אתיופים !!!

אפיגר

New member
אתיופים !!!

מכיון שאני תמיד טוען שאנחנו ה"מתנדבים" מתנדבים לעזור לאזרחים ולא בשביל המשטרה, אז לכן אני מעלה את הבעיה ומבקש את דעתכם ועצות ע"מ לעזור להם כדלהלן: כולנו יודעים שהאתיופים זה אנשים מאד נוחים ונחמדים והצבע ממש לא אומר כלום, אבל בזמן האחרון אצלנו כל פעם שיש בעיה עם האתיופים כמו הקמת רעש או קטטות הנ"ל הופך מאד מהר כאילו משטרת ישראל יש לה משהו גזעני נגד האתיופים בגלל הצבע או משהו אחר כמובן שהכל שיקרי, האתיופים מחילים לתקוף שוטרים באבנים בקבוקים וכל מה שבא ליד, לפי מה שאני רואה הם פשוט לא יודעים מזה משטרה, מזה ששוטר עוצר, שאם כבר שוטר עצר משהו משלהם זה בגלל שהוא שחור, ואז כולם באים לעזור והכל מתגלגל לשנאה תמידית בין העדה הנ"ל למשטרת ישראל, לדעתי צריך לגייס כמה שיותר מהם למשא"ז ע"מ שיראו מזה משטרה ? ואז היו כאלה שיגיעו לאירועים כאלה וירגעו את הצד השני.(הם יודעים לעשות את זה טוב) אנחנו נראה לצד השני הרבה יותר טוב מה אתם אומרים? האם הם יקלטו כמו שצריך? את מי כן ואת מי לא? (גם את אלה שלא יודעים לקרוא ולכתוב לצערנו זה הרבה מתוכם) איך נאבחן את זה? באיזה צורה מגייסים אותם? מי שיש לו אולי פתרונות או סיפורים מהעבר בנושא מוזמן לעלות את זה בשרשור הזה. אולי בסוף התחקיר נרתם כולנו למבצע ארצי לגיוס מתנדבים אתיופים. אולי יש מתנדב אתיופי שיוכל להביע את דעתו? רפ"ק יודית אפרים מוזמנת גם להביע את דעתה בעניין, ולענות מדוע מפנים משאבים לגייס חרדים, בדואים, דרוזים, עולים חדשים מחבר העמים, ואין דחיפה גם לגייס אותם לאק"מ? בהצלחה.אפינגר

לדעתי

וכפי שאני רואה ומכיר יש הרבה אתיופים שהתגייסו למשא"ז ונותנים את חלקם בצורה הטובה ביותר.

כמו שכתב שוטר82...גם אני מכירה

אתיופים במשא"ז- לדוגמא אצלנו בבסיס והם לא שונים משום מתנדב אחר. וישנם גם הרבה אתיופים שמתגייסים למשטרה. שבוע שעבר יצאתי למשמרת וראיתי כמה בבילוש, לכן אני לא חושבת שצריך לקחת אותם בתור פרוייקט, המקרה שהבאת הוא לדעתי די נדיר או שייך רק למחוזות מסויימים.

מק מרפי

New member
הבעיה מוכרת

אני מכיר את זה מקרןב מאוד הם חברה מצוינים אבל הם משתמשים בזה בתור נשק המסכנות אני מכיר את המוסג הזה אתה בודק אותי בגלל שאני שחור הם ציבור עם רגשי נחיתות ואין מה לעשות ומי שעובר על החוק ישלם על זה כמו שאני אומר תמיד לכל מי שנתפס על ידי היית גבר עשיית מה שעשיית תיהיה גבר תשלם על מה שעשיית !!! וחוץ מזה ידידי יהיה טוב !

dpg

New member
משהו בנושא זה.............

יש כאלה ויש כאלה שמע ברגע שהאתיופים יש להם סטיגמה של אלימים ובמיוחד מנסיון אישי הם עושים בלאגן שהם בהשפעה של אלכוהול והשפעה של סמים וכל זה מנסיון אישי שהם הולכים מכות למשל רק שהם שיכורים ומסוממים זה לא אומר שכולם רעים אבל אין מה לעשות יש כאלה ויש כאלה ואלה הטובים צריך להביא אותם להצטרף עימנו והשאר שיילגו יחפשו מי ינענע אותם......

