אתיופית

shmuelsht

New member
התנצלות בקשר לגיזענות

הי לי.

בפירוש לא התכוותי אליך. הכוונה היה למישהו\הי בשם berethor באתר. מה שאת כתבת היה על הכיפק, והרב היה מקובל עלי. נדמה לי שהגבתי. מה שהשני\ה כתבו כאילו נידבו אינפורמציה שלא הזכרתי. למשל לגבי האח. היתה לי לפני מספר שנים דיירת שאחיה איים עלי לבוא ולחתוך אותי. סביר שתרגיש פגועה כי העזבתי אותה. אני משוכנע שאת לא מכירה אותי. ננסה להציץ בתמונה אם כי לא ברור לי איך. זה שאת מתנצת מראה שאת בחורה אנושית והגונה ולדאבוני אין הרבה כאלה היום. רב אלה שאני מכיר מנסים להתחמק מאחריות ולהפיל על אחרים. אני נגש לשרשור.
כן. בעצם אעתיק לך מה שכתבו לי וקומם אותי. אשמח לשמוע דעתך.
להלן:
אף אחד לא חייב לך שום דבר, זה שאתה לא בורר ונדבק לכל אחת ומסתבך בצרות עם משפחתה ובני העדה שלה זה כבר בעיה שלך. לצאת עם בני עמך ועדך זה הדבר הכי נכון עבורך ועבור ילדך, נשואי תערובת זה במלא דבר גרוע לרוב. תפסיק לבלבל בשכל, זה שאתה לא מאמין בשייכות אתנית, דתית או לאומית לא אומר שהיא לא קיימת. שייכות זאת היא גם מעל לרוב המאפיינים פיזיים אלו או אחרים, אבל גם חלק מהם. כפי שאני רואה את גזענות אמתית זה לשנוא מישהו מקבוצה אחרת רק בגלל מה שהוא, אבל אתה נותן להם מספיק סיבות לשנוא אותך בגלל המעשים שלך. אני חושב שהבעיה היא בך ולא באנשים שאתה מתלונן עליהם, אם תפסיק להטריד נשים וקבוצות שלא רוצות אותך, הכל יהיה בסדר. זה זכותם, לפסול אותך על כל בסיס שהם רוצים, אתה לא יכול להכריח אנשים להיות איתך, בטח שלא בתחום הזוגי. סביר להניח שאותן נשים לא רצו אותך גם ללא קשר למוצא שלך, ואולי אפילו הן אלו שהפנו את אחיהם עליך, זה שאתה נמשך למישהו לא אומר שהוא נמשך עליך חזרה. אתה מתלונן על גזענות, אבל כאשר אתה מטריד ערבים או אתיופים בכך שאתה זורק הצהרות בסגנון שאתה רוצה ערביה או אתיופית, הרי אתה הוא זה שיוצא הכי גזען בסיפור, אז דיי עם הצביעות.

hanyou12

New member
כן...

הייתי צריכה לקרוא טוב טוב למי ההודעה הייתה ממוענת כנראה. נו שוין.
אני אגיד לך כבר עכשיו שאני לא הולכת להיכנס פה באמצע של שום דבר.
דעתי היא דעתי לגבי הטקסט ולא לגבי מי שכתב אותו, ולא לגביך. אז לא להשליך בצורה לא הגיונית בבקשה!

נתחיל ממה שפגע בך ביותר: אני חושבת שהוא התכוון במילה "אחים" ל"אחיה לעדה" ומאחר והיה לך רעיון ראשוני לגבי מי הבנאדם השלכת מזה לגבי הסיפור האישי שלך. אולי מעט פזיז אבל לא בלתי אפשרי או בלתי הגיוני. קורה. אבל צריך לקחת בפרופורציות ולא להיות על גבול הפראנויה. מי שמכיר מכיר, מי שלא מכיר רוב הסיכויים שלא יידע גם ואמר את זה בצורה תמימה לחלוטין.
אני כן חושבת שזו זכותו של אדם לפסול אנשים לקשר זוגי על סמך מה שבא לו, כמו שזו זכותו לבחור אנשים באותו אופן.
זה לא תקין כשמדובר בדברים שקשורים לחברה כחברה - עבודה, פוליטיקה וכו'. לקשר זוגי זה כן.
זו גם הסיבה שאמרתי שאם ככה אז אפשר גם להסתכל על גובה ועל גיל כגזענות. ברור שלא, ובאותה צורה מבחינתי גם ברור שצבע עור או מקור אתני לא נחשב גזענות בבחירת בני זוג. כל אחד ומה שהוא אוהב, גובה, גיל, מין או צבע עור. זה כמו שתגיד שהומואים הם גזענים כי הם מעדיפים גברים. אתה לא עושה את זה ולכן לא חכם לומר שאתיופים הם גזענים כי הם מעדיפים אתיופים.
אולי זה לא הגיון נכון אבל זה ההגיון שלי

מעבר לזה אני חושבת שנסיון לעשות "פוליטיקלי קורקט" בבחירת בן זוג יכול להיות קטע מעניין, אבל מצד שני צריך להיזהר שזה לא יהפוך להיות גזענות הפוכה: "אני רוצה אותה דווקא כי היא אתיופית, כי אני אוהב אתיופים. חלק מהחברים הכי טובים שלי הם אתיופים." מבין לאן אני חותרת?

