אתה לא סופרמן

• פותח הנושא DDN
  • פורסם בתאריך

DDN

New member
אתה לא סופרמן

האם קרה לכם, ששחקן, למרות כל הרמזים שנתתם התעקש לחשוב שהדמות שלו היא הגיבור הכל יכול, ניסה לפעול נגד סיכויים הגיוניים ולא הייתה לכם ברירה אלא להרוג אותו? זה לא היה חוסר מזל בקוביות. זה לא בהכרח היה חוסר מחשבה תחילה. זו הייתה המחשבה שהוא הגיבור, שה"מ לא יתן לו למות והאויבים לא לרמתו. הוא נתקל בסופו של דבר במסקנה שיש כוח במספרים, ואחד לא יכול לנצח הרבה, אם הוא לא (והוא לא) סופרמן. הדמות מתה, וזו באשמתו הבלעדית של השחקן. איך מטפלים בשחקנים כאלה? איך מטפלים במצבים כאלה? איך מונעים מהם לקרות בעתיד?

l o r e

New member
../images/Emo13.gif

אין צורך לטפל בשחקנים כאלה, הם לומדים לבד, ולא צריך למנוע זה עובד לפי שיטת הקורבן. אחרי שדמות אחת או שתיים מתפגרות עקב עודף הרואיות, השחקנים מגלים שהשה"מ אינו יוצא מגדרו לשמור על הדמות שלהם, והם יתחילו לעשות זאת בעצמם. המצב עצמו חייב לכלול מספיק רמזים לשחקן, היות והוא אינו יכול לראות 'דרגות'. מספרים גדולים של אויבים, ברנש שמניף את ידו וקיר מתפורר, ובאופן כללי האווירה מספקת מספיק רמזים. תמיד אפשר להשתמש בדב"ש ידידותי, שיספק עוד פריט מידע. באופן כללי שחקנים חכמים לא ייכנסו למצב בעייתי לפני שידאגו לאסוף מודיעין.

Nihau

New member
שמירה על SOD אמין לכל אורך הדרך

בתור התחלה הייתי יורה "יריית אזהרה לחרטום" ורק פוצעת קשות את הדמות, כמה חודשים איטיים של משחק הדמות הפצועה בשלבי התרפאות במנוחה כפוייה ותיאור מפורט של פגיעותיה השונות בדרך כלל ילמדו את השחקן שאין ברירה, לפעמים צריך להתחשב בעולם כאשר עושים תוכניות. אם גם זה לא עוזר אז בשלב מסויים פשוט הורגים את הדמות המתאבדת. מותר. שילמד שאין חוכמות, העולם לא יתכופף לכיוון שלך רק כי אתה מאמין בכך ויש לך קשרים עם השה"מ

סנדרין

New member
../images/Emo142.gif../images/Emo181.gif

*מפנה מבט מחשיד לכיוון ה-TIC* זה תלוי במקרה. לפעמים השה"ם לא מסביר את עצמו טוב מספיק, אבל בהרבה מקרים מגיע לשחקן ללמוד לקח.

DDN

New member
../images/Emo6.gif לא רק הTIC

למרות שאם PYRE חושב שאני מדבר אליו, הוא יכול להפסיק לחשוב. אני בוודאות מדבר גם אליו אבל גם אירועי הסופשבוע האחרון גרמו לי לחשוב על זה ממקום אחר, שמטעמים שונים אני לא יכול להרחיב עליהם כרגע. ובנוגע לTIC: לדעתי הסברתי את עצמי טוב מספיק. אבל זה רק אני.

סנדרין

New member
הסברת את עצמך טוב מספיק...

- ...'הם קבוצה של חיילים מיומנים, חסונים וחמושים היטב. |השםשלהדמות| מרגיש חלש ופצוע. מה אתה עושה?' - 'מתקיף. מסובב לחייל את המפרקת. חוטף להם את הנשק. העיניים שלי מפחידות אותם?'

