אתם יודעים מה שמעתי?

El Duche

New member
אתם יודעים מה שמעתי?

נודע לי, ממקורות אמינים כמובן, שבתוכנית "תלפיות" (אתם זוכרים, דיברתם על זה) משורינים 7 מקומות לנערות! ואם לא די בכך, השריון מתיחס לנערות שמסימות את התוכנית בהצלחה, ולא לנערות המתקבלות (שם היחס בין נשים לגברים הוא 45-55 אחוזים, בהתאמה)! הצבא אכן מנסה לתקן את המעוות, בדרכים עקלקלות, אומנם. בקרוב (
)האפליה היחידה שתשאר תהיה חוסר הסמטריה בין משך שרות נשים לזה של גברים.

.inbal

New member
בשלב הבא משריינים מחצית מהמקומות

בפורום מטכ"ל.... אתה מדבר שטויות. וזה לא ממקורות אמינים, זה בדוק. עוד לא היה מחזור שסיימו בו יותר מ-3 נשים ובתלפיות אין שום שריון של מקומות. היחס בקבלה הוא בערך 1-10 לרעת הנשים.

עופר ב.ה

New member
המקור הוא מפקד תלפיות

בכתבה בפורסמה בהארץ על שלושה מועדוני יוקרה של האליטה הישראלית - פרוייקט תלפיות, ביה"ס התיכון שליד האונ´ העברית והריאלי בחיפה, התראיין מפקד התוכנית ושם אמר שהשנה שומרים 7-8 מקומות לנשים. מעניין לבדוק אם יעמוד בהבטחתו (באפריל נקבעת הרשימה הסופית).

.inbal

New member
השנה מקבלים יותר אנשים

(למעשה התחילו בכך בשנה שעברה) ואולי מצפים גם ליותר נשים, אבל בטוח שאין שריון, בוודאי שלא למסיימות

עופר ב.ה

New member
למסיימות כמובן שלא

הוא דיבר על מתקבלות. כשארכיון הארץ ישוב לעבוד אנסה לדלות ממנו את הראיון.

El Duche

New member
הוא כן דיבר על מסיימות!

והמקורות שלי הם פנים ממסדיים ולא תקשורתיים ומפוקפקים.

.inbal

New member
בנות בתלפיות

בשנה הזאת התגייס בפעם הראשנה מחזור של כ-50 (מתוכו 3 בנות). הציפיה להגדלת מספר הבנות ביחס ישר לגידול במקומות לא הוגשמה. בשנים הקודמות מחזורי הגיוס הוגבלו ל-36 והיו, תמיד קטנים יותר, גם בהם היו אפס עד 3 בנות בכל מחזור. פעם,לפני 10 שנים, ניסו לשריין וקיבלו 5 בנות. נושא השריון נפסל, כי תלפיות זה לא מקום שאפשר להכניס אליו אנשים שלא עומדים בסטנדרטים ולצפות שיצליחו. בשש השנים האחרונות סיימו שש קצינות. ועכשיו הסבר, לפני שאתם קופצים: משיחות עם בנים ששירתו בתלפיות, זה אולי לא יפה להגיד אבל אצל חלק מהם ההחלטה ללכת לתלפיות נבעה גם מהאופציה האחרת, כלומר גם מהחשש להגיע לגולני למשך 3 שנים. חלק מהחברה´ קרביים בנשמתם והיו מסתדרים בכל מקום וחלק קצת יותר דומים לחנונים מהסרטים והיו אוכלים אותם חיים בגולני (מתוך היכרות עם גולני, ובואו נזנח את הפוליטיקלי קורקט - אני משתמשת בגולני כדוגמא קיצונית). כשמקבלים החלטה כל כך קשה בגיל 18-התחייבות לתשע שנים, גם השאלה מה האופציות האחרות בהחלט עומדת על הפרק. בנות מוכשרות יכולות ללכת למגוון תפקידים לא רעים - רוב המועמדות לתלפיות מועמדות לשחקים ושאר תפקידים טובים. בנים, לא משנה כמה הם מוכשרים, יש מעט מאוד סיכוי שלא יגיעו לחי"ר אם יש להם פרופיל 97. בנות תשתחררנה אחרי שנה וחצי עד שנתיים, לבנים יש תקופה ארוכה יותר כאלטרנטיבה. גם אחרי שכן בחרו במגמה פיסיקלית בתיכון ועברו א המבחנים, מול ועדת הקבלה, הרבה בנות אומרות שפשוט אינן מעונינות! אחרי שישוו את כל תנאי השירות של בנים ובנות, אחוז הבנות בתלפיות יזנק פלאים.

