אתה

ל י M ו ר

New member
אתה

אתה שהפסדת את הרגעים הקסומים כשהיא גדלה לי בבטן, אתה שלא רק שהפסדת גם עשית את כל שיכולת כדי שאני לא יהנה מהם. אתה שהפסדת את החיוך הראשון,המילה הראשונה ההליכה לגן. אתה שחיפשת להפריע ולהפר את השקט שלי בלי סוף. אתה שנלחמתי כל כך הרבה זמן שתהיה לה אבא אמיתי, אבא שנותן חום ואהבה. אבא שלא מתענין גם מעבר לביקורים, לא מתעניין בה כשהיא חולה ,לא שם עבורה. אתה שהיא למדה להכיר ולקרוא לו אבא, אתה שחושב תמיד על עצמך ולא על הנפש הרכה שלה. אתה שהבאת עכשו לעולם ילד חדש, וזרקת אותה כאילו היתה פסולת מיותרת. אתה-מפסיד את הדבר הכי יפה שקיים בעולם, אתה פוצע את הנפש של הדבר הכי אהוב עליי. אתה אפילו לא אדם בעיניי, כי אדם לא ייפגע לעולם בילד שלו. אתה, יום יבוא ותבין מה הפסדת. יום יבוא והיא תפנה לך את הגב בדיוק כמו שאתה עושה לה. כי המרחק והזמן יעשו את שלהם אתה עוד תבכה את הדמעות שאני בוכה בגלל הכאב שלה תבכה את הדמעות שלה.. אתה

את יודעת לימור?

יש דברים שמעל לבינתנו קוראת אותך ומבינה לליבך, מבינה את הכעס רק לא מבינה דבר אחד, איך אדם יכול להשתנות מקצה לקצה? איך אדם יכול להפוך לרשע חסר לב בן רגע? ואיך שכולם מחזקים אותי, מנסה לחזק גם אותך אומנם אלו רק מילים, אבל למילים יש משמעות היי חזקה

הוא....

יבוא יום והיא תפנה לו את הגב (בדיוק כמו שכתבת) הוא...יבוא יום והוא התעורר אבל יהיה מאוחר מידי.... הוא...מפסיד. ריגשת אותי מאוד, אני יודעת שזה לא עוזר אבל בכל זאת שולחת לך
גדול לעידוד

to make peace with your ex../images/Emo91.gif

הרעיון ממש טרי בראש ועדיין לא ממש מעובד אז אני אנסה להעביר כמה שאני יכול כרגע ותנסי להתכוונן לראש ולמעשה זה מתאים לכל אחת ואחד מאיתנו. {הרעיון בחסות עו"ד שעוסקת בתחום הגירושין ושמה שמור במערכת(אצלי)} טוב, בואו נראה מה יש לנו פה :משקעי עבר, תסכול, כעס ושאר ירקות כלפיי הצד השני. אני מניח שרובנו חווים את הדברים האלו ברמה כזו או אחרת אבל מה שלמדתי אתמול הוא שלא חייבים שניים לטנגו מה זה בעצם אומר ? לשים בצד את כל הכעס ולהחליט שמעכשיו הצד השני הוא הכי הכי טוב שיש מבחינת מה שהוא צריך להיות (אבא, גרוש וכדומה) וצריך להשלים איתו . רגע, לא אמרתי שצריך ללכת להתחנחן אליו אלא להשלים בפנים (בתוך הלב), לסלוח, לשחרר...להניח לכל הכעסים להתפוגג . קשה ? ספרי לי על זה חחחח אני עובד על זה בעצמי
מה זה אומר בפועל ? בפעם הבאה שיהיה טלפון (אפילו ביוזמתך) שאלי אותו מה שלומו. כן, כמו שאת המומה גם הוא יהיה המום כי כל שיחה בינכם טעונה מאד מבחינה ריגשית וזה מעיק אז אולי אם את , כן, דווקא את תרככי את הגישה זה יתחיל להשפיע גם עליו. ספרי לכל מי שקשור אליו איזה אבא נפלא הוא. כן, אני לא צוחק איתך ! ספרי למקורבים שלו כמה הוא אוהב את הבת שלו וכמה הוא משקיע בה וקונה לה בגדים ומפנק אותה וכדומה... בסוף זה יגיע אליו והם ייתנו לו חיזוק חיובי על משהו שלא מגיע לו אבל הוא יהנה מזה ויתרגל עד שיגיע הזמן שהוא ירצה להרוויח את הקרדיט באמת. מה הרעיון ? נדמה לי שבשיטת אדלר (?) מתעלמים מהשלילי ומחזקים את החיובי, נכון ? אז פה מחזקים את החיובי עוד לפני שהוא נוצר על מנת להכין לו קרקע נוחה להיווצרות תחשבי על זה {נגמרה לי הסבלנות לכתוב, אני חייב קפה}

שלגיה 13

New member
אז אני יישמתי את זה

הלכה למעשה מתוך אנטואיציה אישית, וזה עובד נהדר.

