אתם יודעים ש......

אתם יודעים ש......

כשהוולקנים מברכים : Live long and prosper הם עושים סימן עם הידיים מפשקים אותם בתנועה מסויימת. ובכן למי שלא ידע זהו סימן של הכוהנים שלנו כאשר הם מברכים את ברכת הכוהנים!! איזה קטע ענק.....!

HyperNovA

New member
זה ידוע שדמויות הוולקנים מבוססים על

היהודים. סימני הידיים לשהם מבוססים על ברכת הכוהנים אחד לשני. כמו כן, האדיקות שלהם לפילוסופיה שלהם היא כמו האדיקות של היהודים לפילוסופיה שלהם - התנ"ך. כמו כו, הם גם די מסוגרים בעצמם ומקדישים את עצמם ללמידה והתפתחות רוחנית. מזכיר לכם משהו ? ומי אמר שהדת היהודית לא יפה ? יש רק אנשים שגורמים לה להראות לא יפה...

sysiphus

New member
שני חיבורים סמליים ותו לא

למי שלא ידע... ברכת השלום הוולקנית מלווה אכן בתנועת יד המבוססת על תנועת השלום הכהנית-יהודית. האייטם הזה מופיע לאורך כל TREK לדורותיו. כמו כן, בסרט TREK 3, החיפוש אחר ספוק, אנו מתוודעים בסופו של הסרט לטקס וולקני משמעותי ביותר. במהלך הטקס החברה לובשים גלימות, ועל הגלימות מצויר הדפס שדומה בצורה מפתיעה למגן דוד. וזהו, פה נגמר הקשר בין היהדות לוולקנים. קרי, יוצרי הסדרה לקחו שני סממנים חיצוניים של יהדות ושילבו אותם בתוך הפילוסופיה הוולקנית. ניחא. שיבושם להם. ולמי שציין פה "האדיקות של הוולקנים לפילוסופיה שלהם זהה לאדיקות היהודית לפילוסופיה שלהם - התנך", קצת לא קלע למטרה, כי האדיקות של הוולקנים לדת שלהם היא האדיקות של כל קבוצת מאמינים לדת שלה. מה הקשר ליהדות silly...?

HyperNovA

New member
אני לא מסכים איתך בכלל

אני חושב שמהבחינה של אדיקותם לפילוסופיה שלהם הם מאוד אבל מאוד דומים ליהודים ! אני אסביר, לרוב התרבויות יש פילוסופיות משלהם, אבל פילוסופיות אלו משתנות עם הזמן בהשפעות חיצוניות, בהשפעת הזמן וההתקדמות ובהשפעת הנסיבות. דבר כזה קורה ברוב התרבויות ואני יכול לזרוק לפה אלף דוגמאות כאלה. הפילסופיה הנוצרית (מקנאות מטורפת שבאה לידי ביטוי במסעות צלב מטורפים לדת סובלנית שמכבדת את האדם באשר הוא), התרבות היפנית (תרבות סגורה שלא מכירה בשום דבר חוץ מגדולתם של היפנים, וגם תרבות שמעריצה את הלחימה לשם הכבוד, לתרבות פתוחה מאוד לשינויים והשפעות מבחוץ, אך עדיין עם שמירה על הכבוד). וכו' וכו' וכו'. מהבחינה הזאת היהודים שונים ! וגם תרבויות אחרות כמו המורמונים, והאמיש וכו'. היהדות במשך כל השנים מאז תחילתה הייתה נתונה למעט מאוד השפעות חיצוניות, ובשעה שכל הממלכות בעולם היו אנטי-מונותאיסטיות, והאמינו באלים רבים, רק הדת היהודית האמינה באל אחד למרות הכל. הסטייה מחוקי הדת הייתה ועודנה אסורה, והם חוקים מאוד נוקשים וקבועים שלא השתנו הרבה בנסיבות הזמן. אפילו כיבושים רבים, ואימפריות רבות שאיימו על היהודים ודתם הייתה שונה ב-180 מעלות מזו של היהודים לא גרמה לשינוי בדת. בשל כך גם היהודים נרדפו הרבה במהלך ההיסטוריה בשל עקשנותם על הפילוספיה השונה שלהם, ואף הם הסתגרו בתוך קהילות משלהם על מנת שלא להיות מושפעים מסממנים זרים. כך גם הוולקנים, הם מאוד אדוקים לפילוסופיה שלהם שגובשה בעקבות טראומה די גדולה (גם שלנו, היא גובשה בסיני לאחר עשרות שנים של שעבוד וחוסר זהות דתית ולאומית). כמו כן הוולקנים מאוד אדוקים לפילוסופיה שלהם מהבחינה הזאת שהם מתעקשים שהיא לא תשתנה, החוקים שלה מאוד נוקשים ומאוד קשה לשנותם אפילו בלחצי הזמן והשינוי. הפילוסופיה הוולקנית מתנגדת לכל קבלה של גורמים זרים אליה וגם מי שסוטה מהמקובל וה"הגיוני" מוחרם ע"י הוולקנים בדיוק כמו אצל היהודים. יש עוד מלא דברים להשוות בין הוולקנים ליהודים אבל אני חושב שביססתי את טענתי, וגם האצבע עייפה מלכתוב
... לכן דמות הוולקנים מבוססת רבות על היהודים לא רק מבחינת הסמלים החיצוניים, אלא גם מבחינת כל הפילוסופיה והאדיקות אליה, ולהגיד שהקשר ביניהם נגמר רק בסימן היד והסמל על הגלימה... silly...?

