אתגר!

אתגר!

תראו אני צריכה לעשות סרט גמר..לבגרות.. משהו בן 10 דקות בערך.. המשימה שהוטלה עליי היא לעשות איזה שהיא כתבה דוקומנטרית וכמובן הנושא שישר קפץ לי לראש הוא הרקדות.. עכשיו אני צריכה איזה שהיא שאלת חקר... שאלה שמובילה את התחקיר, את הסרט..מה מיוחד? מה מושך? מה קורה בהרקדות? למה התמכרנו לזה? למישהו יש שאלות חקר מעניינות? אודה לכם מאוד..:)

משהן דרמתי, אולי?

כדי להצליח בנושא הסרט ולעניין קהל גדול ככל האפשר, את חייבת למצוא נושא שמדבר אל כל האוכלוסיה על כל גווניה. נושא שיעניין את הקהל שמחוץ לתחום ריקוד העם ולצערינו - הוא נמצא וקיים הרבה בהרקדות השונות בכל הארץ, והוא "בגידות". הנושא נדון הרבה בפורום הזה, אך יגידו כאלה שמי שרוצה - יכול לבגוד גם במקום עבודתו או במקום אחר. להבדיל - בריקודי העם ובריקודי הזוגות - יש הרבה נגיעות, אינטימיות, מבטים וכו' והשילוב של הצעדים והתנועות של שני בני הזוג, תורמים מאוד לפתיחת החלון והדרך אל הבגידות.

רוקדת - מדובר בעבודה של לבי"ס...

לא נראה לי שהנושא שהעלית ממש מתאים לשם...
. וחוץ מזה, למה לקלקל לנוער את הציפיות...
אודרי, כשאלת מחקר הייתי ממליצה לך על "מה מביא אנשים לרקוד", את יכולה לראיין אנשים, לבנות שאלון (אנונימי, כמובן), לצרף קטנות וגדולות וכו'. נושא אפשרי נוסף הוא "הרקדות קטנות מול הרקדות גדולות"... ואפשר לבנות גם על נושא זה נושאי משנה שונים... מקווה שתרמתי...

יפה..

אהבתי את הקטע של מה מושך אנשים להרקדות.. הבגידות זה אוליי קצת צהוב מדיי.. (המורה שלי יאהב את זה..) עוד דברים?

אולי גם לדבר על תופעת ההתמכרות

מה ה"מחיר" שאנשים מוכנים לשלם כדי לא לוותר על ההרקדה האהובה. למשל - אני מכירה כאלה שיוותרו על אירוע משפחתי, אם נקבע ביום ההרקדה הקבועה, ויעשו "טרור" לכל מי שאפילו יחשוב לקבוע משהו לאותו יום. יש כאלה שרוקדים 7-8 פעמים בשבוע ואז זו בכלל בעיה...

אבל..

אבל מי בדיוק יסכים לבוא ולשבת מול מצלמה ולהגיד "בגדתי באישתי עם בורה שפגשתי בהרקדה!"...?

אולי תנפצי את המיתוס

שבטח גם בתיכון מקובל- שריקודי עם כבר מזמן זה לא צדיק כתמר ושאבתם מים? את יכולה להציג את רשימת השירים הכי עכשוויים שיש-ולהראות בוידאו את הריקודים התוססים שלהם...ולצלם את החבר'ה הצעירים רוקדים לצד המבוגרים...נורא יפה בעיני. אפשר גם להראות שמדובר בפעילות נטולת גיל/גזע/דת/מין,וכד'. כמו שאהוד ברק אמר (רק שפה זה תופס...) שמה שקורה פה מתאים לכוווולם!!!

Romantic Lady

New member
גם לדעתי

שימו לב מה כותבים ב"עלמה" על חוג לריקודי עם שכולם בני 60. שימו לב לתגובה של אחד הרוקדים כנראה שמפנה את הקוראים לאתר של גדי... http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-3201934,00.html

אולי ללוות חוג חדש למתחילים מהצעד

הראשון? כאלו שרק מתחילים ולראות מי מתייאש ולמה? מי מוצאת בן זוג ומי לא? מי קולט ומי לא?

