אתם בדיוק כמוני!

• פותח הנושא idoz
  • פורסם בתאריך

yaeltal

New member
../images/Emo32.gif לפי אלו, נראה לי שעידו הוא

הטרול המאושר ביותר ברחבי האינטרנט.. ואפילו בעצם כתיבת ההודעה הזו, אני משפרת את הרגשתו בעוד קצת.. זה כלכך פשוט.. אבל בניגוד לכותב המאמר, אני לא חושבת שצריך להתנהג לטרול לפי הכללים שצויינו ואני ממש לא חושבת שהוא "מנצח" במשהו, או אפילו רק מרגיש מנצח. כי גם אם הוא משיג את מנת תשומת הלב שרצה, ברור שהשאיפה האמיתית שלו היא לתשומת לב חיובית ושזו שהוא מנסה כלכך להשיג היא רק ברירת מחדל והוא רוצה בה רק כיוון שהוא יודע (ידיעה סובייקטיבית לחלוטין וסביר מאוד, אם לא בטוח, שהיא לא נכונה) שאין לו סיכוי לזכות בתגובה אוהדת כלשהי על משהו. אני לא חושבת שמישהו כזה יכול "להרגיש מנצח" באמת. אנשים כאלה קיימים הרי גם במציאות ולא רק ברשת, ואני חושבת שדווקא באינטרנט היחס אליהם יכול להיות שונה מבמציאות ושונה מזה שהוצע במאמר. כי כמו שיותר קל לאנשים כאלה "לפעול" באינטרנט, הריחוק שבמדיום הזה גם מקל את התגובה אצל רוב הקוראים. ונוסף על כך באינטרנט אפשר לזהות אנשים כאלה בקלות רבה מאוד בהשוואה לחיי היומיום וההבנה שהם כאלו אמורה, לדעתי, דווקא להפחית את מידת העצבים עליהם ואת הרצון "לא לתת להם לנצח". דווקא תגובות מנומסות וענייניות לאנשים כאלה באינטרנט יוכלו לעזור להם אולי להבין שיש סיכוי שמישהו יהיה מוכן להקשיב להם באמת (ולא ל"להם" שהם מציגים) ולתת להם איזושהי תחושה שאנשים יהיו יכולים למצוא ערך בדברים שלהם. התגובות המוצעות במאמר לא גורמות לאף אחד לנצח, אלא לשני הצדדים להפסיד- הטרול לא באמת מקבל את מה שהוא רוצה ושאר הקוראים רק מעודדים (גם אם באופן פסיבי) את הישנותן של הודעות שהם לא אוהבים לקרוא..

עידוז

חוץ מהטענה שהפרות אוכלות יותר צמחים מאיתנו גם אוכלי גוויות צריכים לאכול צמחים שזה גורם לאכילת עוד יותר צמחים וגורם ליותר סבל

is this love

New member
עידוזזז בזזזז בזזזז

יש לי גישה חדשה בשבילך תשכח את כל מה שרשמו לך עד כה ותנסה להבין דבר פשוט בלי מילים מסובכות: ניסית להשוות בין הרג וחיסול הצמחים לבע"ח העניין הוא כזה, בני אדם כדי ***לשרוד*** חייבים לאכול צמחים פשוט וקל! בן האדם לא צריך בשר כדי לשרוד ועם זה אין מה להתווכח אתה נהנה להיכנס לפורום ולעצבן קצת טיבעוניים זה עושה לך את זה.. בסדר אחי, אני מכיר את ההרגשה
זה יעבור לך מתישהו.

בלין

New member
אתה דביל

אני אוכל בשר ואני אומר לך, אתה דביל. ומצטער אם זה בוטה. הפרות ששנינו אוכלים לא שותות מים? הן חיות על מזון שגודל בלי מים? לצמח אין יכולת להרגיש. הריי לפי התאוריה שלך, ללכת על האדמה, לשבור סלעים, ללעוס מסטיק לזרוק חול ועוד המון דברים הם התעללות. הריי גם המסטיק לא מרגיש כלום, כמו הצמחים. אם לאכול צמחים זאת התעללות, הריי שאתה רוצח מסטקים סדרתי. שדות החיטה והירקות תורמים לחמצן שלנו? יפה יפה. אם ככה אתה חושב, אסור לך להכין שום דבר בבית. למה אתה מכין אוכל? למסעדות! אתה יודע כמה מסעדות נסגרות היום?

f rat1

New member
הוא הבין את זה!

