אתה אטום?

Justin Angel

New member
אתה אטום?

------------------------------------------------------------------- זה בתגובה לשאלתו של נוודי על פגיון בטקס הפאנטאגרם. פשוט זה נראה לי חשוב מדי כדי להדחק לצד... ------------------------------------------------------------------- אני רציני. למה אני טורח להציג את הדעות שלי בפורום אם אתה אפילו לא מקשיב למה שאמרתי לפני? הנה דוגמא להבדלים בין מאגיה ,קסם וכישוף, במשהו שנראה דומה. Calling the Quarters בכישוף - עושים את זה כי זה חלק מהטקס. כי זה רשום שאותו אל\ישות אמרו שצריך לעשות את זה, כי זה דרך להביע כבוד לאותו אל\ישות וכך הלאה. דוגמא: לאלה דימיטריס מהפאנטאון הרומי (לא היווני) צריך לעשות Calling the Quarters כדי להדגיש את הערכה הגדולה שיש לאותו מקום. אבל בפאופן פרקטי זה לא עושה כלום חוץ מללכת לפי נוהלי הטקס. במאגיה - מי שעושה את זה במאגיה , זה אך ורק כדי להיכנס להלך רוח מתאים כדי לאפשר לתודעה שלו "לעבוד" עם כמויות יותר גדולות של אנרגיות. דוגמא: אני בא בשמחה ובששון להטיל לחש ריפוי (איזה סימפטי אני?). אני רוצה לרפא 20 איש שאני מכיר מסרטן(דוגמא דרסטית). אבל אבוי, בהלך הרוח הרגיל (ההקטי קפטיליסטי, כלומר לרוץ ממקום למקום ברדיפה אחרי הדולר) אני לא במצב נפשי שמאפשר לתודעה שלי לעבוד עם כאלה כמויות גדולות של אנרגיה. אז כדי להכניס אותי להלך רוח מתאים אני עושה את Calling the Quarters ,ובכך לעשות את הפעולה בצורה יותר טובה. בקסם - עכשיו ,קסם לא קטגוריה נפרדת בגלל שהוא יכול לעמוד בזכות עצמו. אלא בגלל שהוא למעשה מכיל גם מאגיה וגם כישוף ברוב הפעולות העיקריות שלו. דוגמא: אני הולך לעסוק עכשיו בלרפא מישהו דרך Luner Magick. בLuner Magick נהוג (כלומר מהשם עצם "מנהג" כמו בכישוף) שעושים את זה בכדי הן לרצות את הירח, וגם כדי לעזור לירח במשימה שלו "בגיוס" עוד אנרגיות. עכשיו, נתייחס לפגיון שלך. אם אני משתמש בפגיון בגלל שזה חלק מטקס, אז זה כישוף. אם אני עושה את זה כי פגיונות מדליקים אותי ומכניסים אותי להלך רוח מקשופי , אז זה מאגיה. אם אני עושה את זה כי הפגיון הוא ה"מכשיר" הרשמי של הירח (הלילה , או כל גורם אחר... הירח זה סתם דוגמא) אז זה קסם.

morning_star

New member
אני מציע לך לרענן קצת

את זכרונך בדברים מסויימים. אתה לא עוזר לירח לגייס אנרגיות, יש לו מספיק משלו, תודה. ב-Lunar Magick אתה מגייס לעזרתך אנרגיות מהירח. בטקס ה-LBRP השימוש בפגיון אינו חובה, אך הוא מומלץ. אולי כדאי שתקרא את ההסברים מהספר עצמו (The Golden Dawn By Dr. Israel Regardie). "באג" קטן : "אם אני משתמש בפגיון בגלל שזה חלק מטקס, אז זה כישוף." אח"כ כתבת "אם אני עושה את זה כי הפגיון הוא ה"מכשיר" הרשמי של הירח (הלילה , או כל גורם אחר... הירח זה סתם דוגמא) אז זה קסם"... ואם הטקס הוא טקס לירח ומשתמשים בו בפגיון (שהוא חלק מהטקס)? לפי הדוגמא שלך זה נופל בין הכסאות. אתה בודאי תעיר כאן על האטימות הקרניאלית שלי או על הדטיריורציה המתקדמת של הצרברום אותה אני חווה כרגע (וזה באמת לא מזיז לי) על כך שלא הבנתי את החלוקה כמו שצריך ו-א´ זה בעצם ב´ ו-ב´ זה בעצם ג´ (לך ללמוד משפטים, לא פיסיקה). אתה פה בעצם מודה שרוב הפעולות ה"מקשופיות" כוללות שתיים או אפילו את כל שלושת ההגדרות בהן השתמשת - כך שהחלוקה הזו לא ממש משנה. ואיזה אלה הזכרת מהפנתיאון הרומי? נראה לי שהתבלבלת... שלך הנווד

Justin Angel

New member
די כבר...