מחייכת

כל כך מפייס ובהחלט יכול להכין את הקרקע. עוד מחייכת כי כל יום מחדש מנסה לדבוק בגישה הזו. לא תמיד מצליחה, אבל בהחלט רואה שינוי. ובכל דבר בחיים, אתה הוא התמונת מראה...כפי שאתה ניגש, מציג עצמך, מגיב, נותן, מתפרש ותנסח כך גם הצד השני יגיב. אספר לך סיפור...בוקר אחד הבוס שלי הגיע כעוס וזועם במהלך ישיבה , ירה חיצים לכל עבר, כעס, רגז בלי הרף. כמובן שבעקבות התנהגותו קיבל מכל הסובבים, כולל אותי ריקושטים חוזרים בדיוק כפי שנהג הוא בעצמו. בסופו של יום...ניהלנו שיחה מסכמת ואמרתי לו: מה שאתה נותן, זה בדיוק מה שאתה מקבל!! אילו היית פונה אל X,Y בצורה אחרת היית מקבל גם תגובה אחרת. אנחנו ...בוס יקר ..אנחנו התמונת מראה שלך!! בוא שתק וחייך ואמר לי...את צודקת!! ומאותו יום הוא משנן לעצמו , את תמונת המראה שלו.

פשוט מקסים....../images/Emo24.gif

מכיר את זה באופן אישי..
אצלי למזלי החיוך הוא בילט-אין... משהו בגנים.. בביה"ס קראו לי ג'וקר.. (טוב הייתי גם קצת..שובב) וזה.. עובד...אפילו בגדול!!!

talushika

New member
אני שמה../images/Emo23.gif שאתה באמת פשוט ואמיתי

יפה לך... צודק בכל מילה. נראה לי שאם היא תשנה גישה, הצד השני יהיה כ"כ המום, בטח לא ידע מה לומר מרוב ההלם... לפעמים הדברים הם הרבה יותר פשוטים ממה שנראה לנו, ואנחנו מסבכים אותם. שווה לנסות את מה שהצעת...

jane34

New member
חזוק חיוב על כלום?

אהבתי מאד את מה שכתבת. אבל חזוק חיובי על כלום? למה? זו לא השיטה אליה אדלר התכוון. אדלר מדבר על חזוק חיובי אמיתי והתעלמות מוחלטת מהשלילי(דבר שמאד קשה בתקופות ובמצבים של גרושים כי לרוב רואים מרגישים וזוכרים את הכאב)מחזקים את החיובי לפני שהוא נוצר? אולי בונים חיובי דמיוני? זה לא נשמע לך קצת כמו מסר כפול?לא טוב לא טוב !!!אני חייבת קפה....

אדלר לחוד וזה לחוד

רק השתמשתי באדלר כדוגמא אבל בהחלט אפשר לתת חיזוק חיובי על כלום וזה ייצור את החלל שלתוכו תבוא הפעולה צריך רק התמדה

jane34

New member
הxשלי במרחק אלפי קילומטרים-אחרת

הייתי מנסה אז אני אתחתן אולי אתגרש ואז אנסה.... אני אעדכן אותך בהמשך...

qwerty121

New member
ריגשת אותי

אבא כזה צריך להוציא מועד בית על מנת שלא יהיו לו עוד ילדים מקווה שאת עושה את כל הצעדים להרחיק אותו מהילדה ולא לתת לו לראות אותה אפילו

maof

New member
פיצי היקרה ../images/Emo24.gif

כשניפרדים מיתרחשים דברים מאוד מענינים בחיינו. העבר....שנעלם ההווה...שאותו אנחנו חיים וחווים העתיד....שעומד בפתח מחייך ואומר ברוך הבא. מעוף

יערית

New member
עבר שנעלם?

איך עבר יכול להעלם?דווקא הדחקת העבר יוצרת בומרנג בעתיד.

למעלה