אתיופיה

fliperit

New member
אתיופיה

שלום לכולם, אני וחברה נוסעות לאתיופיה בעוד שבוע, למשך 11 ימים. הייתי שמחה לקבל המלצות על מקמות לינה, מקומות ששווה לבקר ובכלל טיפים אם יש לכם. תודה

natyh

New member
ממליץ לבקר באתיוםיה .

מינ מיוחדת במינה .

fliperit

New member
וקצת טיפים?

סה"כ הטיול שלנו קצר, לא נספיק את כולה, או אפילו את רובה. אנחנו נוחתות באדיס אבבה ויש לנו 11 ימים לטייל

natyh

New member
ללי בלה עמק האומו

אגם גונדר , אדיס , לא יודע מאיפה להתחיל אפילו ....

jeshu

New member
אז תארגנו תוכנית מפורטת זה זמן מאוד קצר לאתיופיה וכדאי להתרכז. הייתי נוסע צפונה לבהר דאר ומטייל שם איזה יומיים. משם לליבלה אולי צפונה לטיגראי וחזרה לאדיס אבבה בטיסת פנים. תבדקו אם אפשר לקנות איזה חבילה של טיסות פנים לתיירים כי מה שאני אמרתי רק הנסיעות ייקחו איזה 4 ימים לא קלים (אם כי בטח כבר יש יותר כבישים סלולים מאז הביקור שלי בצפון אתיופיה ב-2005. למהנ קצר כל כך? אתיופיה לא בנוייה לטיולים קצרים.

jeshu

New member
המלצה: סעו בקיץ אני חושב שרק ההתניידות על גבי תחבורה ציבורית בסבוב שעשיתי בצפון אתיופיה גזלה מני 11 יום.

fliperit

New member
יש לך המלצה פרקטית יותר?

ככל הנראה אנחנו נוסעות ביום ראשון, ולא בקיץ. אנחנו מבינות שלא נוכל להספיק את כל אתיופיה, אבל אני בטוחה שיש מה לראות שם ב 11 ימים

sitvaniyot

New member
איתיופיה על קצצצה המזלג

1. הרשו לי לברך אתכן על הבחירה המצויינת של היעד!!!! חבל רק שאין לכן יותר זמן. 2. העזרנה בטיסות פנים. יש להרבה מקומות בגלל הכבישים הגרועים ומשום שלא נוסעים בשעות החשיכה. 3. כנסנה לבלוג שלי, הקישור בחתחת ההודעה. יש שם שתי כתבות. אחת על האיזורים צפונית לאדיס והשניה על האיזורים דרומית לה. הייתי חודש באתיופיה ובהחלט לא ראיתי הכל, אבל זה ייתן לכן מושג מה אפשר לראות ולמה לצפות וגם קצת חומר רקע. כך תוכלנה לבחור מה לראות. טיול נהדר לכן.

fliperit

New member
מרפאת מטיילים ב"ש? קצת דחוף...

בהמלצתכם שינינו את היעד לסרי לנקה. אני צריכה לקבל חיסונים, ואני כרגע בב"ש. אני יודעת שיש 2 מרפאות בסורוקה ובתקווה 4. מישהו יודע מה שעות הפתיחה ואם צריך להזמין תור או שאפשר פשוט להופיע? (לא מצאתי מידע באינטרנט והם כבר סגורים...)

jeshu

New member
אני בספק אם ישנם שירותים שלא ניתנים בב"ש אבל אם המרפאה לא פתוחה כל יום והזמן מוגבל אז אטפשר לשקול נסיעה ליעד רחוק יותר. אם היא פתוחה בדיוק כשנוח לך ויש לך תור או לא צריך להזמין אז אין מה לסוע. אבל אם נוסעים, כדאי לזכור שת"א בסה"כ לא עד כדי כך רחוקה ויש רכבת כל שעה.

sailor

New member
אם כבר לנסוע, לא לתל אביב

אלא לתל השומר. זה יותר זמן אבל זו המרפאה הטובה בארץ.

jeshu

New member
מסכים, אבל בשביל איזה סדרה של חיסונים מנסיון, זה לא משנה. אגב, בתל השומר לא צריך תור שזו הסיבה שנעתי אליהם פעם אחרונה שהייתי צריך.

sailor

New member
בסורוקה - מחר

תתקשרי בבוקר להזמין תור. זו אחת המרפאות הטובות בארץ. השניה - לשכת הבריאות, ממש לא מומלצת.

למעלה