אתגר "עשה זאת במו ידיך"

KarinDi

New member
אתגר "עשה זאת במו ידיך"

כדי לגוון קצת את הפינה, השבוע נעשה אתגר- עד יום חמישי כל אחד/ת תחשוב על רעיון ליצירה מקורית לפי החומר הנבחר. ביום חמישי אני אעלה הדרכה אחת לעבודה וכל מי שתרצה תוכל להוסיף הדרכה לרעיון שלה. כמובן שכלל הפינה נשארים- עבודות יד קלות, מהירות, מחומרים זמינים. והחומר השבוע- צנצנת זכוכית (כמו של קפה). מה אפשר לעשות ממנה? יש לי ערימות במטבח, אז יאללה- הושיעוני!

KarinDi

New member
שכחתי לציין

את הרעיונות יש לשרשר להודעה הזו עד יום חמישי ולא ביום חמישי

רעיון ממש יפה ../images/Emo9.gif

וכהרגלי אציין, אני ממש אוהבת את הפינה הזאת

רעיונות יצרתיים של סבתא ../images/Emo22.gif

סבתא שלי היא ניצולת שואה, ובגלל זה היא מגיעה ממקום שבו לא זורקים משהו עד שהוא מתקלקל או נהרס. לכן בבית שלה אפשר לפעמיים למצוא רעיונות מקוריים לדברים שבאמת אפשר לזרוק. היא משתמש בצנצנות האלו לשלל תפקידים:
צנצנות איחסון תבלינים - אני אוהבת יצירתיות, אז פעם הייתי מדביקה מסביב לשם החברה של הקפה איזה מדבקה או קשוש או משהו עם שם התבלין.
צנצנת עטים - שוב עם שלל סרטים, בדים וכו' אפשר להפוך את הצנצנת למקום איחסון לעטים.
מצאתי אצלה פעם צנצנת שבה היא שומרת את כלי התפירה, כפתורים.
אני התמקדתי בסבר שלי על צנצנות קפה, אבל מצאתי אצלה גם צנצנת שבעבר הייתה צנצנת מלפפונים
אני אישית, חושבת שאפשר לעשות איתם משהו, וזה יכול אפילו לצאת ממש חמוד ואפילו יפה ומוסיף חן לבית. ולא בהכרח ללכת לקנות. וכל מה שצריך לעשות זה רק להוריד את המדבקה של החברה ולהוסיף קצת צבע

דוריק30

New member
באמת מאתגר

עציץ לגינה- לשבור את התחתית, לקשט מסביב, לשים אדמה והרי לנו גינה (יצא חרוזי לא?
) אפשר גם לשים בצנצנת מים ולהניח צמח או גרעין אבוקדו, תפו"א, בצל או בטטה. קישוטים- לשים קטניות שיהיה צבעוני. להכין מלא מלא צנצנות חמוצים או ריבות
להכין חול צבעוני כמו בירדן קצת הסתבכתי עם הבקשה שלך. כל הרעיונות שלי הולכים לכיוון של פתרונות אחסון ופחות ליצירה עם הקופסאות.

KarinDi

New member
פתרון אחסון זה טוב

ממש אהבתי את רעיון העצית לגינה! יש לך עוד כמה ימים, תחשבי על זה

g and n

New member
חמאה (דרך אגב מצויין להפעלה עם ילדים)

לוקחים את צנצנת הזכוכית, מוסיפים 2 גולות מי שרוצה מלח או פפריקה או שום כתוש,סוגרים את הצנצנת ומתחילים לשקשק, עד שהשמנת מתקשה והופכת חמאה אם נשארו נוזלים אז שופכים מקשטים יפה את הצנצנת ויש לכם חמאה הום מייד!

צנצנות

היי, אני מתכננת, לא כרגע, להכין כרית קטנה מחתיכת בד עם איור של קאפקייקס על-גבי מכסה הצנצנת. לגזור את איור הקאפקייקס עם שוליים להדביק מסביב לשוליי המכסה (צריך לזכור שהוא צריך להסגר בהברגה, כך שאי-אפשר להדביק מתחת) ולהשאיר פתח דרכו להכניס מילוי כלשהו ולסגור - תפירה או הדבקה, מה שנוח. אפשר מסביב סרט קישוט. וכמובן בפנים עוגיות קטנות. על אותו רעיון - במקום הבד עם האיור קאפקייקס אז איור של תותים, ובפנים כמובן ריבת תותים ולתת מתנה. כאשר אפשר גם את הצנצנת עצמה לצבוע בצבע אדום עם נקודות ממש כמו התות. אחד נוסף על אותו רעיון - למעלה ישמש לסיכות תפירה ובפנים כפתורים, לעטוף את מרכז הצנצנת בסרט כשבמרכזו כפתור. לקחת מגש עגול שלא צריך אפילו מגש מרובע או כל משטח שלא צריך. לצורך הדוגמה אשתמש ברעיון של מגש עגול. להניח צנצנות האחת ליד השנייה ובמרכז אחת נוספת גבוהה יותר מהשאר או נמוכה מהשאר לעטוף את כולן בסרט ובכל אחת מהן לאחסן סוגים שונים של טושים או אחר. מעין מגש ריכוז של נושא/ תחום מסוים. בצנצנת ארוכה וצרה, יפיפייה - אני מאכסנת מכחולים. בגלל האורך אז לא נופל כאשר חלק מהמכחולים נמצאים בייבוש. יש לי רעיון נוסף שאני חושבת עליו וכאשר אוציא לפעול אעלה כאן. כמובן שלא עד יום חמישי הקרוב. אה, כן, עוד אחד. לא רעיון שלי. להדביק בתחתית הצנצנת דמות מסוימת לדוג' מלאך לייבש, להכניס פנינה נצנצים עם מים והדביק את המכסה ולסגור טוב-טוב-טוב. להפוך והנה מתקבל צנצנת שלג..... שיהיה ערב נפלא, ליאת

הכנת ערכת קפה-סוכר

לקחת מספר צנצנות זהות, אפשר גם לא למי שאוהב, לקשט או להסתפק בהדבקת שם התכולה של הצנצנת ולמלא אותה בסוכר לבן, סוכר חום, קפה, תה, נס קפה, שוקו וכו'.... והרי לכם ערכה לתפארת שאפשר גם לתת כמתנה.

ניטרול ריחות מצנצנות

מתוך ניסיון כמובן וזה עובד. לאחר ששוטפים טוב, משאירים פתוח - כלומר ללא מכסה - איזה שבועיים שלושה והריח נעלם. אני תמיד עושה את זה בכל מיני סוגים של צנצנות עם תכולה שונה. בהצלחה.

KarinDi

New member
איזה רעיונות!

עשית לי חשק לשנות את ההדרכה שתיכננתי אולי אני אעשה זאת.... הכי אהבתי את "כדור השלג"- רעיון מקסים מקסים!

למעלה