ערבי, רק בגלל שהוא ערבי, אלא אם כן, מדובר בפורץ או בשבל"ר, או בכל עבירה אחרת, אך לעצור אותו רק בגלל שהוא ערבי, ולהתעלל בו?, זה אסור לעשות, ואתה בתור מתנדב אסור לך לעצור אותו רק בגלל הרקע או הלאום...
סביר להניח שכשאתה רואה רכב שיש בו ב.מ., או שיש לך חשד שהוא ב.מ., הסבירות שתעצור אותו בצד לבדיקה היא הרבה יותר גבוהה מאשר, אחד שנראה לך יהודי וזה בכלל לא קשור להתעללות, אלא לבדיקה נטו. ואין דבר כזה "אסור"!!! אתה יכול לעצור בצד כל רכב שנראה לך לבדיקה!! "כבדהו וחשדהו".
ב"ה שאתה בניידת - מותר לך לעצור את כולם! גם את המפכ"ל אם נראה לך משהו לא בסדר, נהיגה בניגוד לחוק או כל דבר אחר. אצלי בלקסיקון אין חיה כזו 'אסור' שאני בתפקיד (הכל במסגרת הסמכויות והחוק כמובן) - ראיתי ערבי, הוא לא נראה לי? אני עוצר אותו. נקודה. הוא ישאל למה עצרתי אותו, אני לא אענה. אעשה את הבדיקה, אם הוא דרוש או כל דבר אחר שמצריך מעצר, אעצור אותו. ואם הוא סתם אזרח שהכל תקין איתו. אחזיר לו את הרישיונות וכו' ואגיד לו 'המשך לילה טוב לך'. אם תתחיל מה מותר מה אסור לא תעשה כלום.... נראה לך חשוד? תעצור. לא נראה לך? שיסע לשלום... מעולם לא דפקתי חשבון של מותר ואסור, וגם לא אדפוק בעתיד. סתם שתדע לך. התפיסה הכי יפה בה השתתפתי הייתה של אדם שלא נראה חשוד בכלל. הורדנו אותו הצידה בגלל שהוא נסע יותר מידי בסדר. ושם הבאנו את התפיסה של הלייב..
צריך לגייס למשא"ז גם אתיופים, אבל צריך לבדוק שלא תהיה בעיה, כי האתיופים כשעוצרים אותם הם חושבים ישר, שבגלל צבע עורם המשטרה מנסה להתנכל להם, כפי שכתבת...
רציתי להודות לכם מאד על שהתייחסתם לדעניין. היה משתמע מכמה חברים, שאכן אל באמת שוטרים יותר מתנכלים לאתיופים בגלל צבע עורם, האם זה באמת כך ? לי לא נראה לי. השוטרים ואנחנו מאד אוהבים אותם ועוזרים להם שצריך, עד שזה מגיע לשתיה, קטטות וכמו שתיארתי למעלה, אם יש משהו שחושב ששוטרי ישראל מתנכלים לבני אדם בגלל צבע עורו? שיקום ויגיד תביאו דוגמאות אם אפשר מבלי פרטים אישיים (חוץ מהערבים ששם גם אני מודה שיש שם קצת התנכלות -בגלל המצב בארץ), וא"כ אל באמת יש צדק במה שהם חושבים כלפי המשטרה. אלה שכתבו שיש להם מתנדבים אתיופים רציתי לדעת: 1. בני כמה הם? 2. באיזה יח' הם נמצאים? 3. הם יודעים להיות קשוחים- לפחות לשחק אותה? 4. פעם בכמה הם באים להתנדב? 5. איך מגיבים החברים שלהם האתיופים (שלא מתנדבים) לעניין? 6. מה המתנדבים האלה אומרים על העניין? 7. איך גייסו אותם? אני עדיין מחכה להתייחסות של הגב' יודית אפרים בעניין. תודה לכולם.אפינגר