אתם כבר התרגלתם?

זאבי29

New member
אתם כבר התרגלתם?

התחלתי לצפות בסדרה רק לאחרונה לפי הסדר. והגעתי עד לפרק 11 אני פשוט לא נרגע מהעיניים הרעות של אריק! כזה רע !! אני יודע שעכשיו תגידו לי.. פסדר, זה המשחק, וזה האסטרטגיה. פשוט תצפו בכמה פרקים מהעבר, ואני חושב שפשוט לא תוכלו לתמוך בגישה הזאת. גל מורו ורבו לא היה עושה את זה. אפילו את נסרין הוא הזהיר. אבל לא שיקר ודקר בלבו של אנשי אמונו. מה דעתכם.?

גל הוא הכי חכם בקאסט מבחינת אסטרטגיה

לא עשה מהלכים מיותרים, בניגוד לאריק (אחלה רפלקסים, אה?), ולא המעיט בערכם של אחרים, בניגוד לאופיר (אפילו חזרזירה לא האמינה לתככים שלו).

droriko

New member
תיהיו בטוחים שגל היה מגיע רחוק במשחק הזה

לפחות לאיחוד הוא היה מגיע זה בטוח תשימי לב שכל המתמודדים המרכזים בשבט קניבה(אריק,אפרת,נטע לי,בשבקין) ממש סגדו לו , אריק ראה בו בתור האבא הרוחני שלו . חוץ מזה מי כבר היה עושה עליו בליינדסייד ? איתי

להפתעתך

New member
הוא היה מגיע גם לגמר

לגבי אריק, הוא הבין שגל רוצה אותו איתו עד לשלב מתקדם ושהוא יותר דומיננטי ממנו ככה שכדאי "לרכב על גב הענק" ואולי, באיזה שהוא שלב, לקפוץ ממנו. אבל מבחינת תחכום, גל לא היה כזה מתוחכם, בטח לא בהשוואה הבלתי נמנעת להישרדות האמריקנית שבה מתמודדים חושבים כמה צעדים קדימה, עושים טריקים עם פסלי חסינות, יודעים מתי ואיך להפסיד בכוונה ואיך להפר בריתות בלי לצבור לעצמם אויבים בחבר "המושבעים", וסוחרים ומתמקחים על פרסים יוקרתיים כמו ג'יפ (מה שאין בתקציב של הגרסא הישראלית). לגבי בשבקין, הבליינדסייד עליו נעשה ע"י אריק, במהלך מחוכם אבל לא מפיל מהכיסא.

droriko

New member
אלב גל כן חשב כמה צעדים קדימה

הוא הבין שברית החמישיה מאיימת עליו אז הוא החליט לשבור אותה , אחרי זה הדרך שלו במשחק כבר היתה בטוחה

להפתעתך

New member
זה צעד אחד, לא כמה

וזה די אלמנטרי לנסות לפרק ברית שמאיימת עליך, לא יצירתי במיוחד. מי שכן מנסה ליזום מהלכים יצירתיים הוא אופיר, עד כה בחובבנות משהו.

להפתעתך

New member
אבל גל לא עשה שום מהלכים, זה כל העניין

הוא סה"כ גרם לכולם להאמין בו ובחר את אריק (נחש דה לה שמטע) כבן ברית ראשון בחשיבותו, חוץ מזה לא ראיתי שום מהלך מצדו. אופיר אגב מתגלה כמתמודד די לא מתוחכם. הכל בהנחה בעייתית שאין מעורבות של ההפקה.

droriko

New member
תיהיו בטוחים שגל היה מגיע רחוק במשחק הזה

לפחות לאיחוד הוא היה מגיע זה בטוח תשימי לב שכל המתמודדים המרכזים בשבט קניבה(אריק,הבנות,בשבקין) ממש סגדו לו , אריק ראה בו בתור האבא הרוחני שלו . חוץ מזה מי כבר היה עושה עליו בליינדסייד ? איתי ?