יש שוני, אין מה לעשות. אבל לא צריך להגיע לקיצונים - להעדיף מישהו דווקא כי הוא משהו בתור איזו מלחמה בגזענות... עדיף שתעדיף את אותו מישהו בגלל האדם שהוא, לא בגלל החברה שהוא מייצג.
וזו דעתי הכנה.

עזוב עכשיו מי כתב מה, אם הוא מכיר אותך ומתוסכל מזה או לא. אני מאמינה שאין קשר בין המקרים והמקור לטעות הוא המילה "אחים" שאפשר להבין בהרבה צורות בקונטקסט הזה.

shmuelsht

New member
נו שוין

אכתוב לך מחר. אני הולך לישון. נו שוין נשמע כמו אידיש.
די רדסט אידיש???

שפה יפהפייה:)

הנה משהו שיכול להיות מועיל ופורה בשעות הבאסה, ד"א:)

אני עדיין מציעה להפגש, ד"א:)
לשוטט בסטימצקיף)
לשבת בבית קפה.
ופאזלים..

shmuelsht

New member
התנצלות

אולי את צודקת אבל אני התיחסתי לרוח הדברים ולא רק למקרה של האח. זה מתאים לאותה אחת שכבר כמה שנים אין לי שום קשר אליה. זה יכול גם להתאים למישהי שהפנתה אותי לפורום, ואולי רוצה להסתלבט עלי, בגלל ששמעה את כל הסיפורים שלי, אבל היא מכחישה זאת מכל וכל. השאלה אם זה גבר או אישה. אח"כ אם ראית היה שינוי בגישה ובטון.
ואין פה פאראנויה.
ועוד משהו. התחלתי לכתוב שאני מחפש אתיופית לא בגלל שזה המקום שלדעתי אמצא אלא לעשות קצת פרובוקציה, והצלחתי. אני אוהב לעשות פרובוקציות כי זה הופך את הדברים למענינים יותר. כנ"ל גם במפגשים של אנשים שחופרים זה לזה. בלא מעט מקרים כולם תוקפים אותי, כי אני אומר דברים מרגיזים, או בנימה מרגיזה.
אני מסכים לכל מה שאת אומרת לגבי זוגיות ובחירת בני זוג. לגבי הגזענות של האתיופים, בקבוצות שאני נפגשתי, זה מתבטא גם בשלילה על הסף של כל מי שהוא "לבן" נדמה לי שהם קוראים זאת "נץ". הם יוצרים מין סטיגמה לעצמם, ואח"כ מנסים להוכיח שהיא נכונה. האמת שהתיאשתי מהם, וגם מהבחורות האתיופיות, ששתים נכנסו לגור אצלי לתקופת ניסיון, ופשוט זה לא עבד בשום צורה שהיא. אבל שוב לא אעשה הכללות, שזה מוביל לגזענות, כי אני רואה פלח מאד מצומצם: בחורות נניח בין 20-30, שמסתכלות באינטרנט, מחפשות מגורים במרכז באתרי חיפוש, שמוכנות לבוא לגור עם גבר, גבר "לבן" מבוגר, שרוצות להתנתק מהעדה והסביבה, ברור שזה לא מדגם מייצג. היו לי דווקא כמה ידידות, והן היו אחרות.
טוב. שוב הכללות.
הומואים זה משהו אחר. 10% מהאוכלוסיה נמשכים לבני אותו מין. זה לכן לא חריג ולא שלילי ולא גזענות, ואני ואת לא עושים את זה והם כן. אנחנו גם לא דתיים, ולא מתפללים כל היום.
וסתם שאלה. איך הגברים האתיופיים??? היה לך חבר ממש, אתיופי, או רק ידידים???
מה שאני אולי עושה תת הכרתית זו אפליה מתקנת. אולי זה נובע מזה, ואולי סתם צירוף מקרים, ואולי בגלל זה אני גם נשמך לערביות, להוכיח שדו קיום יתכן ואפשרי.
יש לי עוד הרבה מה להגיד אך באים לעבוד אצלי, אז נמשיך בהודעה אחרת. יום נעים.

shmuelsht

New member
לא מכירה אותי

ראיתי רק תמונה שאת מנשקת סוס. תזהרי שלא יתאהב בך. גם אני עובד מעבדה, מנהל מעבדה בתל הושמר. כרגע אני בחופשת מחלה אולי לנצח.

Berethor

New member
על ראש הגנב בוער הכובע

גם אותך לא רוצים בגלל מה שאתה, כדאי שתפנים זאת, אתה מטרד לציבור, לציבור הנשים בפרט.

