אתיקה מקצועית

igalgolan

New member
אתיקה מקצועית

עורך דין הגיש תצהיר, בו הוא עצמו מעיד (בניגוד לתקנות העוסקות באתיקה מקצועית), כתמיכה בבקשה שהגיש לבית המשפט (ללא קבלת האישור בנוהל הקבוע בתקנות). 1. האם תלונה שתוגש ללשכת עורכי הדין תטופל בצורה רצינית? 2. האם השופט חייב/יכול/רצוי שיגיש תלונה ללשכה? 3. האם נתקלתם במקרה דומה בו הוגשה תלונה? מה היו התוצאות? יגאל גולן
 
מה אתה רוצה ממנו????

לא נראה לי שמדובר בעבירה אתית. הגשת תצהיר איננה "עדות". בכל מקרה הוא יכול לבקש מביהמ"ש להעיד גם לאחר הגשת התצהיר ואם יתנו לו - אז ברור שלא מדובר בעבירה. השופט לא חייב לפנות ללשכה, הוא לא השוטר שלה ולא אחראי על אכיפת כללי האתיקה. לא נתקלתי במקרה דומה. אם מדובר בתצהיר שהעובדות שבו ידועות לעוה"ד ולא ללקוח, מה היית מצפה ממנו לעשות? להגיש תצהיר של הלקוח שבו הוא יגיד שעוה"ד שלו אמר לו כך וכך? אז בטח היית מתנגד לעדות שמיעה. אולי תנסה להיות יותר "חברי"?
 

מ.ה.

New member
בקשה לתיקון פרוטוקול

עורך הדין היה באולם והלקוח לא האם עורך הדין צריך להתפטר ?
 

igalgolan

New member
תצהיר = עדות

1. הגשת תצהיר ומתן עדות שניהם אסורים (פרט למקרים טכניים, למשל תצהיר המאשר שמכתב הגיע בתאריך נתון. 2. על מנת להפריך את "עדות" - תצהיר עורך הדין, יש כנראה לקרוא לשופט למסור עדות. האם זו ההצעה? 3. להיות "חברי" מוגבל למקרה בו אין פגיעה בלקוח, מטרת התצהיר - פגיעה בלקוח של הצד השני! יגאל גולן
 
תשובה

זכותך להגיש תלונה. אינני יודע כיצד תטופל. אם השופט יגיש התלונה לא בטוח שזה ייגמר במשפט. לפני מספר חודשים הודיע נשיא ביהמ"ש המחוזי בחיפה, בראיון לביטאון הלשכה, שישנו הסדר עם לשכת עורכי הדין שתלונות שופטים נגד עורכי דין יסתיימו במידת האפשר מחוץ לכותלי ביה"ד המשמעתי. לא שמעתי שהוגשו תלונות דומות.
 
למעלה