אתם בעד / נגד ומדוע?

Nirvana0

New member
אתם בעד / נגד ומדוע?

הקמת מפלגת להט"ב? - כרעיון, לא משנה איפה (אפשר גם בהתייחס למדינה בה אתם עכשיו ו/או לישראל) פרטו ונמקו.

eig

New member
אני לא ממש חושב שזה עניין קהילתי

אני לגמרי חושב שזה עניין פוליטי מקומי, ולכל מקום ושיטת הבחירות והשילטון בו נדרש מאבק גאה שונה. אני לא חושב שיש בעד ונגד כללי באג'נדה לשאלה. זה שהמאמר הזה נכתב על ישראל זה לא מפתיע, כי בשיטת הבחירות והשילטון שם, המאוד לא יציב, והמאוד לא עונה על צרכי האוכלוסיה ופועל ללא חוקה ששומרת על מיעוטים.. קמות מפלגות על ימין ועל שמאל לכל נושא ועיניין. להגיד שזה טוב? אני לגמרי לא חושב שזה משרת שום מטרה למען האמת. רק מערער את המערכת הפוליטית עוד ועוד. ונניח שתקום מפלגה שכזו במערכת פוליטית כמו בישראל, והיא תכנס לבית הנבחרים עם איזה מנדט או שניים (אני לגמרי אופטימי פה לצורך הדוגמא). אז מה זה אומר? שעכשיו בית הנבחרים יתמוך באג'נדה שלה? וודאי שלא. ואם לקהילה יהיה את הכח ליצור לובי פוליטי רחב הקיף להעביר חוקים למען הקהילה, הריי עוד מנדט פחות מנדט גאה כבר לא רלוונטי. בשיטת בחירות ושילטון כמו שיש פה בצפון אמריקה, כאשר הבחירות אזוריות ממש לא רלוונטי לעלות מפלגות גאות. אין לזה כל הגיון. בעצם בשום מקום אין הגיון. ושגייז יפסיקו לבדל את עצמם ויתחילו להיות יותר אגרסיבים בקהילה הגלובלית. הכל מתחיל ונגמר בניראות. הניראות של הקהילה הגאה בכל העולם שואפת לאפס. מצעד גאווה פעם בשנה לא משנה כלום. שבכל שכונה תהיה משפחה גאה עם ילדים, ובכל גן ילדים יהיה ילד למשפחה גאה, אז אולי יהיה שינוי חברתי קריטי. ובמקרה כזה מפלגה גאה ממש לא רלוונטית ממילא. כל עוד הקהילה חיה בגטו ומפחדת מעצמה, גם שתי מפלגות גאות לא ישנו את דעת הקהל.

ro99

New member
אני נגד

בגלל מה שאיג אמר. וגם בגלל שאני לא מחזיקה מ-one issue parties. יש דרכים אחרים להשיג את המטרה, ביניהם pressure groups וכל סוגי ה-political lobbying, מעורבות במפלגות קיימות ועוד. וגם בגלל שזה פשוט מגביר את ההבדלה בין "אנשים מהשורה" והקהילה. וזה הדבר האחרון שנחוץ בישראל... המצב העגום של הקהילה שם לא בא בגלל שאין מפלגה גאה - זאת עוד אשלייה לאוסף האינסופי של הפנטזיה של גן העדן הגאה. בהולנד, ללא מפלגה כזאת, השיגו דברים שישראלים לא יכולים אפילו לדמיין. כי דברים כאלו הם בצורה ברורה מאליו חלק מהאג'נדה של רוב המפלגות, כי יש פעילות פוליטית של אירגונים למען זכויות גאות והיא מאורגנת היטב ואפקטיבית, כי יש ניראות מוחלטת, נורמליות ושיגרתיות במשפחות גאות וכל השאר לא רק ברחוב וחצי באמסטרדם אלא גם בכפרים תת-פתח תקוואים... ישראל אפילו לא נולדה בהשוואה לכך, אבל אף אחד לא מוכן להודות בכך.

Nirvana0

New member
../images/Emo6.gif ../images/Emo6.gif

צודק רו

למעלה