Boojie

New member
האמת, לא מבינה מה הקטע הגדול

עם תלפיות. למה, כאילו אנחנו רואים נשים נדחפות למצוינות באקדמיה באופן כללי? אנחנו רואים נשים נדחפות למצוינות בצבא באופן כללי? אז מה חדש בזה שנשים לא התקבלות (אם מחוסר מוטיבציה שלהן או מחוסר התאמה לדרישות) לתלפיות? רוצים שנשים תתקבלנה לתלפיות? המפתח הוא לא בשריון מקומות לנשים שאחר כך ינשרו. המפתח הוא בטיפול בבעיות המהותיות יותר שבולמות נשים מלהגיע לתלפיות מלכתחילה - חוסר בעידוד למצוינות בתחומים אקדמיים, ובמיוחד במדעים המדויקים, חינוך לפסיביות, לבינוניות ולרדיפת נוחות, וכדומה. אני שונאת את יחס הצבא לנשים בהרבה תחומים, אבל זה תחום שאני לא יכולה בשום אופן להשתכנע שיש פסול ביחס הצבא. נשים מלכתחילה מגיעות לצבא עם גישה שונה ומוטיבציה שונה. ביום שזה ישתנה (ולאו דווקא ביום שבו ישוו את תנאי השירות), אני אצפה לראות השתוות באחוז הנשים שמגיעות לתלפיות. לא קודם.

wasaby

New member
אם יתקבלו שבע נשים

(ובדרך כלל כשמדברים על שריון זאת גם המכסה המקסימלית) אז לפי שיעור ההדחה של תלפיות שלוש יסיימו.

אמיר.

New member
בזמני לא היו שם בכלל בנות...

למה להסתכל על חצי הכוס הריקה ???

.inbal

New member
כי היא לא חצי ריקה...

גם אם בשנה הקרובה תתגייסנה 7 מתוך מכסה של 50, הכוס עדיין תהיה 0.72 ריקה וזה הרבה יותר מחצי!!! ומה שאתה אומר מרגיז אותי כי הוא משדר שעכשיו הכל בסדר. זה יהיה בסדר כשזה יהיה חצי.לפחות.

Ergil

New member
שוב ושוב ושוב

בממוצע מסת השרירים של נשים נמוכה מזו של גברים. מכאן נובע, לעולם לא יהיה מספר שווה של גברים ונשים בתחומים שדורשים מאמץ פיזי כבד, בלי קשר לחינוך ולחברה.

.inbal

New member
אתה שם לב באיזה שרשור אתה נמצא???

יש בתלפיות פעילות פיסית, אין מאמץ פיסי כבד. אין סיבה שלא יהיה בתלפיות מספר שווה של גברים ונשים!

aaa123

Member
גם בלי פעילות פיזית יכולה להיות

סיבה. אני מאמין שיש נושאים שלא קשורים בכוח פיזי שבנות יותר מוכשרות מבנים ,ויש נושאים שבנים יותר מוכשרים כך שבהחלט יכול להיות שבתחום x יהיו 60 אחוזים של בנים ובתחום y יהיו 60 אחוזים של בנות גם במצב של שויון הזדמנויות.

אמיר.

New member
את מתרגזת לחינם...

את צריכה להיות מסוגלת לקרוא מגמות . ה´עכשיו´יזם (כמו זה) רק מפריע. כי ידוע שאויבו של הטוב - הוא העוד יותר טוב. התבוננות על הרגע - תמיד תיאש. אבל ראית המגמה - היא הקובעת, אפילו אם יש נסיגה קלה.

.inbal

New member
אני לא מתרגזת לחינם

אין שום מגמה! ולא רק בתלפיות, ששומרת על כמות קבועה של 0-2 בוגרות בשנה כבר הרבה שנים, אלא גם בחלק מהפקולטות שנחשבות "גבריות" לא ממש רואים שיפור. למשל בפיסיקה עדיין יש מעט מאוד בנות ואני לא רואה שיפור בשנים האחרונות. יש חדירה למחשבים, למתמטיקה, השתלטות של נשים על הכימיה. אבל בהנדסה כמעט ואין שיפור, אם בכלל.

אמיר.

New member
אם את מתרגזת - זה לחינם...

פעם - גם שתים לא היו... לא אמרתי לנוח על זרי הדפנה... רק חבל להתעצבן כאשר המגמה חיובית. אז זה יקח 30 שנה ולא 3... חיכינו 3000 , לא ? ווס ברענט ?

נודע לי שיש חברות מסחריות מסויימות

שמגייסות כח אדם רק מקרב אנשי מילואים (זכרים למהדרין). גם אם ישוריינו 80% מהמקומות בתלפיות לבנות, זה לא יקזז אפס קצה של האפליה המגונה הזו. מציעה לך לחדד את אזניך ולשמוע הכל, לא רק מה שכביכול תומך בתאוריות המופרכות שאתה מעלה כאן מדי פעם.

למעלה