sysiphus

New member
אדיקות דתית קיימת בקבוצות רבות

ולא מאפיינת את היהדות ספציפית, זה מה שאמרתי. אני לא אכנס לניתוח ההיסטוריוסופי שהבאת לנו, למרות שיש הרבה מה לומר עליו, פשוט כי אין לי כוח. לומר שהחיבור בין היהדות והוולקנים הוא בעקבות שתי הקבוצות אדוקה מאוד לדתה לא אומר הרבה, כי יש הרבה קבוצות אנושיות שאדוקות מאוד לדתן. וחוצמזה, אתה לא יודע מספיק על התרבות הוולקאנית בכדי להכליל לגבי קבלת השינויים בתרבות וכו', גם אני לא, כי זה אף פעם לא הוצג בצורה מפורטת באף אחת מהסדרות (בניגוד, למשל, לתרבות הקלינגונית), ולמען האמת אנחנו יודעים שבמאה השנים בין ט'פאל לספוק הולך להיות שינוי רציני בתרבות ובפילוסופיה הוולקנית. להשוות בין הפילוסופיה הוולקנית ליהודית ע"ס זה ששתי הקבוצות אדוקות לפילוסופיה... גם פונדמנטליסטים איסלאמים אדוקים לפילוסופיית החיים שלהם...

HyperNovA

New member
יש לך כמה אי דקויות

אני לא בא להשוות בין התרבות הוולקנית ליהדות בכל האספקטים שלהם. אני בא להראות נקודות דמיון מאוד חזקות שהוכחתי אותן בתשובתי הקודמת, ולהראות איזהשהוא ביסוס של דמויות הוולקנים ב ST על התרבות היהודית, לאו דווקא בתוכן ויותר בדרך ההתנהלות. כמו כן, גם היהדות השתנתה למרות התנגדות מאוד רחבה וחזקה, אך השינוי הזה בא וכיום אנו רואים מגמת חילוניות מאוד חזקה שעדיין שומרת על אופי יהודי (קיום חגים, אמונה באלוהים, כיבוד זכויות ביסיסיות של אדם לחברו ואדם לאלוהיו וכו'), כך גם בוודאי עברה התרבות הווקלנית שינוי כזה, כי כפי שאנחנו רואים באטנטפרייז הם לא ממש פתוחים לשינוי. משהו נוסך שיש לי להגיד הוא שההשוואה לפנדמנטליזם הוא לא במקום... הפנדמנטליזם הוא משהו שונה לגמרי. זוהי לא קבוצה דתית אדוקה במיוחד, אלא קבוצה של אנשים שחיים בסביבה נחשלת, שבעקבות כך ומוכנים לקבל אליהם רעיונות קיצוניים שמעוותים את הדת !! והם לא עוקבים אחריה באדיקות אלא מעוותים אותה !! יש הבדל מאוד גדול וחשוב להדגיש את זה !!!

