אתגר 30 יום: יום 23

Billy Shirs

New member
אתגר 30 יום: יום 23

אחרי שאלת Captain Obvious של יום 22, הנה מגיע לו 23.

יום 23: דמות המשנה האהובה עליך

Miss Lavet

New member
פיניק

למה? כי הוא רמוס לופין העתידני, השרמנטי, פחות מתוסבך, האמריקאי, עם יותר ביטחון עצמי של משחקי הרעב- וכול(ן)ם יודעים שרמוס לופין הוא דה פרפקט גאי
....

והיימיטץ', איך אי-אפשר לאהוב את היימיטץ'? הוא אלכוהוליסט מתיימר להיות דמות טראגית, מסכן ושנוא- במילים אחרת: תתחתן איתי...לא... זה לא יהיה טוב לשניהו

N o R i K o

New member
השאלה היא

מה ההגדרה לדמות משנית?

יש שאומרים שקטניס ופיטה הם הדמויות הראשיות. יש שאומרים שקטניס, פיטה וגייל הם הדמויות הראשיות. אני חושבת שזה עובד בצורה מאוד הדרגתית - קטניס היא הדמות הראשית, פיטה תחתיה וגייל והיימיץ' יחד - ומכאן שאר הדמויות ה"משניות". אם גייל נחשב לדמות משנית אז ברור שהוא, אבל בהנחה שעבורי הוא לא דמות משנית, וגם לא היימיץ'...

ברור שפיניק. אין פה שאלה בכלל.

hollypop girl

New member
זה תלוי בספר. בראשון למשל הייתי מציבה

את היימיטץ' לפני גייל (כי הוא כמעט ולא מופיע בו) בשני הם ככל הנראה היו באותו "מעמד"
ובשלישי להפך, היא כל הזמן עם גייל כשהיימיטץ' בגמילה (או זה לפחות מה שהיא חושבת) ואז
יש בינהים כמה שיחות והשאר זה רק בטלפון...

N o R i K o

New member
MJ מעליי

זה באמת תלוי, בגלל זה החלטתי לשים אותם כ"שווים". בספר הראשון גייל דמות משנית לחלוטין, לעומת הספר השלישי שבעיניי הוא אפילו יותר ראשי מפיטה. אבל פיטה הוא עדיין ה-מייל פרוטגוניסט.

Billy Shirs

New member
טוב נו...

אני חייבת להסכים פה עם השאר. רציתי להגיד משהו מקורי אבל פיניק באמת לוקח.

שאלה קשה

אני חושבת שאני אהיה ממש לא מקורית ואגיד פיניק (אמרתי כבר טים פיניק?). וכמובן שגם היימיטץ', ג'והנה, וסינה.
אז מסתבר שיש הרבה דמויות משניות שאני אוהבת..............

דרך אגב, את ג'והנה אני אוהבת בספר השלישי, חוץ מהיכולת לא לוותר וללכת עם המטרה שלך, בגלל הטרגיות שבה. בעוד שלקטניס יש בסוף מישהו שאוהב אותה, לג'והנה אין אף אחד. לא מספרים מה קרה לה בסוף, אבל היא כנראה נשארה ממורמרת, רדופה ממה שהיא עברה, ופשוט לבד.

פאנגירל

New member
פיניק, בוגס, ג'והאנה, ביטי (בהתחלהXD), דאריוס

צוות ההכנה, ת'רש, פוקספייס, רו, סינה.... בערך כולם חוץ מפרים. ג'יז, אני היחידה שממש לא סובלת אותה?

N o R i K o

New member
מצחיק אותי

שאת שונאת את פרים ואוהבת את פיטה, כשהם בייסיקלי בדיוק אותה דמות, פשוט אחד זכר והשניה נקבה

פאנגירל

New member
דווקא חשבתי על זה,
MJ

וגם על זה שאני אוהבת את רו ולא את פרים, כשקטניס בעצם כל הזמן משווה ביניהן.

את האמת זה המין שלהם די משנה, כי אני תמיד נקשרת אל נשים יותר כוחניות ואל גברים יותר עדינים (ככה זה
) אבל אני ממש לא רואה בהם העתק אחד של השני בכל מקרה. אני יודעת שעל שניהם קטניס מגוננת (That’s What We Do, Protect Each Other), גם על פיטה שהוא פשוט טוב וגם על פרים שהיא האחות הקטנה והתמימה שלה... אבל בעוד אני חושבת שפרים היא קצת הלפלס כזו, אולי כי היא נורא צעירה ואולי סתם ככה. הייתי מנמקת נימוק עמוק ומשכנע (ויש לי כאלוP: כל הקטע שהיא מתנדבת להחליף אותה בזירה בעוד פיטה מתמודד, בזה שפיטה ניצוד ופרים פשוט בפעם הראשונה שהיא בפעולה מרדנית כלשהי היא פשוט פופ מתה) אבל בעמק שאין לי כוחXD ומעבר לכל, אני מאמינה גדולה מאוד בתחושות שעולות לך מהספרים, ואם לומר את האמת - די סלדתי ממנה מההתחלה, ולא רק שלא הייתי עצובה במוות שלה, אלא שגם קיוויתי לי (גם בגללה וגם כי זה פשוט מתבקש). והיי, אם אתה מייחל למותה של דמות כלשהי, היא כנראה לא האהובה עלייךP:

למעלה