אתיקה תקשורתית?!

אתיקה תקשורתית?!

אני חייב לציין שנדהמתי לראות את הסיקור של הפגנת המתנחלים בערוץ 2, ההפגנה שהיו בא בסביבות ה400 מתנחלים (לפי החדשות) קיבלה משהו כמו 30 שניות במבזק כולל 3 ראיונות, ההפגנה של השמאל שהיו בא (לפי החדשות) 14000 איש לא קיבלה שנייה והם אפילו לא סיקרו אותה! בהתחלה חשבתי שזה בגלל הפיגוע שהיה בזמן ההפגנת שמאל אבל רצח 6 חייליח צהל היה בזמן ההפגנה של המתנחלים אז זה לא תרוץ...

עופר ב.ה

New member
כתבתי על זה למטה

כאן. ציינתי שבחדשות הבוקר של גל"צ הפגנת המתנחלים נכנסה לרשימת האייטמים הראשיים (בכותרות היא הוקראה שלישית וגם לאחר מכן הקדישו לה סיקור נרחב יותר). רק מה, ספר זאת לכל אלה שטוענים שהתקשורת היא סניף של מרצ. הרבה יותר מדויק יהיה לומר שהיא סניף של שרון.

מבדח לגלות...

שדווקא אתה מתלונן על אפליה ברמת החשיפה התקשורתית. אני יודע על חמישה עיתונים שפרסמו את תמונתך, באחד מהם ("הדף הירוק" - עיתון קיבוצניקי כזה), אתה אפילו מופיע בצורה מאוד בולטת בשער!!! כנראה שגם הצלמים, ממש כמוני, לא מסוגלים להתעלם מנוכחותך וגילו באופן מיידי את הסקס-אפיל הטמון בך. בברכת "סרבנות=עבריינות", מאור (שכותב מבית-הספר, עובדה המשפיעה על אופי הודעותיו...).

א.א.אפל

New member
רעיון לפעילות

העליתי את הרעיון הזה, אך בגרסתו המוניציפלית, גם בסניף מודיעין, בגלל שגם התקשורת המקומית מתעלמת מנוער מרצ: פעילות בנושא חוק השבת של 4! פעילי שינוי קיבלו סיקור עם תמונה. הפגנה שלנו, אחת עם ח"כ ואחת עם הגימיק של השעונים, "הגיע הזמן לסיים את הכיבוש", בכל אחת מהם 12 פעילים! לא קיבלנו סיקור כלל. הנוער יוכל להרים הפגנה מול מערכת אחד מהעיתונים הגדולים בישראל, במחאה על שאנחנו לא מקבלים תקשורת. בגלל התחרות בין ידיעות למעריב, אם נפגין מול בית ידיעות, נקבל סיקור במעריב, ולהפך. מה דעתכם?

Roobie

New member
אממ.. אומנם אני כבר לא חלק מהנוער

אבל אני עדיין מרגיש צורך להגיד את זה - ההפגנה נראית מיותרת לחלוטין ואף ילדותית. תתאר לך את העיתונים מצלמים את נוער מרצ מפגין על זה שלא נותנים לא סיקור. איזה דימוי זה יעשה לנוער בעיתונים? בסופו של דבר זה רק יפגע בנוער מרצ, ועל אף המטויבציה והרצון לפעול (שמאוד מובנים) לא זו ההפגנה שצריך להרים. רק הצעה, בכל אופן.. אתה יכול להתייחס לזה איך שאתה רוצה

א.א.אפל

New member
תגובה...

יובל זק- תודה, אני אתחיל בארגון ההפגנה לאחר הפורימון, וכמובן שאזדקק לעזרתך. יובל- דבר ראשון, ההפגנה היא בקול השמאל כולו ואני מקווה שתהיה בהשתתפות פלגים שונים מהשמאל, לא רק נוער מרצ. ההפגנה היא לא על זה ש"לא מסקרים אותנו" אלא שמנסים לשתק את תנועת המחאה הגדולה הזאת. אגב, הכי יעיל יהיה הפגנה אלימה, שתבטא זעם אמיתי, שתשבור את חלון מערכת ידיעות אחרונות וככה לא יוכלו להשתיק אותנו. אבל כמובן שזה לא ייעשה במסגרת נוער מרצ. הזעם שיש בי ובכולנו הוא אדיר. יש פה אפלייה אמיתית. מאוד חשוב לי לשמוע את דעתך.

פעילות אלימה...

תציג אותך בעיני הציבור כקבוצת שוליים נלעגת. הדרך האלימה לא זו בלבד שאינה לגיטימית ועל כן תיתפס ככזו בקרב הקהל, היא גם נוגדת באופן מוחלט את האידאולוגיה המנחה של השמאל המדיני - די לאלימות
אין פתרון צבאי
בעיות פותרים בדיבורים. אנשים יסתכלו על מערכת ערכינו כעל מזויפת וזולה אם נפר אותה בצורה כה בוטה.

מפגינים מקצועיים בע"מ...

האם הפגנה היא מטרה או כלי? ברור לכולנו כי הפגנה היא כלי ולא מטרה, השאלה היא האם במקרה הזה הפגנה היא הכלי הכי טוב? אין לי כוח בשעת לילה מאוחרת שכזו לפרוס את כל הסיבות והמחשבות שהובילו אותי למסקנה זו אבל אני חושב שכדי לשרת מטרה זו, לעורר את מודעות הציבור לחוסר התיקשור של פעילויות שמאל יש דרכים מוצלחות יותר מהפגנה: * שליחת מכתב מנוסח היטב לגבי התקרנפות התקשורת וחוסר התשומת לב שלה לגבי התעוררות השמאל ולשלוח אותה לכל מערכות העיתונים גם הארציים וגם המקומיים. * קיום של דיונים ציבוריים מעמיקים בנושא אתיקה תקשורתית, הדבר יכול להתבצע במסגרת פעולה פתוחה וככה לשרת מטרות אחרות, או במסגרת דיון ציבורי פתוח לכל סוגי הציבור ואולי אפילו הרצאה (מרצים מומלצים: אילנה דיין, עוזי בנזימין וכדו´). דברים אלו ישרתו את המטרה טוב יותר מהפגנה... בהצלחה באירגון, בברכת המהפכה הקרבה, אלון.

N.D.R

New member
אני מסכים

הדרך לפעול היא להגיע לגודל מספיק כך שלא יוכלו להתעלם מאיתנו לאחרונה מתחילים לראות את נוער מרצ יותר ויותר (סתיו בזאפוליטיקה, אילן בערוץ 1, הסיקור של ההפגנות שלנו) לפעול נגד התקשורת לא רק שלחא יעזור, אלא גם יגרום נזק לתנועה

yyzz

New member
אם אתה צריך עזרה

אני מעוניין להיות פעיל בהכנת ההפגנה...

למעלה