אתגר לי אליכם(ולא קרת)

אתגר לי אליכם(ולא קרת)

אני מחפש כמה שיותר משפטים הסותרים אחד את השני,דוגמת-כל המוסיף גורע וכל המרבה הרי זה משובח..

shellyland

New member
לא ממש מה שהתכוונת, אבל

אותי משעשע תמיד ש"לשים זין" ו"לא לשים זין" זה בדיוק אותו דבר!

nirdagan

New member
"חבל על הזמן" היה פעם רק טוב מאוד

אבל כמה אנשים לא הבינו את הביטוי ונתנו לו משמעות אחרת...

רגע, רגע, רגע

"חבל על הזמן" , לפני שנהיה ביטוי סלנג, היה פשוט דרך לומר שמשהו הוא כל-כך גרוע שכל זמן שיושקע בו הוא ביזבוז. לאחר מכן, כנראה שהתחילו לומר שמשהו הוא כל כך טוב, שקשה לתאר. כל כך קשה לתאר, שזה יהיה בזבוז זמן לנסות אפילו לתאר - כלומר זה טוב, שחבל על הזמן (להסביר כמה זה טוב). סיכום: בהתחלה זה היה תיאור למשהו רע ומיותר, ואחרי זה זה עבר הסבה לתיאור משהו טוב (שתיאורו הוא מיותר).

nirdagan

New member
יש גם במקורותינו

"היה ראש לשועלים ואל תהי זנב לאריות" וגם ההפך הגמור... "היה זנב לאריות ואל תהי ראש לשועלים". סלחו לי שאינני זוכר את מראי המקום.

עגנון

New member
עולה לי כרגע

אין מלכות נוגעת בחברתה אפילו כמלוא נימה - עד שלא שקעה שמשו של זה כבר זרחה שמשו של זה.

עגנון

New member
עוד משהו

ואגב כבר תורץ בתלמוד: בנפול אויבך אל תשמח - באבד רשעים רינה. יש עוד כמה בקהלת שסותרים אלו את אלו, ומובאים במסכת שבת.

אלעד2

New member
קח מילים בעלות משמעויות הפוכות

וגם דומות לסקל (אבנים)= לפנות /לזרוק לקלס= לברך /לקלל

מוגג

New member
מה אכפת לציפור?

טובה ציפור על עץ משתיים על האש... ציפורים מסתובבות ציפורים מסתובבות שמח פה ושמח שם מספקים לה סטייק בשלושים שניות והיא צולה את הרגליים שלה... חזרתי ובקטן....

vegan

New member
תמונה הפוכה וכמה משפטים

צער בעלי חיים תנו לחיות לחיות כמו ציפור את חופשייה ורצ"ב תשובת הצפורים לנושא

einat-z

New member
צמצום רחב היקף

מגמה מעורבת (מגמה אמורה להיות בכיוון אחד, לא?)

מוגג

New member
אמצעים קיצוניים

טוהר הנשק אוריינטציה מערבית המתת חסד שמח בחלקו או רק בחלקו שמח? ומה עם המילה סובל? אני סובל מכאבים וזה בלתי נסבל? ולסיום - אם הציבור חלוק בדעתו אז דעתו נחרצת?

zimes

New member
הם עמדו על פי תהום

ומאז, צעדו צעד גדול קדימה.

vegan

New member
"...בדרך כלל מגמה מעורבת"

"במניות הישראליות היתה בדרך כלל מגמה מעורבת" - משפט שחזר על עצמו יותר מפעם אחת במהדורת הלילה של ערוץ 1. למיטב הבנתי, מגמה מעורבת, הכוונה שחלק עלו, חלק ירדו וחלק אולי נשארו ללא שינוי. אז מה הכוונה בדרך כלל? אולי, ברוח התקופה, זה מתייחס לאותן חברות שנסגרו?

מוגג

New member
אבני נזלת

בעקבות רעידת האדמה הכלכלית, התפרץ הר הגעש של הבורסה ופרצה ממנו מגמה, מעורבת בשברי ברוקרים ורסיסי מניות...

einat-z

New member
מגמה = כיוון

איזה כיוון זה בדיוק אם חלק עלו, חלק ירדו וחלק נשארו אותו דבר? זה שיבוש. מישהו פעם אחת אמר, זה נשמע יפה, וזה תפס. כמו כל מיני ביטויים אחרים.

למעלה