אתה לא יהודי מספיק!

לאונידס

Active member
עד מתי המדינה תמשיך להתעלל ביוצאי אתיופיה?

למה המדינה ממשיכה להכריח אותם ללכת למוסדות לימוד גזענים?
לא למדנו כלום משנות החמישים?
שיאפשרו לאחינו יוצאי אתיופיה ללמוד בבתי ספר ממלכתיים, אנחנו נקבל אותם בברכה.

cwen

New member
מה זאת אומרת?

איך בדיוק המדינה מכריחה אותם ללמוד במוסדות חרדיים?

לאונידס

Active member
לא אמרתי שרק במוסדות חרדיים

אמרתי שאוסרת במוסדות ממלכתיים ואפשר להוסיף גם מוסדות אחרים שאינם דתיים כמו אלו של ההתישבות העובדת.

doughnuts

New member
המדינה מזניחה אותה de facto

אני גר ליד קליטת עליה של אתיופיים. מדובר באנשים שהמבוגרים ביניהם לא רק שלא יודעים ולא לומדים עברית, האם גם לא יודעים לספור. המדינה החליטה לקחת אותם מסביבה שאותה הם הכירו, הביאה אותה לסביבה שהם לא מותאמים אליה. המדינה לא מכריחה אתיופים לחבור לחרדים, אבל בהינתן שהם דתיים ואורך חיים דתי (במיוחד חרדי) אינו מצריך לימודים מיוחדים, זה הגיוני לצפות שאתיופיים יימשכו לכיוון הזה.

אלוהימת

New member
לפחות הוריו של הבחור הזה בחרו!

מי שטרח לפתוח את הלינק יכול היה לראות שבביתו של הבחור תלויות תמונות "צדיקים"
ו "גדולים בתורה" ובולטת בנוכחותה תמונתו של "ספר התורה המהלך..." שפסיקותיו המגוחכות עברו כבר כול גבול של הגיון דתי או לא דתי כאחד.
מי שזה ביתו, ואלה רבניו, מה לו כי ילין?

doughnuts

New member
לבחור במה?

לעלות לישראל או לא? או אם לעלות - באיזה תנאים?

cwen

New member
אני לא מבינה על מה אתה מדבר

החינוך הממלכתי פתוח בפני כולם. הרי גם הממלכתי דתי הוא ממלכתי.

לאונידס

Active member
כוונתי למקום פחות גזעני

כזה שמחנך ומלמד בלי קשר לרמת האדיקות הדתית של התלמיד או הוריו, אולי בלי קשר לדתו בכלל.
נראה לך שהחינוך הממלכתי דתי עובר את הרף הזה?

doughnuts

New member
למה?

אתה חושב שיש להם מספיק ידע ויכולתת בכדי לעשות בחירה רציונלית?

לאונידס

Active member
אם אין להם צריך למנות לילדים אפוטרופוס

ואולי גם להם עצמם.
כרגע אני לא ראיתי הוכחות שיש צורך לצעד גורף קיצוני כל כך

doughnuts

New member
תראה...

לו הייתי עובר למדינה אחרת, הייתי רוצה עזרה ממישהו שמכיר את התרבות המקומית. אני יכול לקחת מלא החלטות שלדעתי הן מעולות ואולי באמת בישראל הם היו מביאות לתוצאה לא רעה בכלל. אבל אף אחד לא מבטיח לי שזה יתקיים גם בתרבות אחרת. זה לא שאני חושב שהם לא כשירים, אלא שהם צריכים יעוץ מקצועי מתאים.

Sophalin

New member
אולי אני טועה

בסופו של דבר לא ערכתי סטטיסטיקות אבל אני מעריך שברוב המקומות בעולם, רוב האנשים (לא המיעוט הבולט) הם סובלניים מספיק בשביל להבין שמהגר נושא איתו איזשהו מטען ממקום מגוריו הקודם.
ולכן יקבלו בסובלנות רבה יותר טעויות שלא היו מקבלים מאנשים מקומיים.

doughnuts

New member
מסכים

אני מתנצל על ההודעות שלי נשמעו כמו פטרונות. הכוונה הייתה שצריך קודם לתת להם את הכלים הנחוצים בכדי להגיע להחלטה עצמאית ולעזור להם לעשות אותה בהתאם למה שחשוב להם.

לאונידס

Active member

פשוט

בקרב האתיופים מבני הפלאשמורה, שעברו גיור כשר למהדרין, שליחת הילדים למוסדות חינוך דתיים הוא חלק מתנאי הגיור. אם לא יעשו כן יש חשש שיבוטל הגיור בדעבד.
יהודי אתיופיה מביתא ישראל לא כפופים לתנאי זה כיוון שאליבא דכולי עלמא מדובר ביהודים. הבעיה איתם היא שהם צריכים להוכיח שהם מביתא ישראל כשהם באים במשא ומתן עם הרבנות.

למעלה