אתה מפלצת

עופר 123

New member
אתה מפלצת

אחרי הגמר הארוך מדי של "לרדת בגדול 2" התפרסמה כתבה על הזוכה, צביקה הילף בעיתון "ידיעות אחרונות" (16.8.2007) מאת סמדר שיר. הוא מספר על כל חוויותיו כשמן, על הגורמים שהיבאו אותו להשמין ואיך בדיוק ניצח בתחרות. אני שמח בשבילו על שהגשים את המטרה ששם לעצמו, אבל יותר מדי דברים שאמר לאחר הזכיה מרגישים לי לא טוב: "הילף, המנצח הגדול של "לרדת בגדול", שמתגאה היום בלוק אנורקטי משהו וכרטיס ביקור של 64 ק"ג בלבד - "אפילו פחות מבחתונה" - לא מחפש מילים יפות לתיאור העבר. אחרי שירד במשקל הוא יורד על עצמו ללא רחמים, אולי כדי להעצים את הניגוד בין המציאות המחייכת לבין גלגולו הקודם כ"הר אדם". "כשבני הבכור, שראל, הגיע לבר מצווה, לא רציתי לעשות לו מסיבה", הוא מספר. "נראיתי קטסטרופה והתביישתי שכל אורח יסתכל על האוהל הענקי שאני לובש בתור חולצה. בסוף עשינו מסיבה כדי לא להעציב את הילד. הוא סבל מספיק מזה שיש לו אבא שמן, שלא יכול לקחת אותו לים, לא יכול לצאת איתו לטיולים, ואפילו מתבייש להגיע לאסיפת הורים, כדי לא לעורר תגובות לעגניות בקרב התלמידים האחרים. כשהסתכלתי בסרט וידיאו של הבר מצווה חטפתי הלם. אמרתי לעצמי: "צביקה, אתה מפלצת. תראה איך אתה נראה. בן אדם בלי פרופורציות, גוש בשר, מזיע ועצבני". ברור לי שהיה לו מהפך גדול בחייו ובתחושותיו. העניין הוא שאם הוא ישנא את צביקה של פעם, ויחזיר חלק ממשקלו, הוא ישנא את עצמו אפילו יותר. בנוסף, אני לא מבין למה אבא שמן לא יכול לקחת את ילדיו לים, לאסיפת הורים ולטיולים. החסמים, לפחות כך נראה לי, היו נפשיים, ולא היתה מגבלה אחרת. אני מקווה שאחרי כל הפידבקים החיוביים והפרסים, הוא ימצא כמה דקות כדי לאהוב את צביקה של פעם ולהשלים איתו.
ע'

רציתי לרשום על הכתבה הזאת גם

למרות שאנחנו טוחנים את לרדת בגדול מכל הצדדים,זה עדיין כואב לראות בן אדם שכשהוא היה שמן הוא חשב על עצמו בתור מפלצת,גוש בשר ועוד'... אני בדיוק שואלת את עצמי את אותן השאלות שאתה שואל...!!! מפלצת??? גרררררר....

gracie

New member
וממש במקרה-

העניין הזה מגיע מכיוון הצפרדע סמדר שיר....

בוא אני אספר לך ל האבא השמן שלי.

אם יש מישהו שמהווה דוגמא לא להתבייש בגוף שלך, זה אבא שלי. אבא שלי היה שמן מאוד. הוא השמין עם השנים, אבל תמיד נאבק במשקל, רק בגיל ההתבגרות הוא היה רזה יחסית. ואבא שלי מעולם לא התבייש. בכל פעם שהלכנו לים הוא הוריד חולצה, בלי בושה בכלל ובלי לחשוב פעמיים. הוא לא היה מתבייש לעמוד מול אנשים, לא היה מתבייש לקבל את אור הזרקורים כדי לגרום למשהו להעשות. בקיצור- יצא לי גם לחשוב על זה לפני כמה ימים- שאני באמת גאה בו. ושזה מוזר שלי לקח זמן להפתח ולהרגיש נוח עם עצמי (ואני עדיין לא סגורה עם זה) כשהייתה לי כזו דוגמא נהדרת בבית. היום אבא שלי ירד בערך30 קילו ואני גאה בו כל כך

Blue Rose

New member
האבא השמן שלי....