להפתעתך

New member
דעתי היא שמאוד מאוד מוזר שהעדיפו את אריק על

פני מירית. כי לא גיא, וגם לא איתי, בניגוד לתדמית שהייתה לו בהתחלה, כאלו תמימים וטמבלים. איך בדיוק אריק יכול לקדם אותם? הם יודעים טוב מאוד שהוא עלול לתקוע להם סכין בכל רגע (הוא למעשה תקע להם סכין ארוך מאוד בגב שהוא פעל להדחת בשבקין, מה שהוביל למצב שקאניבה איבד את כל היתרון ל"בארו" -וגם ההתערבות של ההפקה והכנסת נועם למשוואה דרדרה את מצבם עוד) אריק פגע בשבט כמה פעמים והוביל אותם להדיח בני ברית חזקים, הם לא מאמינים בו, הוא הוביל לכישלון צורב במשימת החסינות האחרונה, אין שום הגיון מבחינת המתמודדים עצמם להותיר את אריק. מבחינת ההפקה דווקא יש הרבה הגיון, כל התככים העלובים שלו, שספק רב מאוד אם יעבדו בשלב האיחוד, מספקים קצת עניין על החוף חסר האסטרטגים (עידן הוא לטעמי האסטרטג האמיתי היחיד והאסטרטגיה שלו די לא מעניינת: הוא מנהיג כריזמטי, בוחר את האנשים הנכונים לצדו, מאציל סמכויות ככה שהוא לא צריך לעשות את העבודה המלוכלכת של להיכנס באנשים ולבחור מודחים בעצמו, דורס כל מתמודד שלא מחכה להדחתו בשקט ובקיצור-אם הוא לא בשלישיית הגמר זה יהיה מאוד מפתיע). מבחינת מה שהראו לנו, הבנים השאירו את אריק כי "יש לו" ברית עם הבנות, אבל הרי לכאורה זאת הייתה ברית מאחורי הגב שלהם ועל חשבונם...עוד, ברור שהבנות נמצאות חזק בתמונה של "בארו" ושבאפרת הבנים לא נותנים שום אמון, אז למה היה כדאי להם להשאיר את אריק ולהדיח את מירית? הרי אריק יותר חלש פיזית אפילו מהבנות, בכיין, לא אמין בגרוש ומעל לכל-טפיל במשחק וכמו שאמרת: טוב לב הוא לא ממש משדר, הד"ר החומל הזה. מה שכן, בפרקים של "האי סנטיאגו" הראו לנו שכל המודחים, כולל דיווה ובשבקין, מודעים היטב לפרצוף האמיתי של אריק ככה שספק אם הוא ישאר במשחק עוד הרבה אחרי שהם יחזרו. אני מצטער על אופיר, שנלחץ (או הולחץ ע"י ההפקה) וחשף את העובדה שיש לו פיסלון, ושלא הביא בחשבון את האפשרות שהשקר המאוד גס שלו לנטע לי יכול לסבך אותו. קלאסית, אם הוא היה יכול לדעת בזמן אמת את מה שאנחנו יודעים כצופים, מה שמצופה היה ממנו הוא דווקא לנצל את זה שנטע לי הלשינה עליו, להתחיל להתבכיין שנמאס לו מהמשחק ולהוביל לכך שכולם יצביעו נגדו, ואז-הוא פשוט היה רושם "עידן" על הפתק שלו וחושף את הפיסלון רגע לפני ספירת הקולות. הדחה של עידן הייתה פותחת את כל המשחק מחדש ומאפשרת לו לגייס בריתות, ברור שאיגור היה השני שעף אחרי עידן במצב כזה שכבר לא יקרה.