אכן אתגר.../images/Emo45.gif

והכותרת:ריקודי עם. והשאלה:האם התוכן מצדיק את הכותרת? זו יכולה להיות שאלה מנחה,אנשים שונים רואים את ריקודי העם באור שונה. בדיוק כפי שסגנון הכתיבה שונה מאדם לאדם. המיוחד(לטעמי)היא היכולת של בני כל הגילאים לבא לרחבה ולצאת במחול. אין מבחני קבלה,רוקדים גבוהים ונמוכים,מלאים ודקי גזרה. מה מושך? בעיקר שילוב שירי ארץ ישראל היפה עם הקצב המתאים,אוירת הביחד,הפרגון ההדדי הגורף,האוירה הנינוחה והרגועה,לימוד ריקוד חדש שהוא(לפעמים)יצירה למופת.יש לפעמים שמגיעים לרקוד שלושה דורות באותו אולם:סבתא,בת ונכדה. יש אנשים שאהבת הריקוד הינה חלק בלתי נפרד משגרת חייהם,זה תחביב ממכר,בדיוק כפי שאיסוף בולים הוא תחביב ממכר לאדם אחר. לבא להרקדות,לצאת במחול,לאחוז יד ביד ,לחייך,הרגשת החברותא,היש דבר יפה מזה? ולסיום:הקיטורים. יש אנשים שמיומנותם בנושא הקיטורים היא ללא תחרות. הם ימשיכו בקיטורים וביקורותיהם הבלתי נלאות. וחובבי הריקוד נטו ,ימשיכו לרקוד וחיוך של אושר על פניהם. והמסקנה? ריקודי העם מייצגים תרבות ומסורת מזה שנים רבות. חובבי הריקוד "מהלב"מילאו וימשיכו למלא את האולמות באלפיהם. אומנם קיימת תופעה של אותם "קוטרים ובכיינים"מקצועיים,שיש להם טענות כרימוןעל כל צעד ושעל,אך הם מהווים מיעוט מבוטל מבחינה מספרית,אם כי מיעוט מרעיש. אודרי, בהצלחה.

וואו יפה...

טוב תודה רבה לכולם.. כמובן אם למישהו יש עוד רעיונות אני אשמח מאוד. וכהרגלי אני מבטיחה לעדכן אותכם במתרחש ובמתפתח..

אודרי, יקירתי, את העלית את הרעיון

הכי טוב לדעתי. את כמובן יכולה להשתמש בכל מה שהועלה כאן, כתתי- נושאים ושאלות לסרט שלך. אבל את בעצמך שאלת את שאלת החקר הכי טובה: "האם צעירים מדירים את רגליהם מריקודי עם--מדוע"?? בנושא הזה, את יכולה לתחקר בעיקר את שכבת הגיל שלך,(אוכלוסיה זמינה) לבדוק עם מרקידים--(העמקה) ולנסות למצוא פתרונות לבעיה----- נושא זמין בפורום. (ואל תתפתי לעסוק בחומר צהוב
) בהצלחה בכל נושא שתבחרי.

רעיון יפה ../images/Emo45.gif ובנוסף...

הייתי מציעה לראיין כמה צעירים שכן רוקדים, לגביי מה מושך אותם לזה ואיך הם מתמודדים עם הסטיגמות הרווחות בקרב רוב בני גילם...

שאלת החקר

מדוע יש לריקודי העם תווית\סטיגמה של ריקודים מיושנים ,ושהרוקדים אותם הם אנשים מבוגרים ותלושים מההוויה הישראלית?

לריקודי עם אין סטיגמה...

כי זו פשוט עובדה חתך הגילאים פשוט לא צעיר והסיבות הן רבות ביניהן :אצל בני נוער רבים ריקודי עם זה שירי ארץ ישראל ול"רברים" כאלה הם לא "מתחברים" בקלות, יותר קל לנוער לשמוע מוזיקה עכשווית רועשת וכך הם נתפסים יותר "מקובלים" ומי שהולך לריקודי עם "אז משהו אצלו לא בסדר איתו". היום יותר ויותר בתי ספר מכניסים ריקודי עם כמו גם גני ילדים והתמונה משתנה בהתאם, גם רואים יותר צעירים בהרקדות וכמו כן רואים הורים המביאים את ילדיהם הקטנים לפעילויות שונות הקשורות בריקודי עם. הדבר נשמע ונראה מעודד כי בסה"כ מה שיישאר לנו בעתיד אלה השירים והריקודים האלה ולא המוזיקה הרועשת ממחוזות אחרים. יום טוב לכולם.

למעלה