PiKa Bu

New member
שמע,

אתה צודק. אני מסכים איתך, חשבתי שמשחקי תפקידים זה יותר קל, ושכמעט אין מצב שהדמות שלי תמות, לאו דווקא בגלל שחשבתי שהיא סופרמן או שהו בסגנון, אלא כי לא ראיתי ולא השתתפתי בחיים במ"ת מכל סוג שהוא. אז לא ראיתי ממש איך המשחקים מתנהלים...אתה צודק טעיתי מה לעשות? לא ידעתי ועשיתי שטות. למרות שחשבתי שהיא נכונה ושהיא תלך. הייתי צריך לקלוט את ההאזהרות שלך, בסדר אני עדיין לא רולפלייר מספיק טוב. אני צריך לרכוש קצת ניסיון.....

Nihau

New member
חיים ולומדים ../images/Emo13.gif

עכשיו אתה כבר השתפרת וככל שתמשיך לשחק כך תשתפר יותר העקרון מאחורי משחק טוב הוא להבין שגם לעולם של מ"ת יש הגיון רציף. מה שאתה עשית מקביל בעולם שלנו בישראל לסצנה הבאה: מישהו שאתה לא מכיר נאבק ומתווכח עם המאבטח בכניסה לבניין הכנסת בו מתנהלת כרגע ישיבת מליאה. אתה באת משום מקום והרגת את המאבטח...

PiKa Bu

New member
כן צודקת.....

עכשיו שאני חושב על זה זה באמת היה טיפשי...כמעט כל הפעולות שעשיתי היו טיפשיות כילא חשבתי עליהם עד הסוף...כנראה שהייתי נלהב מדי לשחק אז לא חשבתי ממש על כל פעולה וזה מה שקרה... די די אן אתה חושב שתוכל לתת לי הזדמנות נוספת?

PiKa Bu

New member
כן צודקת.....

עכשיו שאני חושב על זה זה באמת היה טיפשי...כמעט כל הפעולות שעשיתי היו טיפשיות כילא חשבתי עליהם עד הסוף...כנראה שהייתי נלהב מדי לשחק אז לא חשבתי ממש על כל פעולה וזה מה שקרה... די די אן אתה חושב שתוכל לתת לי הזדמנות נוספת?

DDN

New member
כן.

אני מאמין בהזדמנות שניה. תשלח לי במסר פרטים על הדמות החדשה שלך.

shock therapy

שלב ראשון (נזק גופני) - שבירת אפה של הדמות בדרכים משונות. שלב שני - (נזק אסטתי) העלאת מכלול שיערותיה של הדמות באש. שלב שלישי - (נזק כללי) הכנסת כל הקבוצה לצרות (לדוגמא קשירתן ללוחות עץ בשעה ששבט גובלינואידי שלם מטיח בהם את מיטב אשפתם מהארוחה של שילשום) - בתקווה ששאר הדמויות יקלטו שהטימטום של דמות אחת משפיע על כולן ויעשו משהו בנידון. שלב רביעי - (עצבים אישיים) הבנה שלמרות הכל אני עדיין לבד במערכה. שלב חמישי - (נזק רעיוני) שבירת שתיים משיניה של הדמות וחיסול הטריידמרק המאוס של חיוך כובש. לך תתחיל עם מלצריות עכשיו סיימון. שלב שישי - (#$%#$%@#$) אם נגיע לשלב הזה אופציית המוות בעינויים קשים מצלצלת לי נחמד. *הולך להתאמן על תיאורי ה gore שלי* הודעה זו נכתבה בהומור ואינה כוללת שיחות עם השחקן/הקבוצה או כל עצה בונה אחרת. בתודה ההנהלה
(אף על פי שכל הכתוב בה אכן קרה).

gambakupu

New member
כנראה פספסתי את הפגישה הזו

מתי הוא איבד את האוזניים?

gambakupu

New member
אם יש דבר אחד שיעזור לדינמיקה

הקבוצתית שלנו זה לחתוך לו את הלשון. (ולקצץ לאלף את האוזניים).

חוצפן

האלף לא עשה כלום לאף אחד , בנתיים הוא רק עזר לעלילה ולהון הקבוצתי. אם יש מישהו שפוגע בדינמיקה של הדמויות זו האייס קווין איכו.

למעלה