אתם באמת חושבים ש..

אתם באמת חושבים ש..

אפשר לחיות בהרמוניה ?! אני כל החיים ניסיתי וזה פשוט לא מצליח לי אף פעם.. תמיד אני לא מרוצה ממשהו , משהו מעציב מציק לי.. מוזר.. הדבר היחיד שאני רוצה זה שכולם יחיו בהרמוניה...:] אבל אין כזה דבר אני חושבת..

nehud

New member
הדבר היחיד האפשרי

כאשר מקבלים על עצמנו את ההבנה "החיים הם כפי שרואים אותם וכפי שעושים אותם" אומר שאת יכולה לבקש עבור עצמך לחיות בהרמוניה עם ההוויהו ואף לפעול לשם כך , כל אחד אחר סביבך בוחר במודע ושלא במודע את דרכו ואין זה אלה אנוכיות לשמה לחשוב שדרכי/ דרכך היא היא הדרך הנכונה וההרמונית גם לסובבים אותי, קבלה והפנמה של דברי קוהלת ג/א עוזרים להמשך הדרך "לכל זמן ועת לכל חפץ תחת השמים ,,, עת למלחמה ועת לשלום ,,, עת לעקור נטוע ועת לשתול,," מאחל לך שתמצאי את ההרמוניה שלך מבלי לתלות זאת בגישתם של אחרים אליך (עבדות) ואל החיים, באהבה אהוד

nehud

New member
גם בחיים שלמים

לא מצליחים לנסות הכל , תנסי להשתחרר מהמחשבה המגבילה הזו המונעת התנסות והצלחה ע"י חיפוש של התנסויות חדשות יש לך חיים שלמים של התנסות - אין דבר אחר בחיים פרט לחוות אותם בכל רגע ורגע היות ואין רגע אחר פרט לרגע הזה!!!! באהבה אהוד

יקירתי הצעירה

כמה שאלות לי אלייך , ברשותך: 1) את יכולה להסתכל על חייך ולומר לי - האם חווית הצלחות ? (לא משנה , כל הצלחה קטנה כגדולה, אבל ממש כל דבר שהיית מרוצה ממנו ולא משנה באיזה גיל. ). 2) יש לך תחומי עניין , מהם? 3) באיזה תחום (כל תחום בחייך) את יכולה לומר לי שאת טובה בו ? 4) מהן תוכניותייך לעתידך? תזרמי איתי, אני מנסה כאן משהו...

אוקיי

הצלחות? אממ מעט מאוד ולרגע קצר מאוד מאוד.. אפשר להגיד שלא. אף פעם לא היתי מאושרת לתקופה או משהוץ תחומי עיין, אממ מיסטיקה, תורת הבודהה שאני קוראת.. חוץ מזה אין לי המון תחביבים ודברים שאני עושה בשעות הפנאי. אין לי מושג.... אני לא מצטיינת בשום תחום ... אני לא יודעת אם כן או לא... בלימודים אין תחום כזה. בחיים? בקטע החברתי אני בשפל המדרגה.. כאלו לא מבינה מלא דברים מהותים בחיים. חוץ מזה לא משהו. המטרות שלי? להצליח בלימודים. להיות מאושרת מכל דבר שאני עושה.. לא לחפש את הרע בדברים.

טוב, בואי ונתחיל.

אמרת שהיו לך מעט הצלחות , תתמקדי בהן ותנסי לשחזר ממה הן נבעו , כלומר אילו בחירות עשית שהובילו אותך לקחת את מלוא האחריות על הצלחותייך וגרמו לך להרגשה טובה עד טובה מאוד. אמרת שמיסטיקה מעניינת אותך- האם את מתעניינת במיסטיקה באופן שטחי או שמא את מתעניינת, חוקרת, פונה , שואלת , חברה בכל מיני אגודות מיסטיות כאלו ואחרות, פעילה בפורומים של מיסטיקה, מייעצת, וכדומה? מדוע את בשפל המדרגה בקטע החברתי? האם קיים פער בין הרצוי למצוי? ואם כן , מה את עושה בנדון? כשאת אומרת שאחת מהמטרות שלך להיות מאושרת, לא לחפש את הרע בדברים- או... זו כבר התקדמות, הרצון להרמוניה קיים . אוקיי- איך את עושה זאת? איך לא מחפשים את הרע שבדברים?