והוא (בתור אוכל בשר, כמוך) ניסה להסביר שלא רק הטבעונים, אלא גם אוכלי הבשר אחראים לגידול הצמחים שדיברת עליהם. - כל בן אדם, בין אם הוא טבעוני ובין אם לא, חייב לצרוך גם מזון מן הצומח. - כדי לגדל את בעלי החיים שנועדו לאכילה, צריך להשקות אותם במים (למרות המחסור...), וצריך להאכיל אותם במזון שמקורו, באופן מפתיע, מהצומח! - הצמחים אחראים לייצור החמצן שאותו אנחנו חייבים ע"מ לחיות, ואם נצטרך לחיות בלעדיהם אז - חבל... בקיצור, ניסו בסך הכל להבהיר לך שגם לך, כאוכל בשר, יש חלק לא קטן בפגיעה ביצורים חיים כתוצאה מגידול מזון צמחי, וזאת בנוסף לפגיעה ע"י אכילת בע"ח...

idoz

New member
וזה נקרא שרשרת החיים!

אם כולנו נהיה צמחונים אזי איזה אינטרס יהיה לאנשים לשמר את בע"ח שאנו אוכלים?, רובם ילכו לספארי ויהיו פחות בע"ח.

Neta558

New member
ההגיון שלך מעוות

אתה הורג בעלי חיים כדי לשמר אותם? נו באמת, תפסיק עם השטויות... אל תנסה למצוא צידוקים אידיאולוגים לכך שאתה אוכל בשר, כשכבר הצהרת כאן יותר מדי פעמים שאין לך כאלה. ואני חוזרת שוב (אולי הפעם תקרא, תפנים, ותזכור) שאני מעדיפה שלא נרבה בעלי חיים אם זה במטרה להתעלל בהם ולהרוג אותם אח"כ. כמו שנאמר כאן (ע"י גיא אני חושבת) - ליצור שלא קיים אין זכויות. בעלי החיים שאתה אוכל (כן-אתה, אל תשתמש ב"אנחנו" בבקשה בנושא הזה) אינם בעלי חיים שצריך לשמר. לא צריך להרבות עוד בעלי חיים מעוותים שכאלה, העיוותים הנוראיים שהאדם יצר בבעלי החיים האלה אינם צריכים להשתמר. התפיסה שלך שבעלי חיים קיימים רק בצלחת שלך או בגן חיות היא מעוותת. נראה לי שאתה שוב מתבסס על ספרי ילדים. אפשר להציע לך חומרי קריאה עם תפיסה מציאותית יותר?

וגם יש לך בעיה בהבנת הנקרא...

הוא הבין שאינך טבעוני ושאתה אוכל בשר, והוא רשם לך כאוכל בשר לאוכל בשר ואמר לך שאתה דביל.

idoz

New member
חבוב, זה נקרא שרשרת המזון!

תחשבו על זה, אם לא היינו צורכים בשר האם היה לנו אינטרס לשמר עדרים עצומים של בע"ח? לא. בעולם היו פחות בע"ח.

is this love

New member
עידוז אני חושש שאתה מבוים...

אבל אני אוהב להגיב לטענות אז הנה: אין שום סיבה להניח שבכך שלא מביאים יצור אל העולם עושים לו עוול כלשהו, מכיוון שכל עוד מישהו לא קיים, אין לו שום רצונות או צרכים. רק ברגע שייצור חי, יש לו רצון להיות חי (ועוד רצונות רבים פרט לכך) יצור שמעולם לא היה קיים, לא סובל מעצם אי קיומו. ובכל אופן, החיםי אותם חיים בעלי החיים במשקים הם אומללים כל כך עד שמוטב להם שלא לחיות בכלל. אב המוליד את ילדיו רק על מנת למכור אותם לעבדות, לא בלבד שאינו עושה לו בכך טוב, אלא למעשה עושה לו עוול גדול, והיה מיטיב לעשות לולא היה מוליד אותו בכלל...

למעלה