אתגר למתעניינים - 16.8

אתגר למתעניינים - 16.8

לקראת יום הולדתה ה-18 של חברתי הקרובה אני מעוניינת לערוך לה רשימה של אירועים שקרו ב-16.8 לאורך השנים. אז קדימה! הסתערו על האתגר
יכול להיות מעניין ומגניב! ואגב, תודה רבה

anubis1

New member
לא הרבה אבל בכל זאת

16.8.1960 עצמאות קפריסין 16.8.1961 פסק הדין להוצאתו להורג של אייכמן 16.8.1966 טייס עיראקי ערק לישראל עם מטוסו מיג 21 העריקה היא אחד המבצעים המוצלחים של המוסד

חחחחחחחח צודק

זה באמת נשמע לא ברור שאלתי האם המידע שנתת מקורו בידע הכללי שלך, או שאולי אתה מכיר מקום שבו אפשר לחפש מאורעות חשובים באותו תאריך? ותודה רבה על העזרה

anubis1

New member
כעיקרון אני זכרתי את החודש והשנה

אבל לא הייתי בטוח בקשר ליום אז בדקתי בערוץ ההיסטוריה (שמשם גם ידעתי על עצמאות קפריסין) יש שם עוד שני מאורעות אבל אני לא חושב שזה יעניין אותך כל כך... מקווה שעזרתי ומזל טוב

burger k

New member
חפש בגוגל

יש לא מעט אתרים שעינינם today in history בחלקם יש הרחבות על האירועים http://www.scopesys.com/anyday/ למשל למרות שישלו אורינטציה מאוד אמריקאית

burger k

New member
הלינק

הלכת לכתובת שנתתי לך? יש שם ימי הולדת מוות ואירועים. יותר משמונה...

ב-16.8

אלביס פרסלי מת בשרותים באחוזתו גרייסלנד ונמצא ע"י חברתו דאז. הוא מת בגיל 42, אותו הגיל בו אמו גלדיס, אליה היה קשור מאוד (יש כאלה שטוענים: יותר מדי) מתה. מאז מותו החל הפולחן האגדי סביב דמותו שבא לידי ביטוי בטקסי אזכרה הנערכים מידי שנה בגרייסלנד ב-15 או ב-16 לחודש אוגוסט. המונים מרחבי העולם מתאספים באחוזה ומדליקים נרות לזכרו.

למעלה