דעתי היא שמאוד מאוד מוזר שהעדיפו את אריק על
פני מירית. כי לא גיא, וגם לא איתי, בניגוד לתדמית שהייתה לו בהתחלה, כאלו תמימים וטמבלים. איך בדיוק אריק יכול לקדם אותם? הם יודעים טוב מאוד שהוא עלול לתקוע להם סכין בכל רגע (הוא למעשה תקע להם סכין ארוך מאוד בגב שהוא פעל להדחת בשבקין, מה שהוביל למצב שקאניבה איבד את כל היתרון ל"בארו" -וגם ההתערבות של ההפקה והכנסת נועם למשוואה דרדרה את מצבם עוד) אריק פגע בשבט כמה פעמים והוביל אותם להדיח בני ברית חזקים, הם לא מאמינים בו, הוא הוביל לכישלון צורב במשימת החסינות האחרונה, אין שום הגיון מבחינת המתמודדים עצמם להותיר את אריק. מבחינת ההפקה דווקא יש הרבה הגיון, כל התככים העלובים שלו, שספק רב מאוד אם יעבדו בשלב האיחוד, מספקים קצת עניין על החוף חסר האסטרטגים (עידן הוא לטעמי האסטרטג האמיתי היחיד והאסטרטגיה שלו די לא מעניינת: הוא מנהיג כריזמטי, בוחר את האנשים הנכונים לצדו, מאציל סמכויות ככה שהוא לא צריך לעשות את העבודה המלוכלכת של להיכנס באנשים ולבחור מודחים בעצמו, דורס כל מתמודד שלא מחכה להדחתו בשקט ובקיצור-אם הוא לא בשלישיית הגמר זה יהיה מאוד מפתיע). מבחינת מה שהראו לנו, הבנים השאירו את אריק כי "יש לו" ברית עם הבנות, אבל הרי לכאורה זאת הייתה ברית מאחורי הגב שלהם ועל חשבונם...עוד, ברור שהבנות נמצאות חזק בתמונה של "בארו" ושבאפרת הבנים לא נותנים שום אמון, אז למה היה כדאי להם להשאיר את אריק ולהדיח את מירית? הרי אריק יותר חלש פיזית אפילו מהבנות, בכיין, לא אמין בגרוש ומעל לכל-טפיל במשחק וכמו שאמרת: טוב לב הוא לא ממש משדר, הד"ר החומל הזה. מה שכן, בפרקים של "האי סנטיאגו" הראו לנו שכל המודחים, כולל דיווה ובשבקין, מודעים היטב לפרצוף האמיתי של אריק ככה שספק אם הוא ישאר במשחק עוד הרבה אחרי שהם יחזרו. אני מצטער על אופיר, שנלחץ (או הולחץ ע"י ההפקה) וחשף את העובדה שיש לו פיסלון, ושלא הביא בחשבון את האפשרות שהשקר המאוד גס שלו לנטע לי יכול לסבך אותו. קלאסית, אם הוא היה יכול לדעת בזמן אמת את מה שאנחנו יודעים כצופים, מה שמצופה היה ממנו הוא דווקא לנצל את זה שנטע לי הלשינה עליו, להתחיל להתבכיין שנמאס לו מהמשחק ולהוביל לכך שכולם יצביעו נגדו, ואז-הוא פשוט היה רושם "עידן" על הפתק שלו וחושף את הפיסלון רגע לפני ספירת הקולות. הדחה של עידן הייתה פותחת את כל המשחק מחדש ומאפשרת לו לגייס בריתות, ברור שאיגור היה השני שעף אחרי עידן במצב כזה שכבר לא יקרה.