NP16

New member
../images/Emo31.gif

ההפקה הייתה בעד מירית, ראו את זה בשאלות של גיא זוארץ מכל-כך הרבה בחינות. אמנם אריק עושה עניין,אבל פה בישראל לא יודעים להעריך את העניין הזה אם כי אני לא יודע אם המפיקים שם עלו על זה. הקהל בישראל רק ישמח שאנשים כמו אריק יעופו ואנשים כמו מירית או נעם או עידן שהם בעיקר פרצוף יפה יישארו ויזכו. גיא ואיתי עשו את ההחלטה הנכונה, ותמימים ודבילים הם יהיו להשאיר את מירית. נכון, אולי אריק לא יצליח לגייס את הבנות, אולי אריק יבגוד בבנים אחרי זמן מה וככה גם הבנות, אבל, אל תשכח שהמשחק הזה לא בטוח. יש אלילים. יש חסיניות אישיות שגיא ואיתי יכולים לטחון בכיף נגדם, יש את השלב במיזוג שבו אם גיא ואיתי ירגישו לא בטוחים בברית הם ייקחו את השרידים של שבט בארו שיעשו הכל להישאר. ולפחות יהיה סיכוי.עם מירית, הם יכולים לסמוך עליה עד מחר, אבל היא קול אחד ולא 4 קולות פוטנציאליים. עם מירית הם נופלים על בטוח במיזוג, עם אריק הם יכולים ליפול -אבל יש תקווה.

להפתעתך

New member
תשמע, אתה יכול לא להסכים אבל לא הבאת שום הסבר

שמניח את הדעת. קודם כל, אם ההפקה הייתה בעד מירית, אז תרשה לי לחזור אחורה לעונה הראשונה שבה פורסם בכתבת תחקיר על העונה ההיא כי נעמה ומרינה שוכנעו ע"י ההפקה לא להדיח את דן מנו. לי כצופה היה מוזר שהן לא הדיחו אותו והעדיפו להדיח את ליה אם אני זוכר נכון, ולא היה שום הסבר בתכנית עצמה ללמה הם הצביעו נגד ליה, ייתכן שאפילו נשאלו שאלות בעד ליה-אני לא זוכר. העניין הוא שהדרך הכי טובה לטשטש עקבות היא בשאלות בעד, אבל מבחינתי כצופה עצם השאלות המנחות של גיא רמזה לכך ש א. גיא זוארץ וההפקה ידעו מי המודחת הבאה. ב. שהשאלות רק נועדו לכסות, בקושי, על מעורבות ההפקה. שנית, לא הסברת למה עדיף להם להשאיר את אריק-על איזה 4 קולות פוטנציאליים אתה מדבר? אנסטסיה, אפרת ונטע לי? זה שלוש, לא ארבע, ולהניח שיש סיכוי שהם יחברו לאריק בחזרה זה פשוט הימור מטופש. בעיקר אחרי שמיכל הביאה ידיעות על חיבור חזק של הבנות עם הבנים של "בארו" ובהתחשב בכך שאין להם שמץ של אמון באפרת, אפילו אריק לא מאמין בה. חסינויות אישיות לא קשורות לאריק או למירית ולא תלויות בהם. יכול להיות שהם הגיעו למסקנה שכדאי להם להשאיר את אריק, אבל זאת בהחלט טעות שמי שצופה בסדרה ומכיר את טבעו של אריק לא היה עושה. אלא אם הם בונים על זה שאותו חברי "בארו" יבחרו להדיח ראשון מ"קאניבה" בשלב האיחוד, מה שלא בטוח שהיה קורה עם מירית.

mmeny

New member
אני אנסה להסביר לך

קודם כל הם לא היו בטוחים שאריק הכשיל את המשימה בכוונה ושהוא הולך מאחורי הגב שלהם,אין להם טלויזיה לראות את הוידויים של אריק,וברית הנאמנות שלהם -נשארת עם אריק מתחילת המשחק (אריק עזר לאיתי להשיג פעמיים חסינות על חשבונו,כך שאיתי יכול לבטוח בו). שנית,אם ראית את הפרק והסידרה אתה בטח יודע שאריק מאוד מאוד אסטרטגי,אריק יודע להתחבר עם אנשים ונשים,מה שמירית לא ממש יודעת לעשות. הם מקווים שאריק אכן יספק את הסחורה,וזו הברירה היחידה שלהם,ללכת עם מירית-זו התאבדות ידועה מראש.

