אתגר ליודעי לאדינו

אתגר ליודעי לאדינו

שלום לכל כתבתי "אתגר" אבל התכוונתי: "בבקשה עיזרו לי!" בתמונה ישנה (בערך 1910) המצויה במשפחה רואים את הסבתא רבה שלי (לאה בכר) יחד עם אחת מבנותיה (רחל בכר, לימים רחל משולם) באחת הנחלאות בירושלים. האתגר הוא בקריאת ותירגום הצד האחורי של התמונה (רצ"ב) הכתוב בלדינו. אני מודה מראש לכל העוזרים. כל טוב, רפי לוי

זיו טל

New member
מצליח רק חלקית. הצעה . יש במעלה

אדומים מרכז למורשת הלדינו. שלח להם והם בוודאי יתנו תשובה מלאה. יש שם מילה אחת שאיני משוכנע.... ואני נזהר שלא להתבזות.....

אל תתבייש

זיו שלום, תודה על המידע על המרכז במעלה אדומים. אני אפנה אליהם בקרוב. אני אשמח לשמוע מה שאתה מפענח בכתוב, אפילו הוא רק תירגום חלקי. כבר קיבלתי בעבר כמה וכמה גירסאות מהוססות, ואני מקווה שבהצלבת המידע אוכל להשלים את התמונה. כל טוב, רפי לוי

deebeebee

New member
המילים הראשונות---

הדודה רחל... לא מתיימרת לדעת לדינו. במהלך חיי שמעתי קצת לדינו וזה הכל.

דב הכהן

New member
intresoupetas ?

כתוב: la tiya Rachel la di imedio la estampi intresoupetas הדודה רחל באמצע צילמתי אותה ??? לא ברורה המשמעות של המילה האחרונה

intresoupetas

שלום דב, תודה על עזרתך. התוכן שתירגמת אכן תואם את מה שרואים בתמונה. מאחר שגם לאה בכר וגם רחל בכר (הבת שלה) נראות בתמונה, אני מתחיל לחשוב שאולי המילה האחרונה היא שיבוש של שם המצלם/ת (?) כל טוב לך. רפי לוי

דב הכהן

New member
תמונה

התוכל לצרף את התמונה אולי מתוכה נצליח לפענח את משמעות המילה האחרונה אתה יודע היכן נעשתה התמונה?

למעלה