אוי, איזו שאלה קשה%@^!#
CF
אני פשוט לא יודעת$!#%!#%@^$%@$%! איך אבחרררררררררר%!@ סתם סתם, הנה אני ארצין
האמת שאני אף פעם לא אוהבת את השאלה בנוסח הזה. גייל או פיטה זה נורא... כללי, זה כמו שתשאלו אותי "היימיץ' או סינה?" מה הקשר, שתי דמויות שונות, לשתיהן יש קשר מסוים לקטניס ו... זהו
אז ברור שהשאלה נובעת לא רק מבחינת העדפת דמות אלא גם מבחינת זוגיות, אמנם במקרה שלי התשובה לשתי השאלות זהה אבל אני אף פעם לא אוהבת שזה נשאל ככה, כי בסופו של דבר אני אוהבת גם את פיטה ומכבדת גם אותו, זה לא או-או מבחינתי ושניהם דמויות חשובות עלילתית ואני אוהבת את שניהם, אמנם את גייל משמעותית יותר, אבל שניהם
אז קודם כל למה גייל? כדמות הכוונה, ולא כבן זוג לקטניס... כי הוא דמות. כי יש לו אישיות, ואופי, ומטרות ודעות. כבר בספר הראשון גם מהספוטלייט המאוד קטן שהוא מקבל אפשר להבין מי הוא, מה הדמות שלו רוצה ולאן היא מכוונת. נורא מפריע לי בפיטה שאין לו דמות. על למה אני לא מעריצה גדולה של פיטה הסברתי כבר באתגר
יום 3 אז אין לי טעם להוסיף, אבל אני תמיד אומרת לאנשים שאני אוהבת את הדמויות שלי עם פלפל
ולמה גייל\קטניס? טוב, אז כבר כתבתי על זה 22 עמודי וורד שמתישהו בעתיד אני אפרסם כאן שנית, אבל אם אני צריכה לסכם את זה בקצרה, אני חושבת שגייל מייצג משהו שקטניס מאוד מאוד שואפת אליו. קטניס נכנסת הרי למשחקים מלכתחילה עבור פרים ואמא שלה ומאוד סומכת על גייל שיהיה שם עבורן במקומה, קצת כמו אמא שסומכת על בעלה שישמור על הילדים. וכך לאורך המשחקים כולם אפשר לראות שהיא שמה את גייל יחד עם אמא שלה ופרים ברשימת האנשים החשובים לה, אבל בו בזמן יש פה מן סוג של הפרדה- היא לא חושבת עליו כמו שהיא חושבת עליהן, היא עצמה ספקנית לגבי ההתאמה של המילה "ידיד", היא מרגישה לא נעים לשתף את פיטה בכל מה שהיא וגייל חוו כי היא יודעת שזה מעבר. בסוף הספר הראשון הייתי אדישה מאוד לכל עניין הזוגות, הנחתי לבד שיעלה משהו בעתיד עם גייל והייתה לי העדפה קלה אליו אבל לא באמת חשבתי על זה לעומק, זה לא עניין אותי ולא הטריד אותי, בגלל שחברה שלי הייתה טים פיטה ובגלל שההרגשה שלי הייתה שפיטה וקטניס יהיו יחד בסוף מאוד כיוונתי את עצמי לנסות לאהוב את השיפ בכל זאת כי אני רומנטיקנית איפשהו שם... אבל זה פשוט לא הצליח לי. לקרוא על הקפיטול כופה על קטניס לאהוב אותו, להיות איתו לנצח, להתחתן איתו... זה זיעזע אותי, מצאתי את עצמי מתנגדת מאוד לעצם העובדה שהם יהיו יחד רק בגלל שזה דבר שקטניס כל כך נרתעת ממנו. ואז מגיע פרק 9 המדהים שבו קטניס סוף כל סוף מעמידה את עצמה מול הרגשות שלה לגייל. והמילים שלה אמרו זאת, ולא סתם ציטטתי אותן באתגר הקודם... היא של גייל והוא שלה, הוא שייך למקום שהיא רוצה להיות בו, לבית שלה, ליער שלה, לכל הדברים ששייכים רק להם ורק שניהם חולקים. והאהבה שלהם מבוססת על כל כך הרבה מעבר לשיר יפה בשמלה אדומה או לזריקת לחם או שניים. פיטה מבחינתי שייך למקום שקטניס לא רוצה להיות בו, למשחקים, לכאב, לכפייה של הקפיטול. בסוף הספר השני כשקטניס מתעוררת בבית החולים אחרי שהיא מפוצצת את הזירה, הדבר היחיד שהיא חושבת עליו זה פיטה וזה שהיא צריכה להרוג אותו כדי להציל אותו, והיא כועסת על היימיץ' ושורטת אותו ומתחרפנת. כשהיא רואה את גייל היא מתאפסת על עצמה, היא נזכרת במה שבאמת חשוב לה, היא נזכרת בפרים ובאמא שלה, במחוז 12, במקומות שהם הבסיס שלה והיסודות שלה. ואמנם קטניס היא העורבני-החקיין שפורש את כנפיו, אבל אני בטוחה שהיא עצמה תמיד רוצה לזכור את השורשים. וטוב, זה עלול להגיע ל-22 עמודים שוב, אז אני אעצור כאן ואפרסם -שוב- את הפאנארט היפה בעולם.
גייל\קטניפ לנצח