אתיקה?

tlingit

New member
אתיקה?

בעבודתנו כמאמנים אישיים אנחנו פוגשים מתאמנים מתחומי עיסוק רבים ושונים, כמובן שלעיתים קורה שמתאמן/מתאמנת עוסקים בתחום שבו אנחנו בדיוק מחפשים עזרה למשל מארגן/מארגנת אירועים, מעצב/ת גרפי, אדריכל/ית, אמן/אמנית ועוד ועוד האם אפשר להיעזר בשירותים המקצועיים של המתאמן/מתאמנת שלנו או שעדיף לא "לערבב שמחות"? האם סביר למשל שתחליטו ("מאחר שכבר נפגשים באותו מקום") שבסיום שיחת האימון, תתקיים גם 'פגישת עבודה' בנושא המקצועי של המתאמן? אולי כדאי ליצור הפרדה על ידי המתנה לסיום תהליך האימון כולו? האם גם בסוף תהליך אימון זה לא כל כך ראוי וצריך "תקופת צינון"? מה דעתכם? האם קיימת פה בעיית אתיקה או שממש לא קשור?

יש מקום להסתכל על זה

אם כי לא בעיה אתית אני חושב שמאמן צריך להשאיר את יחסיו עם הלקוח רק במסגרת של מאמן מתאמן, יש משהו נקי במידה מסויימת ביחסים אלו (במידה ועושים אותם כאלה כמובן) בעוד שאם נמלא תפקיד נוסף בחייו של המתאמן כמו לקוח שלו נניח לא בטוח שנוכל לעשות את ההפרדה בין שני התחומים, והכוונה כאן לשנינו גם אנחנו וגם המתאמן. יתכן ורגשות, דעות, שיפוטים שללא ספק יהיו לנו כבני אדם בעשיה השוטפת של החיים כמו בזמן היותינו לקוחות יגלוש אל תחום האימון והאימון יאבד אפקטיביות. כמובן יתכן שכל מה שאמרתי לא יקרה ואולי הפוך האימון ישפיע על התחום השני ולטובה, אך למה להעמיד את העיניין במבחן? לגבי התקשרות לאחר סיום תהליך האימון אני לא רואה שום סיבה שלא, במקרה זה באמת האימון יכול רק להשפיע ולא להיות מושפע אז אין בעיה. שוב זו לא בעיה אתית זו בעיה פרקטית מקצועית. אני מניח שהבעיה שאולה מעולם הטיפול שם באמת יש בעיה אתית, אבל הבעיה האתית כמו שאני רואה אותה שם נובעת מעצם חוסר האיזון ביחסי מטפל מטופל, שם יש היררכיה של כוחות, המטפל נתפס כבעל השפעה על המטופל וכמוביל בתהליך, באימון אנחנו מדברים על שותפות ואין כאן השפעה על המתאמן. אני מדגיש את המילים " נתפס כבעל השפעה" ו"מדברים על שותפות" כיוון שזו נורמה תאורתית בלבד, בפועל בכל מערכת יחסים יש השפעה הדדית ובמיקרים רבים יש מי שהוא בעל השפעה גדולה יותר על הצד השני אבל זה לא קשור לאימון בלבד, זה הטבע האנושי ולכן היא לא יכולה להתפס כבעיה אתית כוון שאתיקה לרוב באה לטפל במקומות בהם רוצים להגן על נורמות מקובלות שאינן מוגנות בחוק - לדוגמא (ואני לא מתחייב עליה) החוק אינו אוסר על פסיכולוג לקיים יחסים עם מטופלת אבל האתיקה המיקצועית אוסרת.

roniagmon

New member
בעיה אתית

לדעתי "לערבב שימחה בשימחה" עלול בהחלט לגרום לבעיה אתית. הנושאים ואולי גם האינטרסים עלולים להתערבב אלה באלה. האימון חייב להיות, לעניות דעתי, נקי מכל השפעה חיצונית. עם סיום האימון אינני רואה כל בעיה להיעזר בשירותיו המקצועיים של המתאמן לשעבר. רוני אגמון - מאמן עסקי [email protected]

tlingit

New member
שניכם מזהים אפשרות לבעיה

במהלך האימון עצמו, אך לא לאחר שהסתיים התהליך. אתם נבדלים בשאלה האם זהו נושא של אתיקה או לא מעניין אם יש דעות נוספות - דומות או שונות

Yin

New member
אתיקה?

מהי אתיקה? המילון אומר תורת המוסר, תורת המידות, מוסריות. ויקיפדיה מוסיפה עוד כמה דברים על אתיקה. לדעתי דיונים אתיים או דיונים ערכיים הם בדרך כלל מיותרים, מוסר או סט ערכים זהו דבר אישי ולעולם אד-הוקי. ולשאלתך, ברשותך ארחיב אותה לאימון ומערכות יחסים אחרות (לאו דווקא עסקיות) - איך אפשר לנהל מערכת אימונית במקביל לעוד מערכת יחסים? (בכלל, שאלות של "האם..." הן שאלות שאין מה לענות עליהן). ובכן, כל אחד יחליט אם בפגישה שמוגדרת פגישה אימונית הוא יכול להשאיר מחוץ לדלת את מערך הפרשנות והשיפוטיות שלו. אם כן - סבבה שיאמן, אם לא - גם סבבה שלא יאמן.

לא מאמנת אישית

אבל אני חושבת שאם הייתי מאומנת של מישהו,אמנם הייתי שמחה לעזור,אבל לדעתי זה היה משבש משהו בקשר. זה אמנם לא טיפול פסיכולוגי,אבל כדאי שמערכת היחסים תהיה כזו שהחיים של המאומן במרכז בלי להכניס את חיי המאמן ולערבב את הנושאים, זה עלול לבלבל. לדעתי אפילו לאחר שהסתיים האימון לא כדאי להשתמש בשירותיו של המאמן. יש בכלל איזו רשימה של כללי אתיקה למאמנים אישיים?

קוד אתי

לשאלתך לגבי רשימת כללי אתיקה. ישנו קוד אתי אמריקאי שמהווה נר למאמנים רבים,ישנו קוד של ה ICF, וקוד של ה IAC (The international Associations of Coaches)הקוד מתורגם לעברית.מתאמן שדורש לראות את הקוד ,יכול לבקש מהמאמן שלו. בהצלחה, דורית קיי מאמנת אישית ומאמנת מנהלים www.doritcoaching.com

צביקה38

New member
עניין של גישה../images/Emo177.gif

לא בטוח שמדובר באתיקה.כמי שאוהב את עולם הדימויים על מנת לפשט דברים הייתי שואל את דעתכם לגבי כיור בשרי וכיור חלבי בביתם של שומרי המצוות. לטעמי לא חייבת להיות גדר על מנת לא לחצות גבולות. בשורות טובות צביקה ברגמן

צביקה38

New member
ההשוואה היא לחלק הזה של ההודעה

אולי כדאי ליצור הפרדה על ידי המתנה לסיום תהליך האימון כולו? האם גם בסוף תהליך אימון זה לא כל כך ראוי וצריך "תקופת צינון"? מה דעתכם? האם קיימת פה בעיית אתיקה או שממש לא קשור?

למעלה