אוקיי

שהצלחתי בכל מה שרציתי. עבדתי בשביל זה, החלטתי שאני רוצה את זה והלכתי על זה, אך אצלי העניין מוזר.. לפעמים אני יותר מאושרת מהצלחות טבעיות שקורות לי.. לא שאני משקיעה בהם הרבה ואז מגיעה לה צלחה, אלה ישר קורים דברםי שאני רוצה. (עצלנית?) אופן שטחי.. קיים פער גדול מאוד בין הרצוי למצוי ......... אני התייאשתי אני כבר לא עושה כלום..אני מסרבת להתרגל למציאות הלא אהובה הזאתת.. אני לא רוצה להיות בה. זו השאלה שלי.. איך אני עושה זאת ?!

הצלחות טבעיות , בחירות וכל השאר

מה כוונתך הצלחות טבעיות? היש דבר כזה? אף פעם לא עשית שום כלום למען קידום מטרתך? איני מאמינה שישבת בבית בחוסר מעש . הנה גם עכשיו , תראי איזה פוסט יפה פתחת ובזה החיית קצת את הפורום הזה
. כל עשייה הכי קטנטנה שלך יש לה השלכות, השפעות משהו שמשול לאבן קטנה שאת זורקת למים וראי אליו גלים היא עשתה... אבל , אכן נראה לי שאת מתעצלת. כלומר- אינך עושה מספיק כדי לקדם את הפוטנציאל הגלום בך. תראי, לך ורק לך (ובעצם לאנושות) יש את זכות הבחירה . מתנה מופלאה אך טומנת בחובה הרבה עשייה ולא בכדי. לעשיית האדם יש ערך לא יסולא מפז. הסיפוק רק מליישם את זכות הבחירה שלך ולוא דווקא מתוצאותיו - הוא סיפוק עצום ולא בכדי טען אריסטו שבכל פועל, בכל עשייה נמצא הטוב ורק העשייה תביא את האדם לאושר. יקירתי, את חייבת להזיז את עצמך . מעניין אותך מיסטיקה? אז קדימה תקציני ותשימי לך למטרה שאת הולכת להיות המסטיקנית המפורסמת ביותר בעולם (מה אכפת לך ? זו דרך מחשבה וחוץ מזה- קצת קרדיט עצמי, לא יזיק לך ) . אז עכשיו בואי ואמרי לי , תבני לי תוכנית מאוד מפורטת איך את הולכת להיות המיסטיקנית המפורסמת ביותר בעולם , קדימה שלב אחרי שלב- מהו שלב א' בתוכנית שלך?

מממ

אין לי שמץ . :/.. אני לא יודעת מהיכן להתחיל אפילו.מההתחלה? אבל אני יודעת שגם אם אני יצליח נגיד להגHשים את החלומות אני ידע שאני לא יקבל את בדיוק מה שהגשמתי.... ואני לא יעשה את זה על הדרך הטובה ביותר.אני ורצה ולא מצליחה. אני מציבה לעצמי מטרות אבל, אני לא מצליחה לבצע אותם.. אולי רק חלק קטן. ככה זה בכללי.

davidmaur

New member
אהוד , לא נראה לי

שהיא התכוונה שההרמוניה או חוסר ההרמוניה שלה תלוי באחרים. פשוט משהו מציק לה! והיא לא יודעת מה או למה. לדעתי יותר נכון לערוך אתה ברור מעמיק! ואז לעזור עד כמה שמתאפשר!

nehud

New member
ערב טוב שמי אהוד

כיצד את מגדירה/ מתארת את הקושי? ומה החלק המייאש ? והאם אפשר לדעת את גילך ? באהבה אהוד

ממ..

