אתגר

תגובה

דני כן אברום ממש לא לטעמי לא אשכח לא בחיים את משהוא עשה לברק כולל הצחוק שלו בלילה של ההפסד של 2001 שזה תמונה שבחיים לא תימחק. מצנע אני לא חושב ההתפטרות שלו הייתה אחת האכזבת הקשות שלי בפוליטיקה.

nizanm

New member
מנחם בגין, יצחק שמיר, דוד בן גוריון

עונה לאתגר

אולי אני לא דמות מוכרת בפוליטיקה אבל אני יכולה להיות 20 אנשים בלי בעיה.. 20 שמות זה בכלל שטות... אני מחכה לשוק... (עדיף שתהיה משוקולד)

ש

שלמה איזקסון

Guest
רק בהווה?רן כהן,מצנע,וילנאי,פינס

שאלה קטנה

האם אתה בוחן את האנשים בנפרד מדעותיהם או ביחד אליהן? כי אדם טוב בפוליטיקה יכול להיות בעל דעה שונה משלנו בהרבה נושאים, שאינו פועל מאינטרסים אישיים. מצד שני, ברור כי מישהו שדעתו דומה לשלנו יזכה להערכה רבה יותר מצידנו.

ש

שלמה איזקסון

Guest
פוליטיקאי טוב לחוד מדעותיו בני בגין

ש

שלמה איזקסון

Guest
פוליטיקאי לשעבר...ישר מאוד והגון

הבהרה

מצד אחד מאוד נוח להגיד שזה לא קשור לדעות מצד שני בן אדם שחושב שצריך להרוג את כול הערבים לא יכול להיחשב בן אדם טוב בעיני כי הוא גזען לעומת זאת בן אדם שבעד להחזיק בכול השטחים הוא יכול להיות בן אדם טוב בעיני כמו הדוגמא המצויינת של בני בגין. לגביי יוסי ביילין אני חושב שהוא אופרטיוניסט לא ישר שהצלחתו האישית חשובה בעיניו לעיתים יותר מהמטרה עיין ערך איך הוא לכלך על המפלגה בבחירות האחרונות.

Alexco

New member
../images/Emo6.gif../images/Emo7.gifלבכות או לצחוק?

עד שמפלגה אופרטוניסטית יש אדם אחד אידיאליסט, הוא נתפס על ידם בתור האופרטוניסט.

יוֹאב

New member
הפוליטיקאים שלי

משמאל: עמרם מצנע יוסי ביילין שמעון פרס יולי תמיר אופיר פינס איתן כבל רן כהן אבשלום וילן מימין: אברהם פורז מיכאל איתן

Alexco

New member
בשיח הישראלי..

ימין/שמאל הפכו בעצם לשמירה על השטחים הכבושים כן או לא. אך למעשה הם מונחים הרבה יותר רחבים וגלובאליים, בהם אפשר בהחלט לטעון שפורז הוא איש ימין קיצוני. (אך כמובן שכל העניין הזה של 'ימין' ו'שמאל' הוא מופשט לגמרי, אלה מושגים ריאליטיביים שלא ממש אומרים הרבה)

יוֹאב

New member
גם כאשר היה בתוך מרצ

שמר על ייחודיות, כי התנגד לדרכה הסוציאליסטית של מרצ, ופרש לשינוי עצמאית. הבנאדם קפיטליסט, והוא שותף לדרכה של ממשלת ליכוד, איחוד לאומי, מפד"ל. באיזה מובן היית מגדיר אותו שמאלני?

במובן מחשבתו המדינית

הבן אדם דוגל בגישה קפיטליסטית מבחינה כלכלית. מבחינת נושא זכויות האדם וחופש הפרט הוא ליברל מובהק. מבחינת דעותיו המדיניות הוא יונה צחורה.

למעלה