למה אתה מגיב בעויינות ?
אתה מגיב לטענות שלי בעוקצנות, בתשובות חסרות בסיס, ובצורה מעליבה, ואני חושב שזה לא במקום בדיון שהיה אמור להיות רציני ונבון. לא טענתי שההיסטוריה היהודית יותר מיוחדת מההיסטוריה של הדתות האחרות. אם היית קורא בע-י-ו-ן היית רואה שטענתי הייתה שההיסטוריה של הדת היהודית מיוחדת באספקט מסויים, והוא זה שהדת היהודית כמעט ולא השתנתה ובסיסה נשאר קבוע, שלא כמו דתות אחרות באותה תקופה שהתשנו בלחצי הזמן והלחצים המדיניים\סוציולוגיים וכו'. זו הייתה כל טענתי. מעבר לכך, ההיסטוריה של כל דת מיוחדת באופייה ובהתפתחותה, ובאספקט הזה לא נגעתי. כמו כן, אם היית מכיר אותי אישית, היית יודע שאני האחרון שיגיד שהדת היהודית מיוחדת מכל שאר הדתות. להפך, אני מחשיב את עצמי כבן אדם, לפני שאני משחיב את עצמי כיהודי. בתור בן אדם אני מאמין שאנושיות שבכל אדם ומעריך ואף מעריץ כל תרבות, ואני, שלא כמו רבים חושב שלכל תרבות יש מה להוסיך למאגר התרבות האנושית שהוא כל כך פורה, ומגוון וזה היופי בו. חבל שהתגובה שלך אליי הייתה ברמה נמוכה, וסרקסטיות בצורה מעליבה. אני נהנה מדיונים איטלקטואליים ונהנה גם להתדיין עם אנשים שלא מסכימים לדעותיי, אבל אני לא נהנה שהדיון מדרדר להערות אישיות ועוקצניות.