New member
ומחר...

אף אחד לא יזכור מה היה היום הקודם ליום העצמאות, ואחר כך אף אחד לא יזכור את יום העצמאות עד לשנה הבאה... העם הישראלי וm מדגיש ישראלי, עם זכרון קצר. BY mE

Panther

New member
את צודקת

באמת לדעתי לא מתאים הסוויץ` בין יום הזכרון ליום העצמאות. השנה אני חושב שזאת השנה הראשונה בחיים שלי שבאמת ניסיתי ביום הזכרון להזדהות ולהקשיב לכל הסיפורים שיש בטלויזיה וברדיו על יום הזכרון ולהקשיב לכל השירים, ופתאום רק מתכננים מה עושים בערב, זה מוריד מיום הזכרון ומהמטרה שלו של לזכור את הנופלים.

Levinzone

New member
אני לא חושבת ככה בכלל

כמו שכתבו פה למעלה- אי אפשר לוותר על הקשר בין יום הזיכרון ליום העצמאות. הסיבה שבגללה קיים יום הזיכרון הביאה בעצם לסיבה שבגללה קקיים יום העצמאות. אני חושבת ששני הימים קרובים אחד לשני בגלל הקשר הזה. כל החללים שלזכרם נקבע יום הזיכרון, הם האנשים שבזכותם יש לנו את הזכות לחגוג את יום העצמאות. נכון שזה נשמע ממש נדוש, אבל זאת האמת... אתם חושבים שהיינו יכולים להשיג עצמאות בלי חללים? נכון שלפעמים זה קשה לעשות את המעבר בין עצב לשמחה, אבל אין מה לעשות- אנחנו חיים במדינה שבה בכל יום אנחנו נאלצים לעשות מעברים מעצב לשמחה, ואין לנו שום ברירה. ואחרי כל השנים שאנחנו עושים את הסוויצ`ים האלה, כבר התרגלתי. -יעל-

יפה מאוד יעל

גם אני חושב ככה. חיילים הקריבו את עצמם למען המדינה ... וזה יפה מאוד לפי דעתי שעשו את יום העצמאות אחרי יום הזכרון .. עצובים עצובים .. אבל בסוף רק בזכותם חוגגים. ולפי דעתי המעבר הוא לא ממש קשה. מעבר יפה מאוד.

hasaroot

New member
מעשיה באם ובבתה

לכיתה ג`2 המורה הקריאה סיפור ביום הזיכרון הסיפור סיפר על אם וביתה, משפחה שכולה שאביהם נפטר ביום הזיכרון. הן הולכות לטקס של המשפחות השכולות, האם בוכה והבת בכלל לא מכירה את האיש שהיתה אמורה לקרוא לו ``אבא``. בבכי דמעות הן הולכות לישון באותה מיטה ומתעוררות למחרת בדיוק בזמן לעמוד בצפירה. והנה הערב מגיע ויום העצמאות מתחיל, האם מוחה את הדמעות שלה ושל ביתה ולוקחת אותה להסתובב בעיר, לרקוד ולהתלהב ממנחי ערוץ הילדים לפני שהיא תבין שהם מעצבנים את החיים.. הילדה לא מבינה איך זה שכולם שמחים בעוד שלפני 9 שעות קראו את ``יזכור``. האם אומרת ללה שבלי אביה כל האנשים הללו לא היו חוגגים כרגע. לכן לפניח 9 שעות, הם התאבלו על מותה של אביה וכעת הם חוגגים את מה שהוא השאיר מאחוריו habarnash קלישאות אר אס

למעלה