אפילו כשמן הופיע בסדרה של החינוכית גבי ודבי (בתור הגנב השמן). אם הוא עשה את זה לפני כל עם וילדי ישראל, תאמינו לי שלא היתה לו שום בעיה עם דברים אחרים- בהחלט לא בגלל השומן. איך צחקנו כשהוא הפתיע בהופעה של אליעזר והגזר - והיה העכבר! זה היה עוד מהגן, וזה כמעט הזיכרון היחיד שלי מהזמן ההוא... איך שהאבא השמן שלי שיחק את העכבר הקטן... וואיי.. אפילו זה מעלה בי דמעות געגועים... צביקה של "לפני" - האם היית עושה משהו כזה? נותן זיכרון כזה לילד שלך? נותן לו צחוק כזה וחיוך כזה? או האם היית מונע את זה ממנו בגלל שאתה לא בן אדם לדעתך ולא ראוי להגדרה הזו... אתה פשוט מפלצת? אתה מפלצת... הוא עכבר - ואני רק מרחמת על כל הזמנים שיכולת להיות עם הבן שלך, ולהיות אבא ולא "הר אדם"... אני לא עכשיו, ומעולם לא התביישתי באבא שלי או בשומן שלו. אם הוא היה חושב שאני מתביישת בו בגלל שומן - החיים של שנינו היו מאוד שונים. איך אפשר לכבד אדם שמתבייש בעצמו? או יותר לעניין- איך אפשר לאהוב מישהו שלא חושב שמגיעה לו אהבה (של הילדים או אחרת) - כי הוא שמן. אני בשם אנשים רבים וביניהם גם שמנים- מתביישת ב-בושה. רוזי!

החסמים שלו עדיין נפשיים

אדם שמשנה את המראה החיצוני שלו בצורה דרסטית כדי לשנות את חייו מבחינת האנשים הסובבים אותו, שהם יהיו מרוצים, תמיד ישאר מעוות בעיניי עצמו, אם זה לא יהיה מבחינת המשקל (ולפעמים אפשר להשתגע שגם בנדם שירד המון וניראה נורמלי לגמרי עוד אומר משפטים כמו "אני עוד צריך להוריד, אני עדיין שמן") הבושה שלו במשקל היתה לגבי מה שאנשים גרמו לו להרגיש, אם הילד שלו בא אליו אחרי שהחברים שלו ראו איזה אבא יש לו ומסתבר שצחקו עליו זה יכול להיות דבר שהשפיע עליו וגרם לו להתבייש בעצמו עוד יותר. זה קשה גם ככה להיות בנדם שמן, זה עוד יותר קשה שאתה מתבייש בזה וגורם לעצמך ליראות דברים שלא שם, מבטים של גועל, אנשים מצחקקים, לחישות שנידמה שכולם עליך. עכשיו שהוא מפורסם בגלל התוכנית הוא יהיה יותר חשוף להערות שונות לגבי המשקל שלו, אולי לא כולן חיוביות, זה לא דבר שמתאים לבנדם עם ביטחון עצמי נמוך. אם הוא יעלה במשקל, כן הוא יהיה אומלל, אבל הוא יהיה עוד יותר אומלל כי עכשיו זה לא רק המשפחה שלו שיחמירו את המצב ויגידו לו "אוי חבל שהעלת במשקל" זה יהיה בכול מקום שהוא ילך, אנשים שהוא לא מכיר אפילו יגידו לו דברים לגבי המשקל שלו, לטובה ולרעה במצבים כאלה? עדיף להיות אנונימי

