אתה בא ? לא בא שלום

אתה בא ? לא בא שלום

שבוע שעבר הוא הבטיח לה שהוא יבוא . ממש הבטיח כל יום קדח לה במוח { תנחשו למה הוא כ"כ היה בטוח בעצמו שהוא יבוא ???!!! כי היה דיון בביהמ"ש כאן במרכז אבלללללללללללל איך שהכל נגמר הוא כנראה שתה כמה רד בול ועף היישר לביתו הרחוק רחוק ומי נשארה כאן ללטף את ראשה של הקטנה המסכנה ??? פשוט הוא לא מבין מה הוא עושה לה כבר שבוע שאני מנסה לנחם אותה משתדלת להסביר לה כדי שתוכל להבין אבל נמאס לה לשמוע . אז אני מתקשרת אליו מנסה להסביר לו שאסור לעבוד על ילדים קטנים בעיניים הוא פשוט מרמה אותה . וכשאני אומרת לו כמה הילדה רוצה לראות אותו וכבר כ"כ מתגעגעת אליו עלאק מה הוא אומר לי " למה אני עושה לו את זה " ושאני יודעת כמה הוא רוצה לראות אותה ולא יכול לבוא . מעניין בכמה מעלות הדם עובר למצב רתיחה . טוב זהו גמרתי לבכות. הא רגע ולמה אם אתה לא בא אז שלום ? כי היא פשוט שואלת אותו בטלפון אם בא ואז הוא אומר לה לא אז היא פשוט מנתקת . עכשיו זהו

m i c h a l i

New member
אויש כל כך מוכר...

אספר לך איך פתרתי את זה אצלנו: קודם כל, לא סיפרתי לה מתי הוא אמור להגיע אלא אם כן הייתי בטוחה ב 100% שהוא אכן מגיע. לפעמים אפילו 5 דקות לפני שהוא בא. אין צורך ליצור ציפייה אצל הקטנטנים כי ציפייה מובילה לאכזבה. עדיף להיות מופתעת לטובה כשהוא כן מגיע. דבר שני, וקצת קשה אבל חובה ובתנאי שאת מצליחה לעמוד בזה: הסברתי לה שאם אמא מבטיחה לה משהו היא תמיד מקיימת. תמיד. זה מצריך זהירות במה שמבטיחים להם ולא ליצור מצב שבו את מבטיחה אבל לא יכולה לקיים. אם את לא בטוחה בעצמך אל תבטיחי. וכך, אחרי שהיא יודעת שאמא תמיד מקיימת הבטחות (ועומדת בזה לאורך זמן) הסברתי לה שלאבא שלה קשה לקיים הבטחות וגם אם הוא מבטיח משהו זה לא אומר שזה יקרה. בכל פעם שהיא אמרה לי "אבא היא הבטיח לי ש..." הייתי אומרת לה : "את זוכרת שאבא שלך לא תמיד מקיים הבטחות? אז אל תצפי לזה.. אולי זה יקרה ואולי לא..." כואב לשמוע שזו המציאות בה אנו מגדלים את ילדינו אבל זו ההגנה הטובה ביותר שהצלחתי להשיג עבור הנפש הרכה שלה. אולי זה נשמע מרושע אבל הוא זה שיצר את התקדים לכך אחרי שראיתי אותה נשברת כשהיה מבטיח ולא מקיים... ולך יקירה, אל תכעסי ואל תתרגזי כי גם את צריכה להבין ולקבל את זה שהבטחות של אנשים כאלה אי אפשר לקיים. אל תצפי ולא תתאכזבי.

למעלה