אתם יודעים מה הכי עצוב?

רוזנה

New member
קצת, אבל לא הרבה.... ../images/Emo8.gif

וכל עניין האיברים המוניציפליים בגופך תורם להבנת מוסר ההשכל כי... החשיבה על דברים שעולים במודע מביאה לתובנות גדולות הרבה יותר....
לא?

סרפד

New member
אני רוצה להגיב, אך אאלץ להשאיר זאת

לפעם הבאה. אני מתחברת לרשת כרגע מהמחשב של הלשעבר ולכן כמעט אין לי הזדמנויות להתחבר ובטח שלא לבלות זמן באינטרנט כמו בעבר. אני מקווה שאוכל לעשות משהו עם המחשב השני אבל איך שהדברים נראים זה יקח קצת זמן - אלף ואחת בעיות טכניות ועוד לא עברתי למעון קבע. החיים שלי בהשהיה. אז בינתיים אני רק מציצה מדי פעם כשמזדמן לי.

רוזנה

New member
סרפד יקרה...

תודה על התגובה המאוד כנה ומקסימה שלך (אנשים כנים מיד כובשים אותי
) וכמובן, שיש לי כמה דברים לומר לך... (מוכנה? 3,4 ו...
) אני רק חייבת (!) לציין קודם, כי את התגובה שלי, אני סומכת על מה שנראה לי מהתגובה שלך, ויכול להיות שזו לא ממש אקביוולנטית למציאות.. אי לכך, סליחות והתנצלויות... אז... ראשית, אני שמחה כי מצאת מפלט מתוך "כיבשן החברה", וכי את מרגישה יותר נוח לדבר עם אנשים ברשת. זה נפלא שלפחות מצאת לעצמך צינור נשימה נעים. אבל... (תמיד יש אבל...
) אני חושבת שבמקום להתמודד עם הבעיה עצמה - כמו אהבה עצמית, קבלה עצמית והשלמה עצמית עם מה שאת, מי שאת ומיהם האנשים שאת כן אוהבת ויודעת לזרום איתם בקלות (כי יש כאלו... אני יודעת!) אז מצאת לך חממה בנט, ואין מופלא מזה. אבל כל חייך "תתחבאי" מאחורי המסך? לא נראה לי שאת מוותרת בקלות על אותם דברים כל כך אנושיים שכולנו צריכים - מגע, מבט, ליטוף... סרפד, כל קורס שתקחי על התנהגות, שפת גוף או תקשורת לא ממש יביאו אותך לידי התקשרות מוצלחת יותר אלא סביר להניח, לעוד ניסיון חייזרי להתקשרות. מהדרך בה ביטאת את עצמך כאן, אני בטוחה שיש לך המון להציע ולביא לעולם, לעצמך ולחברה הסובבת אותך, אך ממה שלי נראה, יש לך קצת חוסר אמונה בעצמך (ושוב, אם טעיתי, סליחה!) ואולי זה מה שגורם לך להיות כל כך נבוכה בחברה חדשה או זרה. אנשים זורמים הם אנשים שמקבלים את עצמם מול עצמם ולכן מול החברה על אחת כמה וכמה... וכדי שממש לא אגזים עם התיאוריה שלי... אסיים כאן, מחכה לתשובה מקסימה ממך

סרפד

New member
מופנמים, מוחצנים ומה שביניהם

בודאי שאין לי אמונה בעצמי בתחומים מסוימים, ולא בכדי. הבעיה היא לא ביישנות או מבוכה בחברה חדשה או זרה עד שמכירים, מתרגלים וכו´ - אם זה היה כך זה היה פתיר, אלא הצורך "להתנהג כרומאי" בחברה מוכרת, בין אנשים "קרובים" כמו משפחה וחברים. לדעתי זה קשור הרבה יותר להבדלים באישיות מאשר לחוסר בטחון עצמי או משהו כזה. העובדה היא שאנשים באמת נרדמים (פיזית ממש, לעתים) באמצע (יותר לכיוון ההתחלה) שאני מדברת - רק אתמול זה שוב קרה לי. אגב, השתמשתי גם בצ´אטים באינטרנט כדי לתרגל שיחות סלוניות - רפליקות קצרות, פואנטות, דחיסת תוכן, "עריכה" (ויתור על תוכן) מהירות תגובה. דווקא ה"קורסים" שעשיתי לעצמי - ההתבוננות, הניתוח והתרגול של ההתנהגות וההתבטאות של בני אדם - כן סייעו לי לחקות אותם במידה סבירה (6 מינוס), אבל ברור שאין לי שום סיפוק מזה, חוץ מעצם האתגר. האינטרנט לא נתן לי מסך להתחבא מאחריו, אלא פשוט את האפשרות להתבטא יותר באריכות, בלי הצורך במהירות תגובה, קיצור, ויתור, שפת גוף ושאר מיטות סדום, ועל הנושאים שמעניינים אותי. מגע, מבט וליטוף יכולים להיות טובים ומשמעותיים כשיש גם קשר מנטלי, כשמכירים ומבינים זה את זה ומתעניינים זה בנפשו ומחשבתו של זה, אבל בשבילי הם די ריקים כשאין את הדבר המרכזי - הקשר הנפשי. כשאין מגע נפשי המגע הפיזי יוצר תחושה של בדידות והמבט אינו רואה דבר באמת. תקשורת בהתכתבות, כמו באינטרנט, אינה תחליף ל"דבר האמיתי", אלא היא קרובה יותר אליו מאשר תקשורת פנים אל פנים כי היא מאפשרת יותר התעמקות ובהירות. אולי שילוב בין השניים - חברות שכוללת גם מפגשים פנים אל פנים וגם התכתבות - הוא הדבר המתאים בשבילי, אבל למי יש זמן לזה אחרי גיל ההתבגרות, נכון? באמת רציתי להתייחס לטיפוסי אישיות בהקשר של האינטרנט, אבל אני אאלץ להשאיר את זה להזדמנות אחרת כי לוקחים לי פה את המחשב.

רוזנה

New member
למדהימה מכל.... !

ראשית, אני חייבת לציין כי את בין האנשים הבודדים שהצליחו להדהים אותי באותו אופן בו את הצלחת! אני ממש נפעמת מהניתוח, חשיבה הגותית מה, עומק, רגש... הייתי אומרת שהיינו יכולות לשבת שעות ולשוחח על כל דבר בעולם, ולזרום, ולהרגיש הכי טוב בעולם (גם בלי כל הגינונים המתאימים או החיקויים החברתיים החונקים והמגבילים...) כל אחד והמוזרות שלו, ואני בעד לקבל גם את המוזרות העצמית, וגם את המוזרות של הסביבה (הגמל לא רואה את הדבשת שלו - משפט שעלה מאמרת הכנף של אי-מג´ין על העורף שלו...
) אז אישה מדהימה שכמוך, אשמח לשמוע אותך וממך כמה שיותר, כי את פשוט מרתקת אותי!!! שיהיה לך יום מצויין, ואנא השתדלי למצוא פתרונות לבעיית המחשב....

lee_1

New member
זה כבר מתחיל לקרות...

לי אישית יש מצלמת אינטרנט דיגיטלית...שאני יודעת שכמעט כל מי שאני מדברת איתו נכנס לשם מידיי פעם... וגם לחלק מאלה שאני מדברת איתם יש להם מצלמת אינטרנט...אז גם אני רואה אותם לפעמים

למעלה