זה פשוט לא נכון

מהסיבה הפשוטה ואולי מפליאה שלא כל היהודים זהים זה לזה ישנם חרדים חילונים מסורתיים דתיים קונסרבטיבים אורתודוכסים חסידי סאטמר וכו לכל זרם גישה שונה פילוסופיה שונה ולהגיד שהפילוסופיה היהודית לא משתנה זה םשוט לא נכון, ונק' דימיון אפשר למצוא בין וולקנים לבין כל דת שהיא

HyperNovA

New member
אתה מתעסק פה במיקרו

זה ברור שלכל תרבות יש תת זרמים. גם לחרדים יש זרמים בתוכו וגם למסרותיים ולחילוניים. וגם לזרמים יש זרמים. בכל מקרה אני בטוח שגם לווקלנים יש זרמים שמבוססים על אותה השקפה פילוסופית, כך גם היהודים. ההתייחסות היא ברמת המקרו, לזהויות. זה גם לא נכון שאפשר להשוות בין הוולקנים לכל דת, כי ההיסטוריה של הדת היהודית היא מיוחדת, וזוהי עובדה היסטורית. בגלל האדיקות הכל כך גדולה של היהודים להשקפה שלהם, הם נפגעו הרבה פעמים בהיסטוריה, וגם תחת נסיבות שבהם רוב התרבויות השתנו, היהודים נשארו חזקים באומנתם ובפילוסופיה שלהם. ההודעה לא רלוונטית שכן, היא מתייחסת למיקרו, שעליו לא מדובר פה כמו שציינתי והוכחתי קודם. כמו כן, נק' דמיון כל כך חזקות אתה לא תמצא בין הוולקנים לדתות אחרות כמו בין הוולקנים ליהודים, כמו שגם ציינתי בתחילת הודעתי ובהודעותיי הקודמות.

טיעונים של מחב'ת

היסטוריה של יהודים מיוחדת?? לכל דת יש היסטוריה מיוחדת משלה אתה עכשיו תטען שהדת היהודית היא דת אמת וכולם חייבים להאמין בה ,בגלל הייחוד שבה?

HyperNovA

New member
למה אתה מגיב בעויינות ?

אתה מגיב לטענות שלי בעוקצנות, בתשובות חסרות בסיס, ובצורה מעליבה, ואני חושב שזה לא במקום בדיון שהיה אמור להיות רציני ונבון. לא טענתי שההיסטוריה היהודית יותר מיוחדת מההיסטוריה של הדתות האחרות. אם היית קורא בע-י-ו-ן היית רואה שטענתי הייתה שההיסטוריה של הדת היהודית מיוחדת באספקט מסויים, והוא זה שהדת היהודית כמעט ולא השתנתה ובסיסה נשאר קבוע, שלא כמו דתות אחרות באותה תקופה שהתשנו בלחצי הזמן והלחצים המדיניים\סוציולוגיים וכו'. זו הייתה כל טענתי. מעבר לכך, ההיסטוריה של כל דת מיוחדת באופייה ובהתפתחותה, ובאספקט הזה לא נגעתי. כמו כן, אם היית מכיר אותי אישית, היית יודע שאני האחרון שיגיד שהדת היהודית מיוחדת מכל שאר הדתות. להפך, אני מחשיב את עצמי כבן אדם, לפני שאני משחיב את עצמי כיהודי. בתור בן אדם אני מאמין שאנושיות שבכל אדם ומעריך ואף מעריץ כל תרבות, ואני, שלא כמו רבים חושב שלכל תרבות יש מה להוסיך למאגר התרבות האנושית שהוא כל כך פורה, ומגוון וזה היופי בו. חבל שהתגובה שלך אליי הייתה ברמה נמוכה, וסרקסטיות בצורה מעליבה. אני נהנה מדיונים איטלקטואליים ונהנה גם להתדיין עם אנשים שלא מסכימים לדעותיי, אבל אני לא נהנה שהדיון מדרדר להערות אישיות ועוקצניות.

למעלה