תגובה

הנורמות החברתיות הם אלו שגרמו לו להרגיש עם עצמו ככה. כל עוד החברה לא תשנה את הנורמות שלה ואת היחס אל השונה החורג מהנורמות האלו, כך גם בעלי משקל העודף ימשיכו להרגיש. ולמרבה הצער, החברה לא מתיימרת להשתנות. לכן אני חושבת שהמסר הכללי של הפורום שלכם צריך להשתנות מ"שמנות ויפות שמקבלות את עצמן כמו שהן" ל"שמנות ויפות שמקבלות את עצמן כמו שהן ומחפשות שינוי". הפורום אמור לדרבן "שמן" להיות מרוצה ממה שיש לו ולא להתבייש בזה ובו זמנית לעודד להוריד משקל למען הבריאות. תהליך הרזייה שנובע משנאה עצמית הוא זה שגורם לכישלון ולדחיפות להגיע למשקל היעד במהירות ולפנייה לדיאטות בזק וחומרים כימיים.

לא צריך לאהוב את עצמנו רק כשאנחנו צועדים לכיו

לא צריך לאהוב את עצמנו רק כאשר אנחנו צועדים לכיוון חיובי. אהבה עצמית צריכה להתקיים גם בתקופות השפל הגדולות. מה הטעם לאהוב את עצמנו רק כשאנחנו משתפרים ולא כשאנחנו בדיכאון? הפורום לא "אמור" להיות כלום. הפורום נעים כפי שהוא כי הוא מתאים גם לאלה המחפשים שינוי וגם לאלה שלא.

לא הבנת את הפואנטה

כל עוד החברה לא תשנה את דרכיה ויחסה אל בעלי משקל עודף, לא יקרה שום שינוי. ולא כל אחד בנוי להתעלם מאחרים ולפתח עור של פיל בשביל זה. לאהוב את עצמינו צריך, לקבל את עצמינו צריך, אבל באותה מידה גם אם אוהבים את מה שיש צריך להיות מודע למציאות ולפגמים שניתנים לתיקון.

השינוי שיתרחש הוא השינוי אצלנו

נקבל כלים להתמודד עם הסביבה ודרכים לאהוב את עצמנו למרות מה שמסביב. יש הבדל בין מודעות למצב לבין שינוי מעשי. אף אחד לא מתעלם מהפגמים והבעיות. אז אני חוזרת: האהבה שלנו כלפי עצמינו לא צריכה להיות מותנית בהאם אנחנו מנסים לשפר את מצבנו או לא.

יש מצב שאת המילים הוסיפה סמדר....

יש לה לקסיקון מפותח בקשר לשמנים
בכל מקרה.. אמרתי ואומר שוב. רוב האנשים שמרזים כמות כזו של ק"ג, עושים את זה בצורה לא נכונה ו99% שיעלו שוב במשקל אחכ. עצוב לי שאותם אלה "ראו את האור" ומבחינתם כל מה שהיה קודם הוא זוועה ודבר שצריך להמחק מהתת מודע וחבל. כי מה שהביא אותם למה שהם היום, זה העבר. צריך לשמר אותו להתגאות בו ודרכו לאהוב את ההווה ולתקן אותו. תן להם להתרברב עכשיו.. אני מאחלת לו שיצליח לשמור על המשקל ולהתגאות בעצמו אבל עוד יותר מאחלת לו אהבה וקבלה עצמית גם כשיתחילו הספרות להתגלגל מעלה...............

מסכימה איתך ומוסיפה שלא סתם בגמר של לרדת

בגדול 2 מתוך עשרה מתמודדים של לרדת בגדול אחד , הביאו לאולפןן רק את פאוזי ולימור שהם היחידים ששמרו על המשקל ושאר המתמודדים עלו חזרה את המשקל שהשילו או לפחות את רובו. בכל מקרה מאחלת לצביקה שהוא היה הפייבוריט שלי לאורך כל התוכנית , אני חושבת שהוא מתוק ומקסים ובאמת מאחלת לו שירגיש טוב עם עצמו ויוכל לסלוח לעצמו על כך שהיה שמן כי מי יודע יתכן שהוא ימצא את עצמו שם שוב ואז השנאה תהייה קשה מנשוא. הילה

למעלה