כמו שאומרים:

"בכל כלל יש יוצא מן הכלל"

שלום30

New member
לדעתי

בהסתמך על כתבות מערוצי התקשורת ולפי הרגשתי שלי... ככל הנראה האתיופים מרגישים מקופחים הן בתנאי הקליטה שלהם והן ביחס העכשווי אליהם. יתכן והם נראים לחלק מהציבור כ"מוזרים" בגלל צבע עורם הכהה, (כמו הכתבות על ילדים אתיופים בבתי ספר) בעבר היתה שמועה על דם אתיופים הנזרק לאחר תרומת הדם מחשש למחלת האיידס. בעבר היו ספקות ושמועות בנוגע לאמיתות יהדותם של האתיופים. האתיופים הגיעו לארץ ממקומות בהם התרבות היא אחרת משלנו הישראלים, כגון: פחות חיי מותרות, התקהלות שכנים במקרה של עימות או מצוקה, לאור כל הנתונים האלה ועוד אחרים שאת חלקם לא כתבתי כאן - יתכן וזו הסיבה לתוקפנותם במקרה של הגעת משטרה לאירועים, מאחר והם חושבים שסתם מתנכלים ומנסים להתפל אליהם. האתיופים שקטים, נחמדים, משרתים בכבוד בצבא ויש מקום חשוב לשיבוצם גם במשא"ז ובמקומות כאלה המצריכים מגע עם אחרים. (ידוע לי שיש אתיופים מתנדבי משא"ז) כן ירבו.

זהו גם אני לא מבין לאן השרשור התפתח

האתיופים הם כמותינו אנשים רק חבל שהחברה ( אני בשום פנים ואופן לא מדבר על המשטרה או על כל גורם בטחוני אחר) שלנו הישראלית לא במכבדת אותם אולי בגלל הצבע עור?? אז מה יש להם לב ונשמה כמונו- ותדעו לכם שהרבה התגייסו לצבא ונלחמו ונהרגו אפילו בשביל המדינה שלנו!!! אז למען הספק והיושר צריך לכבד אותם כמו שהם. כפני שציינתי במעלי השרשור ואמרתי שיש גם אתיופים שמתנדבים במשא"ז- אז לא מבון לי ההפליה של הצבעים של העור אולי כמו ששלום ציין היה בעבר אירוע של תרימת דם במגן דויד אדום וזה זכור לי ממש טוב שלא הסכימו לקבל את הדם של האתיופים היה חשש שיש בדם שלהם איידס... ובגלל זה נראה לי שהם נעלבו יותר מדי מזה של הגזענות וזה במדינה שלנו לא חסר. וגם כן ראיתי שכתבתם שהיה מחסום או במצב כל שהוא(פשוט לא פתחתי עוד הודעה שככה אני לא יכול לנסח מה שהיה כתוב בה) שעצרו לבדיקה- אתיופים אז הם חושבים שזה בגלל הצבע עור שלהם -בואו אני יתן לכם עוד דוגמה אחת. אתם במחסום אתם עוצרים רכב כל שהוא אתם אומרים לו לעצור בצד לבדיקה בודקים רשיון נהיגה ושאר המסכמים- יהיה מצב שהיא יכול להגיד לכם בגלל שאני "ערבי" עצרתם אותי?? מה הייתם עונים לא במצב כזה? הייתם עונים לו טוב כלומר תשובה ישירה- או שמוציאים אותו מרכב והופכים לו תרכב. אני אישית כהיותי כמתנדב במשא"ז אף פעם לא נתקלתי בסיטואציה כזאת- ומעניין אותי לדעת במתנדבים כ מתמ"דים וכאנשי משא"ז מה הייתם חושבים על זה לדעתי אפשר לפתח על זה דיון שבוע מצוין שיהיה לכם

מה השאלה שלך?

אם הייתי עוצרת ערבי (ב.מ.), האם הייתי אומרת לו שעצרתי אותו רק בגלל שהוא ערבי??? בהנחה שזאת השאלה. אז הייתי עונה לו שאנחנו עוצרים רכבים לבדיקה שגרתית, בטח שלא הייתי מציינת שזה בגלל שהוא נראה לי ב.מ.

danielo18

New member
בכל מקרה שאני מעכב מישהו או שאני

מבקש ממנו להזדהות,או שאני סתם מתשאל אותו,כדי למנוע חיכוכים מיותרים אם הוא שואל למה דווקא הוא אז אני אומר לו שמדובר בבדיקה שגרתית.אני לא אגיד לו שהוא נראה כמו מחבל ובגלל זה אני מעכב אותו כי אם אני אגיד את זה,אז תשמעו שהיה עוד אירוע של תקיפת מתנדב... ומה זה ב.מ?

לא שידוע לי...

את הרוב לומדים, תוך כדי המשמרות.
אבל אם יש לך מה לשאול, אתה יכול לשאול בכייף

Round 1

New member
איזה שטויות!!!!!

אתה לא שם לשטויות שאתה רושם??? אם כבר השוטר ירה בו (המשטרה טוענת שהוא התאבד) אז הוא ירה בו בגלל שהאזרח ירה במעקל!!! מה אתה רוצה שהשוטר יעשה? יתן לו להמשיך לירות?! אני מאמין לגרסת המשטרה אך גם אם השוטר ירה באזרח זה היה מוצדק לגמרי!

danielo18

New member
אני רשמתי?? זה מה שכתוב בכתבה!!

אני הבאתי את זה כהערת אגב על הדיון על האתיופים ובדיוק קרה עוד מקרה שבו יש טענה לאפליה... אם תשים לב טוב,אין שם את דעתי האישית...

למעלה