אתיקה של אספנים?

1עדיקקל

New member
מנסיוני -

שיתוף פעולה עם אספנים אחרים (מתחרים?) - תמיד העשיר את האוסף של שני הצדדים בעיקר כיוון שלכל אחד מקורות שונים. שיתוף זה נעשה במידע וחקר התחום ובהשלמת פריטים חסרים אחד עבור השני. יחד עם זאת, בד"כ איני נוטה לחשוף מחירים או מקורות - אך אשמח להשיג לאספן אחר פריט אותו הוא מחפש ללא עשיית רווח ! בעידן "הכפר הגלובלי" גם כך אין הרבה סודות-הרשת פתוחה בפני כולם ומס' החנויות או השווקים בישראל דיי מוגבל- כך שמי שבעניין יגיע במוקדם או במאוחר לכל המקומות.

krause

New member
תגובה.אתיקה של אספנים.

אני שמח ומודה לאריק על ניתוח הבעיה והעמדתה בפני הפורום לתגובות. תחום האספנות של כרטיסי נסיעה בתחבורה הציבורית שייך לאתו תחום אספנות אשר אין לו קטלוגים. קטלוגים יש לבולים,שטרות,ומטבעות. יתכן ואם לא השגת מטבע היום, תוכל להשיגו מחר. האוסף שלי דומה מאוד לאספנות של postal history .חותמת רכבת על בול תורכי מ 1901 עם חתימה של ג'מאל פשה שייכת לאוסף זה ואינה מקוטלגת.יש אולי פריט אחד כזה.אותו הדבר עם כרטיס של חברה ערבית מירושלים מ מ1920 . יש רק כרטיס אחד כזה וניתן להשיגו רק בהזדמנות נדירה ביותר. קיימים אספנים רבים בתחום שלי, וברור שקיימת ידידות, וגם תחרות.אין לנו בעיה להציג את האוספים, לידע על חומר חדש שהושג כבר, להחליף דעות . אבל לעולם לא נספר אחד לשני מהיכן אנו משיגים חומר, מחירים,זמנים של מכירות פומביות מיוחדות, חנויות וכו. בקטע הזה כל אחד לעצמו!! אני אישית מוצא גם חומר בקנדה ובארצות הברית. האוסף שלי הוא תחרותי רק ברגע הרכישה. לאחר הרכישה הוא מוצג לראווה,בפורומים וכו.אין לי בעיה שאחרים יקטלגו אותו באלבומים שלהם.המקור אצלי!!. חברה תאספו ותהנו. להיות אספן זה לחיות את האוסף 24 שעות.ללכת לישון ולחלום עליו.רק שלא יפריע ליום הלימודים והעבודה. אני מציג כרטיס נדיר, יחיד בעולם אשר השתמר. 1922 מחיפה למהלול. נהלל הוקמה ב 1921 על אדמות הכפר מהלול.

הכרטיס מקסים!

אם הם לא מקוטלגים, איך אתה יודע עליהם? ו-אבא של נעם, אינני כלל וכלל אספנית של כרזות. לצערי, ישראליות עוד אין לי בכלל, ומחו"ל - אין לי מקוריות, אלא רק הדפסים שלהן, וגם לא הייתי רוצה לאסוף אותן. היום אני חושפת אוסף נוסף שלי - אוסף הגלויות. הגלויות הן מכל מיני ארצות בעולם, חלקן כתובות (כלומר, מישהו שלח אותן) וחלקן לא (כלומר, הביאו לי אותן בשקית מדוכן הגלויות). המשותף לכולן - כולן נשלחו אלי או אל בני משפחתי, וערכן סנטימנטלי בלבד (כמובן, שככל שהן יותר ישנות והשולחים הם קרובים יותר רחוקים - ערכן רב יותר עבורי). אני רואה שאתם מצרפים תמונות של פריטים מיוחדים, אז אני אנסה לסרוק כמה מהן ולהעלות.

krause

New member
נכון הכרטיסים אינם מקוטלגים.

אבל אני לא רק אספן כרטיסים, אני חוקר את ההיסטוריה של התחבורה הציבורית בארץ ישראל, וכחוקר אני קורא מאות ספרי הסטוריה של ארץ ישראל ושם את הדגש על תחבורה ציבורית. יש לי כמובן מפות, מסמכים,לוחות זמנים, גלויות ועוד.מכל זה יוצא שיש לי חומר כתוב על חברות תחבורה. לא על כולן. אני מכיר מספר חברות שעדין אין לי כרטיסים שלהם, ואולי לעולם לא יהיו לי.

למעלה