17 קושי שהיה לי כל החיים.. אני לא מרוצה אף פעם שום דבר לא יוצא לי.. רע לי... יש משהו במה שאמרת לדויד, אולי הזוית ראיה שלי דיי אנוכית ואני מצפה שכולם יחיו בצורה שאני רוצה וכך זה לא מצליח. החלק המייאש שניסיתי כבר הכל בשביל להיות שמחה מאושרת ושום דבר לא מצליח לי.. אני תמיד מגיעה לתחתית, עצובה, כבר לאיודעת איך להגדיר את זה בצורה בטובה בויתר ואני מקווה שתבין אותי. המבט לסביבה שלי מוטעה. מסובכת מעל הראש. אם אתה רוצה אפשר לחקור את הנושא אולי פעם אחת ולתמיד אני יבין את הבעיה הזאת שלי (ואני מדגישה, הבעיה ה-לא זמנית הזאת) תודה אהוד.

nehud

New member
צעד גדול הוא להבין

שלכל אדם זוית ראיה שונה , והזוית שלך כוללת את ההתמקדות בחצי הכוס הרייקה ",, החלק המייאש שניסיתי כבר הכל בשביל ,,,," שהרי אפשר לראות זאת גם כך "התנסתי בדברים רבים וגילתי שאין הם נכונים לי ויש באפשרותי להמשיך ולחקור דברים חדשים בחופשיות," אושר ושמחה הם תוצאה של מעשים!!!! ולא מטרה בפני עצמה, כאשר המטרה היא "החיפוש אחר האושר והשמחה" את תגשימי את המטרה שלך בכל יום - כלומר בכל יום תגשימי את "החיפוש אחר האושר והשמחה" אך לא תצלחי להיות מאושרת שהרי בחרת במטרה אחרת (מקווה שאני מובן) תנסי להנות מעצם המודעות לחוויות שמחות ,עצובות,כואבות ולהכיר את עצמך "מודעות עצמית" לאחר מסע המדעות מגיע שלב חשוב בשם "מנהיגות עצמית" = מה אני עושה עם המודעות, כעת המודעות שלך מובילה לייאוש היות ועדיין אין "מנהיגות עצמית" אין צורך לחפש שינויים ענקיים אפשר גם להנות משינויים קטנים (שיטה יפנית בשם קיזאן) למדי להכיר את עצמך , מה גורם לעצב, תסכול, כאב ולנסות להבין את תפיסת עולמך הגורמת לך לראות את הדברים כפי שאת רואה, קראי את הספר כוחו של התת מודע אשר כתב מרפי - יעזור לך להתמודד באהבה אהוד

אהוד...

אולי הבעיה העיקרית שלי היא הרי שאני לא מרוצה אף פעם משום דבר?! שום כלום שסביבי לא עושה לי טובה.. הכל רעע תמיד.. ויש חסרונות.. אז זאת השאלה איך אני אוהפכת את העולם למושלם אצלי במחשבה.... או לפחות שאני לא יחפש כל הזמן את החסרונות שבדברים ואת הלא טוב.. כי את הטוב לחפש ולמצוא אני ממש לא מצליחה..אני גם לא מעריכה דברים.. לא נהנת.. לא מצליחה להיות מאושרת.. ורע לי עם ההרגשה הזאת.. וגם אין לי ביטחון עצמי בשיט. בקיצור אין לי ביטחון עצמי.. אהוד תבין זו הבעיה שלי ... אני ממש לאיודעת איך להנות מהרגע ולמצות אותו ...

nehud

New member
נתחיל מהרגע הזה

האם את מצליחה להנות מהדו שיח הזה, מכך שאת מצליחה לעורר עניין ושיחה עם אנשים חדשים , מההזדמנות לראות את העולם דרך עיניים נוספות, מהנסיונות שלך לשפר את מצבך למרות הכל? באהבה אהוד לילה טוב

davidmaur

New member
יש לי בשבילך שיר

שכתבתי בזמנו. קוראים לו "הצב הצולע". את מוזמנת לקרוא ,אולי זה יתן לך השראה ויצמצם את הייאוש במקצת! השיר נמצא בקישור! דרך אגב , אני בן לא בת.

דויד

זה מקסים.. עוד מעט ילמדו את שירייך בבית ספר .. חח "צריכה להיות שמחה בחלקי" זה נכון.. אבל אני לא מצליחה אף פעם.. גם הרף בין התקווה חלמציאות הוא מאוד גדול אצלי והכל גרוע =[

למעלה