אתם חייבים לקרוא

זה מזעזע וגזעני

אבל זה היה מימים ימימה ויהיה ואין סיכוי שזה ישתנה בעתיד.כמו שספרדים לא רצויים ולא ישתנה כלום החוזרים בתשובה הם באותה קטגוריה של חרדים סוג ז'. אני מסיר את הכובע בפני מי שחוזר בתשובה באמת ובתמים זה בעיני רוחי טירוף מוחלט ומי שעושה זאת ובא לחיות עם החרדים מקבל ואחד בומבה לפנים. כמו אחד שגדל ומכיר את הדבר הזה אין שום סיכו בעולם שזה ישתנה. הייתה גם כתבה לפני שנה אם אני לא טועה עם אריאלי אחד מחברת הפרסום "אריאלי" שאחרי 15 שנה בבני ברק הוא נשאר חוזר בתשובה ותמיד מזכירים לו מאין הוא בא ולאן לא כדאי לו ללכת. מה עשו לחוזר בתשובה בויזניץ שהעז לקנות וילה בשכונה שרפו לו את הבית הרסו אותו ועשו לו את המוות שיעזוב.אחרי שנה של בלגן רציני הוא נכנע. זה המצב וזה לא ישתנה.

uri80

New member
"אין חדש תחת השמש"

עצוב. כואב הלב לקרוא על אנשים שמאמינים שסוף סוף מצאו משהו ראוי רק כדי להתפקח ולגלות שהם נחשבים לסוג ב'. מוזר, בעיני דווקא הם הדתיים האמיתיים.

אולי הפוך על הפוך

אני לא רוצה להיות חבר במועדון שמוכן לקבל אותי (וודי אלן)

תודה על התיקון

אבל איתי זה כנראה כבר אבוד בעניין הזה. זו כבר פעם שנייה שמתקנים אותי על מקור הציטוט
ואגב, האם התזה של המאמר על הספר Power, Faith and Fantasy, לפיה, ישנה מעורבות משמעותית במזרח התיכון לכל אורך ההיסטוריה האמריקאית, נראית לך נכונה?

rigoletto111

New member
מעניין!

אבל ברור שעד מלחה"ע השנייה המעצמות החשובות במזה"ת היו בריטניה וצרפת. כל אחת ושטחי ההשפעה שלה. ועניין ארץ הקודש / שאיפות מילנאריסטיות, בייחוד אצל פרוטסטנטים, להשבת היהודים לארץ ישראל / דימויים של מיניות הקשורים למזרח - זה מאפיין כללי במערב.

rigoletto111

New member
מאד אופייני ל"מובלעת" החרדית

אם ניקח את התפיסה של תרבות המובלעת ENCLAVE CULTURE כפי שפיתחו אותה האנתרופולוגית הידועה מארי דאגלס ומורי ורבי פרופ' עמנואל סיון, חברות פונדמנטליסטיות יוצרות לעצמן "מובלעות" מוקפות חומות. מה שמחזיק את המובלעת , היא תחושת ה"עליונות המוסרית" של חבריה על מול אלו הנמצאים מחוצה לה. לכן ברור שמבחינת חברי המובלעת, שמי שנמצא בחוץ הוא "טמא" ו"נחות", והנחיתות הזו היא אינהרנטית ולא תעבור. לכן יש גם בעיות בשידוך למישהי שאחיה חזר בשאלה, כי אולי היא כך "תזדהם" במשהו שנמצא, ר"ל, מחוץ למובלעת.

למעלה