לגמרי מסכימה. לא הבנתי על מה ההתנפלות.

זו לא גזענות- זו העדפה ולכולנו העדפות.
אני גם לא קוראת בדבריו של הבחור קיצוניות מסוימת, אבל בדבריו של המגיב- כן וגם עוינות ברורה.

זה הרבה פחות מאותם "ליברלים" שהם בעצם שמאלנים מוקצנים-
שפשוט יוצאים עם כל ערבי ישראלי או בן עדות מיעוטים, רק כי זה נוח להם פוליטית ויושב יפה בעין.

אסייג רק ואכתוב ש-

אינני מכירה לא את פותח השרשור ולא את המגיב אשר אליו התייחסתי.

בתור קוראת מהצד- לא ראיתי משהו מעליב או קיצוני שהצדיק תגובה נסערת כ"כ.
יכול להיות שיש כאן היכרות עמוקה ורקע אישי יותר בין הדוברים(או של המגיב), דברים שאני לא מודעת אליהם שאינם גלויים מעל פני השטח, אבל על פניו- אני לא ראיתי בהודעה משהו פוגעני עד כדי כך.

shmuelsht

New member
העדפה ולא גזענות

תודה. סוף סוף יש כאלה שמבינים אותי. גם אני מצאתי שם עוינות ולכן חשבתי שאולי זה אדם שהכרתי. אולי מישהי.
הליברלים שאת מדברת עליהם הם באמת שמאלנים קיצוניים, למרות שהרבה מהם שונאים ערבים, כמו שהם שונאים יהודים, שונאים ציונות ושונאים את המדינה. אולי זו גם שנאה עצמית.
אבל ישנה היום התנועה הליברלית החדשה. תני הצצה. אני מכיר חלק מהם אישית. הם אנשים כנים ואמיתיים. אידאליסטים הדוגלים בחופש הפרט ובחופש כלכלי. והם לא שמאלנים.

הי:) וברוך הבא לפורום.

שמואל,
אני לא נכנסת לקונספירציות- ואת זה תעשו ביניכם.

ממקום קצת יותר אישי אכתוב שנורא לא נעים לקרוא את זה ע"ג הפורום ואני לא מבינה מדוע זה נשאר כאן(לא מבינה מדוע המנהלת לא עושה עבודתה קצת יורת נאמנה ולא מחקה את זה ברגע שזה הופיע. מדוע בכלל היא לא קוראת את ההודעות שנכתבות כאן.
ברגע שכל זה התחיל, היית צריך לפנות אליה, ד"א, ולבקש מחיקה-
אבל זו בוודאי לא בדרך לקבל אדם לפורום ובוודאי לא נעים להתקבל ככה בפורום חדש).

שוב-
כל ההשערות הללו- זה לא המקום שלהם, זה ביניכם.
הליברליזם או לא ליברליזם-
לא באמת מענין אותי. אני רק יודעת שזה לא נעים לי, א זאני מתרחקת. אני לא מאמינה לזה, לא קונה את זה. כי "אהבה" היא לא סלקטיבית. וגם שנאה לא.
אהבה זה משהו פנימי, וגם שנאה.
לאהבה אין סייגים- וגם לשנאה.לא לי לעשות בית דין של מעלה, גם לא של מטה..

ובתנוע ההחדשה או הישנה או זו שבאמצע.. כמו שכתבתי- אני אל מתעניינת בפוליטקה כ"כ:) בסוג אגלה שאני אפילו לא חושבת שאפשר באמת להגדיר מהו "שמאל" ומהו "ימין".

shmuelsht

New member
קונספירציה

זו לא היתה הכוונה אך כתבו לי והגבתי. הנושא היה גזענות ונישואים מעורבים. זה ההסבר שלי למה זה קורה הרבה פחות מהמצופה. ואהבה אינה תלויה לא בצבע לא במרחק ולא בגיל. וזה בפירוש כך!!!

Berethor

New member
כן שמענו את הקלישאות האלה כבר

אחד שאומר שהוא רוצה אתיופית, מבלבל תשכל על כמה "אהבה" שלו לא תלויה בדבר.

Berethor

New member
אם כך עשיתה נכון שבאתה לכאן

כנראה שהם מצאו בך גורם אויב לבנות הקהילה שלהם, וזה הסיבה שזה קרה.

shmuelsht

New member
אתיופית

אולי. אבל בחורה אתיופית אמרה לי שבקבוצות בפייסבוק נמצאים כל מיני דפוקים ודפוקות שמנסים להראות שיש אפליה, ושמקפחים אותם וכו'. מנסים להראות מסכנים. אם מישהו מנסה להסביר להם או לעזור להם מנפנפים אותו.

Berethor

New member
בסדר אולי הם לא צריכים ממך עזרה

או שסתם אתה מעצבן אנשים בדברים שאתה אומר, בדיוק איך שעשיתה כאן. אולי מספיק ללכלך על כולם ועל הכל, ואז להתקרבן?

למעלה