אתור בני משפחה

sarastr40

New member
אתור בני משפחה

אמי עלתה ארצה בשנת 1923 ונשאה את השם עטרה (קריינה) קן דרור. היא נולדה בעיירה קטנה באוקראינה של היום בשם ירישב Yarishev ליד העיר מוגולוב פודולסק (Mohiliv Podolski) שם אביה צבי קן דרור ( בקירוב 1876-1930) אחיה מנוס, מוריס קן דרור (1899-1975) ברח לסיביר בזמן המלחמה. חי בלבוב בשנות ה60-70 ושם נקבר. בתו היחידה בשם אמיליה (אמה) (1994- 1939) עלתה ארצה ב1991 ונפטרה כאן. אח אחר לייב קן דרור (1895 - 1941 בקירוב) נספה בשואה.
יש לי 3 שאלות:
1. מה מקור השם קן דרור והאם ניתן לאתר את תחילת השימוש בו?
2. האם ניתן לאתר את קברו של האח מנוס קן דרור בבית הקברות בלבוב?
3. האם ניתן לאתר את קורותיו של האח לייב קן דרור שנספה יחד עם אשתו ושני בניו.

Ilanguy

New member
האם אתה קשור לגיבור ישראל

יהודה קן דרור שנפל בקרב המיתלה במלחמת קדש?
אם כן, אני מפנה אותך לויקיפדיה לערך "יהודה קן דרור".
שם מסופר שמשפחת קן דרור ותיקה מאוד בירושלים
כמו כן מסופר שהמשפחה החליפה את השם מקן דרור למזרחי...
אני מניח ששם המשפחה קן דרור הוא שם עברי מקורי ולכן לא מסתדר לי
שכך הם נקראו עוד באוקראינה. היתכן שצבי קן דרור ירד מהארץ בשלב מסוים
והשתקע באוקראינה?

אילן

Ilanguy

New member
בינתיים מצאתי בילקוט הפירסומים

שמשפחת מזרחי משכונת זכרון משה בירושלים
שינתה את שמה ממזרחי לקן דרור ולא להיפך (כמו שכתוב בויקיפדיה).

מסכים עם אילן,

זהו שם עברי, אולי עוברת עוד בחו"ל, אבל לא הגיוני להיפך.

מקור השם, אולי מתהלים פרק פ"ד פסוק ד':
"גם צפור מצאה בית ודרור-קן לה"...

יש כמה וכמה עסקים מסוגים שונים הנושאים את שם המשפחה הזה,
התחנה הראשונה חייבת להיות אצל בני משפחה מבוגרים הנושאים שם מיוחד זה.

בהצלחה

שרי סילבר

Active member
באוקראינה היו שמות עבריים גם לי התופעה לא היתה מוכרת, אך בצבא שירתו איתי מספר אנשים, שמשפחתם הגיע עם שם עברי מקורי עוד מאוקראינה. זכור לי שבאחד המקרים זה היה ע"ש עיר מסוימת, שהיהודים קראו לה "שדה לבן", והמשפחה אימצה לעצמה את השם שדה לבן עוד שם. כמובן שזה לא פוסל את האפשרות שאילן ואתה מתארים, של עברות השם המקורי כאן בארץ.

sarastr40

New member
קן דרור שם עברי מאוקראינה

מאחר וכל בני משפחתה של אימי נשאו את השם עוד באוקראינה, ברור שהשם הוחלף שם. מדובר בתחילת המאה העשרים. באחד המסמכים ראיתי את השם גורוחובסקי אם כי אימי מעולם לא הזכירה שם זה. אולי יש קשר עם השם גורוחובסקי שאת חוקרת?

שרי סילבר

Active member
הכל אפשרי הגורוחובסקי שלי הגיעו כל כך מוקדם ארצה (היו בין מייסדי ראש פינה), כך שאיני יודעת, לצערי, מי נשאר מאחור.

הענף הישיר שלי חי בקמניץ פודולסק ובאודסה, אך היו גם בני-משפחה בליפובץ. יש הטוענים שגם הגורוחובסקים שבסביבות קייב קשורים, ושלמעשה המדובר במשפחה אחת.

אם יש באפשרותך לאתר את המסמך בו ראית את השם גורוחובסקי, אשמח גם אשמח!

sarastr40

New member
קן דרור גורוחובסקי

ניסיתי לשלוח דף של כרטיס עולה בו רשום גם גורוחובסקי שמצאתי בארכיון הציוני אך הוא כנראה כבד מדי. כיצד אוכל לשלוח לך? היכן לחפש רישום של החלפת שם? האם יש סיכוי במוגולב פודולסק?

Melitz

New member
צודק, קן-דרור הוא שם שנגזר מביטוי עתיק המקור בואריאציות שונות בתהילים ובמסכתות שונות.
מופיע גם בשירי יהודה הלוי:
בַּעֲבוֹר קוֹל מְבַשְּׂרִים לֵאמוֹר בָּא זְמַן הַדְּרוֹר
וּבְהַר קָדְשְׁךָ בְּהַר הַמּוֹר מָצְאָה קֵן דְּרוֹר

נתקלתי בשם משפחה זה עוד משנות העשרים של המאה -19 ומכל התפוצות האפשריות גם כשם משפחה מקורי וגם לדוגמא, משפחה בשם קנדר ששינתה את שמה ל-קן דרור, אין כמובן כל קשר במשמעות בין קנדר ל-קן דרור, אך בחרו לעצמם שם עברי עתיק (ומקסים) וגם קרוב מילולית.

למעלה