מה הבעיה שלך? בכוונה דיברתי על דוגמאות לא קשורות לטקס הפאנטאגרם רק כדי לגרום לך לסטות מלהתרכז בדוגמא אחד. אבל הנה התייחסות מספרית מלאה לכל מה שרשמת (בניגוד למה שאתה עושה, שזה לבחור נושא אחד ולקשקש עליו במשך כמה פיסקאות) 1) "אתה לא עוזר לירח לגייס אנרגיות, יש לו מספיק משלו, תודה". צודק לחלוטין ,טעות בניסוח אבל לא נראה לי שיש דרך יותר טובה לנסח את זה. זה שלירח יש אנרגיות משלו והוא בהחלט לא צריך משלי ,זה נכון. אבל מה שהופך את כל המקשוף הזה ליותר מכישוף הוא הפן המאגי של קסם, והוא האנרגיות. אתה "מגייס" אנרגיות כדי להפוך את כל המקשוף הזה לשלך, והנהה איך, בכל פעם שאתה מתעסק עם אנרגיות אתה משאיר בהם "חתימה" שלך (אם אתם באמת רוצים, אז אני אסביר על "חתימות") ,זה שהירח עושה את המקשוף עצמו זה לא העניין, העניין הוא שכדאי שהמקשוף הזה יהיה שלך הוא צריך גם "להשתמש" באנרגיות שלך. 2) ". ב-Lunar Magick אתה מגייס לעזרתך אנרגיות מהירח" זה כבר תלוי באופן המקשוף, אבל לרוב משתמשים בLuner Magick כדאי שהוא יבצע את המקשוף, עקב העובדה היחסית ברורה שיש לו יותר "ניסיון" בעיבוד אנרגיות מלך. 3) "באג" קטן : "אם אני משתמש בפגיון בגלל שזה חלק מטקס, אז זה כישוף." אח"כ כתבת "אם אני עושה את זה כי הפגיון הוא ה"מכשיר" הרשמי של הירח (הלילה , או כל גורם אחר... הירח זה סתם דוגמא) אז זה קסם"... ואם הטקס הוא טקס לירח ומשתמשים בו בפגיון (שהוא חלק מהטקס)? לפי הדוגמא שלך זה נופל בין הכסאות." התנצלות עמוקה, שכחתי את סוף המשפט שלי בגלל הסוגרים. אבל אם כבר... אז אני אנסח את זה בצורה יותר ברורה: אם אני משתמש בפיגיון כי הוא המכשיר הרשמי של הירח ,אז זה כישוף. אם אני משתמש בפיגיון כי הוא המכשיר הרשמי של הירח ואני שולח (או מקבל כפי שציינת קודם) בעזרתו אנרגיות, אז זה קסםץ ואם אני עושה את זה כי פגיונות מכניסים אותי להלך רוח מתאים למקשוף ,זה מאגיה. 4) אתה הצגת שלושה חלקים לטקס הזה בשביל האלה (אני לא זוכר באמת מי היה המושא של הפעולות שלך בדוגמא, אז נתייחס על אותו גורם כ"אלה"). הראשון הוא שאתה מתנקה בגלל שהאלה אמרה שככה צריך, פשוט כי זאת המסורת. השני הוא שאתה עושה מדיטציה כדי לקלוט אנרגיות. השלישי היה כל מיני פעולות טקסיות. א - כישוף --> ב -מאגיה --> ג-כישוף (ראה הערה 1 שכרגע הבנתי) (ראה הערה 3) הערה 1: תסביר למה אתה צריך לאסוף אנרגיות? זה לא נראה הגיוני שאוספים אנרגיות רק בשביל שהם יהיו. אם אתה אוסף אנרגיות רק בגלל שזה המסורת אז פעולה ב´ היא אקט של כישוף ולא של מאגיה (וזאת למרות התוכן שלה, כי גם צריך להתייחס לסיבה שמבצעים את אותו אקט מקשופי (ראה הערה 2). הערה 2: תשים לב שבכל הדוגמאות שלי בהודעה המקורית עם Calling the Quaters ,אתה תשים לב למילת קישור חוזרת "בגלל ש" (תתבעו אותי, אני אוהב את הצירוף הזה). "בגלל ש" הוא מילת קישור במשפט מורכב שגורם לפסוקית סיבה. כלומר זה בא לרמז על סיבה לפעולה שננקטה. מה שאני מנסה להגיד (ומסתבר שלא הובהר מספיק טוב קודם). סוג האקט המקשופי נקבע קודם על ידי הסיבה ורק אחר כך על פי התוכן. ונחזור לדוגמא שלך: אתה מבצע את כל הפעולות האלה ,בגל שהאלה אמרה שככה עושים את הטקסים שלה, ולכן זה כישוף. הערה 3: אם אתה מתעקש לקבל שם אחד לפעולה הזאת , בהנחה שבחלק ב´ אתה גם מנצל באופן עצמי את האנרגיות (וככה חלק ב´ הוא אקט מאגי) ,אז זה יהיה כמו לבקש שם כולל של לבנות בניין, אז לבנות ליד בית פרטי,ואז לבנות עוד בניין, אין לכזאת פעולה שם כולל בגלל שהיא מורכבת מהרבה פעולות ששונות בתוכן שלהם. ואם אתה חייב באמת שם כולל אז "אקט מקשופי" (ולא אקט של כישוף). 5) דימיטריס...אלת האדמה.... זאתי שהבת שלך נחטפה על ידי האדס ,ואז החליטה לעשות חורף עד שהיא לא תקבל את הבת שלה בחזרה. אז סיכמו שהבת שלה תהיה שש חודשים איתה ו6 חודשים עם האדס, וזאת הסיבה שיש חורף... אבל יכול להיות שאני טועה בפאנתאון :) אני אשמח מאוד אם תתייחס למה שכבתי לפי מספר, וגם לפי מספר הערה.

למעלה