אתגר פשוט

אתגר פשוט

אז הנה: מאז ומתמיד היה מקובל שמפרץ החניה הסמוך לשער האשפות מיועד לאוטובוסים, בתקופה האינטיפדה הלוהטת התרגלו בעלי פרייבטים לחנות שם, ואילו היום אין כמעט מקום לאוטובוסים, ויותר מזה, עובר ג'יפ מג"ב ומגרש אוטובוסים החונים בלית ברירה על המדרכה ומצד שני של הכביש במקום לגרש את הפרייבטים. אז הנה אתגר פשוט: האגודה כגוף רשמי, פונה למשטרת ירושלים + לעיריית ירושלים ראש העיר + לעיריית ירושלים מהנדס העיר + עיריית ירושלים רשות התימרור+לעיריית ירושלים מחלקת הפיקוח ומבקשים בדחיפות להציב במפרץ החניה הזה תמרור המודיע שזהו מפרץ חניה לאוטובוסים בלבד כל שעות היממה וכי כל רכב אחר יגרר מהמקום + לוודא שאמנם גרר יעבוד שם ויסלק מכוניות שאינן פרטיות, וכך יימנע סבל רב מאנשים מבוגרים שצריכים להיגרר בעליה הקשה דרך שער האשפות לכותל. והנה הפעלנו את שעון-העצר.

סליחה מאיר, אבל לא הבנתי, אתה מוכן

לחזור שוב? מי אמרת יפנה

אין שום ספק שאני אכתוב

לראש העיר ירושלים, כמו שכתבתי על תחנת החאן ההולכת ונעלמת, אבל אני לא גוף מייצג ואת המכתבים שלי אפשר להעביר בקלילות למגרסה. אז מי שנלחם נגד כל העולם עבור החניה לאוטובוסים של תיירות נכנסת בעכו ובנצרת (וכמדומני שזו היתה המלחמה היחידה, אופס, וגם בנושא רכב אשכול לתיירות נכנסת...), שיפעלו עבור חניה ליד שער האשפות עבור ה-"נייטיבס" של תיירות הפנים, כיוון שבמוזיאון הרכבת ממשיכים לדרוש תשלום ממורי דרך .

עגלונים

פה טעיתם יקירי, נושא מרכזי בפעילות האגודה חיפש אחרי חניות לרכבי אשכול וגם לאוטובוסים לא שהם מצלhחים לקדם את הנושא אך בכל פורום כ"בלגולע"מנוסה (כתבתי נכון?) היו"ר מחפש מקומות חניה לרכב אשכול ולאוטובוסים. ישיבה בעיריית ירושלים בסוף החודש, דיון אצל שר התיירות כאילו אין חיים חוץ מהחניות לרכבי אשכול? הפכנו לחבורה של עגלונים.

הבעייה מוכרת לי מקרוב ../images/Emo3.gif

שהרי היום, אני מוצא את פרנסתי מנהיגה של אוטובוס. וקרה לי יותר מפעם אלת, שבה הייתי מוכרח לנהוג מסביב לחומות העיר העתיקה, עד שנמצאה לי חנייה. הבעייה היא, ששוטרי מחוז ירושלים, במקום לפנות את כלי הרכב הפרטיים, צועקים לי במערכות הכריזה לא לעצור, גם אם אני צריך לאסוף קבוצה שקצת קשה לה להגיע ברגל חזרה לחניון הר ציון. למעט פעם אחת, שבה פניתי לקצין בדרגת רפ"ק שאישר לי לעצור בתחנת אגד (בחנייה כפולה), לצורך איסוף נוסעים, ואחת מהפקודות שלו עוד באה - צרחה - ואיימה בדו"ח, בכל שאר הפעמים הבעייה פשוט נוראית. מעניין מה היה קורה אילו היו לנו קצת יותר תיירים בארץ. אגב, הבעייה אינה רק שם. היא נכונה לכל אזור העיר העתיקה, כולל שער יפו וחניון הר ציון. חגי

דווקא יש שם תמרורים

שלט מוזר המודיע שאין עצירה פרט לאוטובוסים להורדת נוסעים. פשוט טימטום על טיפשות. והפרייבטים חונים בשלווה.

למעלה