להפתעתך

New member
לא טענתי שהם ראו את הוידויים ולא חשבתי שהם

אמורים להיות מודעים במאה אחוז למיהו אריק. אני חושב אבל שבכל אופן הם קיבלו מספיק רמזים אודותיו. ואחרי שכולכם טענתם את זה, אני מקבל שאכן מבחינת סיכויים להתחברות מחדש עם הבנות אריק עדיף-רק שכדי לקבל את זה אני צריך לעשות סוויצ' ולשכוח שהבנים לא ממש מודעים לברית החדשה של הבנות ב"בארו" ולעוצמת ההתאקלמות שלהן בשבט (למרות שהם קיבלו מידע ממיכל ושהיו להם מספיק אינדיקציות לאשש את זה). אז אוקיי, זה הגיוני מבחינתם ללכת עם אריק, אבל, נראה לי שההפקה עזרה להם לקבל את ההחלטה כמו שנראה לי שהיא עזרה לאריק למצוא את הפיסלון.

droriko

New member
אבל הם לא יודעים שהן כרתו עם עידן ואיגור ברית

ואולי האמון שלהם בבנות קניבה נמוך מהאמון שיש להם במירית , אבל עדיין יש להם אמון בה , קוראים לזה אינטרסים הדדים .

להפתעתך

New member
אין הרבה יותר נמוך מחוסר האמון שלהם

בבנות קניבה, והם ידעו של מירית אפשר לבנות הרבה יותר ב1 ל1.

NP16

New member
ב4 קולות החשבתי את אריק עצמו.

וגם 3 זה הרבה יותר מ1.. למה לא נתתי לך הסבר? ההסבר הוא שעם מירית הגורל שלהם ידוע מראש להיחסל על ידי בארו. ועם אריק יש להם תקווה גם אם גם זה לא יצליח, ובאמת אין להם דרך לדעת על הברית שלהן בבארו, שלך תדע אם אפרת ונטע-לי יישארו נאמנות לה.

droriko

New member
אני אנסה להיכנס לראש שלהם

דבר ראשון, התמונה השתנתה לגמרי המציאות של לפני האיחוד היא לא המציאות של אחרי האיחוד. אם אריק והבנות היוו איום על הבנים בקניבה כי היו רוב , אז בשלב האיחוד הם דווקא נכס בשבילם , שהרי איתם הם בעצם מגיעים שישה לאיחוד , והתפיסה של הבנים היא , שלמרות מה שקרה בשבט קניבה בעבר עדיף להם לבטוח בבנות קניבה מאשר בשבט בארו שהם זרים מוחלטים ,וההנחה שלהם היא שגם בנות קניבה מתייחסות לבארו כזרים . מה שהם לא יודעים זה שבנות קניבה דווקא כן התערבבו בשבט בארו ואף כרתו ברית עם עידן ואיגור . האם זה מוציא גיא ואיתי מטומטמים ? אני לא חושב . העניין הוא שבניגוד לנו הצופים , להם אין מושג מה הולך בשבט בארו והם מסתמכים עלה אינטואיציה שלהם בלבד . בכל מקרה זה עדיף להגיע לאיחוד שלישיה, ועוד עם מירית שידוע שהיא שרופה בשבט בארו .

להפתעתך

New member
לא טענתי לרגע שהם מטומטמים

להיפך, אני כל הזמן נתתי קרדיט לגיא ואיתי (לדעתי בין המתמודדים החכמים דווקא), טענתי שייתכן שיש כאן מעורבות הפקה. יכול להיות ששניכם צודקים, אבל אין שום ספק שאם ההפקה לא התערבה אז הם לקחו כמה הימורים והם מודעים לכך במאה אחוז: 1. הם לא יכולים לסמוך על אריק 2. הסיכויים לאיחוד עם הבנות קלושים, מצד שני אתה צודק שמירית די שרופה ב"בארו". השאלה של איתי לאריק במועצת השבט, אם הוא יכול לסמוך על לחיצת היד שלו, נראית לא טבעית ולא אופיינית לאיתי (אלא אם הוא מנסה לשחק אותה תמים עד כדי כך) וזה חלק מזה שהכל מריח לי לא טוב.

למעלה