אתגר

תועלת לאושר

א. מי אמר שהאושר מלווה בהרבה כאב נפשי?? ב. להרגשת האושר יש ועוד איך תועלת - הארכת החיים לדוגמה, חיזוק המערכת החיסונית לדוגמה. מיק. ברקל רוח מדבר

אלי ו.

New member
איך אפשר לדבר על אושר של אדם

ללא רגשות? זו סתירה במונחים. משהו כמו Army Inteligence

למען האמת ניתן למדוד אושר

בארה"ב ישנו אדם אשר עוסק במדידת גלי מוח של אנשים אשר טוענים שהם מאושרים. כל אחד לפי אמות המידה שלו. ובינתיים יש לו אמות מידה מדידות לפי גלי מוח של רמות האושר של אנשים. כרגע אין לי בדיוק את הפרטים של אותו אדם אבל באם תרצה אוכל להביא לך אותם. מיק. רוח מדבר

Lu Tze

New member
לא הבנת,

התכוונתי לומר שבילתי אפשרי להשוות בין אדם חסר רגשות לאדם בעל רגשות, כי הקריטריון היחיד שאני יכול לחשוב עליו כדי להשוות בין בני אדם זה אושר (כי כל מעשה שלנו נעשה כדי לגרום לנו אושר) ומכיוון שלאדם חסר רגשות לא יכול (מעצם ההגדרה) להרגיש אושר, אי אפשר לקבוע מה יותר טוב.

עדיין זה בלתי אפשרי להשוות בין

אנשים. כי לכל אחד יש את הגדרתו לאושר. כך שגם בקריטריון הזה אתה לא יכול להשוות בין בני אדם. מיק. רוח מדבר

אלי ו.

New member
זה מה שמבדיל אותנו ממכונות

ללא רגשות מה היה הטעם בקיומן של מכונות לוגיות ללא תוחלת? ללא היכולת לאהוב, לשנוא, לקנא, לסבול, להנות? רוצה תשובה מהמקורות: "אילולא יצר הרע לא בנה האדם בית ולא נשא אשה ולא הוליד בנים ולא נשא ונתן" (בראשית רבה) הרגשות דוחפים אותנו לבצע דברים. ללא הקנאה לא היינו מנסים להתחרות אחד בשני וליצור דברים חדשים. ללא הכאב לא היינו מודעים למחלות. כדי לספק את רגשות ההנאה שלנו, אנחנו ממציאים משחקים, מאכלים ועוד.

jbu

New member
רגשות הם למעשה מהות החיים

למה אתה חיי? אם לא תרגיש אתה מת, אתה לא זז הרגשות מנעות את הדחפים שלנו אפילו אם אתה לא מרגיש אותם תמיד, כי זה בעצם תפקידו של התת מודע לקחת חלק מהעומס שיש לך ביום, לדוגמא אתה לא חושב מחדש איך ללכת? אפילו שנולדתה לא ידעתה וזה היה לך קשה, אני חושב שגם חלק מהרגשות שלנו הולכים שלם, פשוט עברנו אותם שוב ושוב עד שהם כבר חלק מהשיגרה אם לא תרגיש אז לא יהיה לך מטרה בחיים כי את המטרה שלך לא תרגיש, זה הסיבה שרגשות כול כך הרבה חשובים לנו, הם ההנאה והסבל הרב, הם החיים.

אמיר96

New member
רגשות

אני מניח שאתה צודק ויש רגשות שליליים. כמו למשל חרדה קיצונית (פאניקה), דיכאון ועוד. אני מניח שאלו מסוג הרגשות שאנשים ישמחו לוותר עליהם. לעומת זאת יש רגשות חיוביים שלא הייתי רוצה לוותר עליהם - למשל אהבה, התרגשות מדבר חדש וכו. יש גם רגשות שלא ברור האם הם חיוביים או שליליים - למשל קנאה יכולה להיות חיובית ולהמריץ אותך או לגרום לך להיות מריר. אהבה נכזבת - היא כואבת, אבל מצד שני אפשר לדבר על ה"חמצמצות המתוקה" שלה, ככה שזה לא שחור ולבן. אני חושב שאפשר לדבר על רגשות במונחים של טעמים. אני חושב שלבני אדם יש טעמים שונים לרגשות שונים. אמנם יש בהחלט נטייה כללית, אבל זה גם משהו אינדבדואלי. לא הייתי מוותר על רגשות בכלל, אבל יש בהחלט רגשות שהייתי מוותר עליהם.

המממ...

נכון שכל הרגשה מקורה בחשיבה (מודעת/לא מודעת). אך אחד היתרונות הבולטים של הרגשות הוא שבזכותם אנו יכולים ליצור לעצמנו סדרי עדיפויות בחיים. אחרי שעשית באופן לוגי,מחושב וקר את סדר העדיפויות שלך אתה תגלה שיש הרבה דברים שנופלים באותה דרגת עדיפות. ואז בעזרת הרגש תוכל לתת עדיפות לאחד או אחר. אם זה מעניין אותך תקרא את כתביו של ד"ר אדוארד דה-בונו. הוא מסביר שם טוב מאוד מדוע כן צריך רגשות אף על פי שחשיבה ולוגיקה אמורים לבוא לפני. רוח מדבר

selgarat

New member
יתרון

רגשות באופן כללי הם צורת ההתיחסות שלך לעולם, צורת העברת האנרגיה שלך החוצה ממך. רגשות עוזרים לך לבטא את עצמך.

למעלה