בלי פוטושופ
כנראה שכל מה שעשיתי ניתן לביצוע בקלי קלות בפוטושופ. אבל זו תוכנה בתשלום (גבוה), ואני לא נוטה להשתמש בתוכנות מפוצחות / גנובות וכד'. השתמשתי בתוכנות שהיו לי או חינמיות ולכן התהליך הוא ארוך במקצת:
1. תחילה העתקתי את התמונה אל המחשב שלי - ע"י קליק ימני על התמונה ובחירה "Save file as".
2. פתחתי את הקובץ במחשב שלי באמצעות Picture Manager הנמצא בחבילת Office, וסובבתי את כל התמונה שמאלה עד שהשורות האמצעיות בכיתוב היו אופקיות. ניתן להשתמש למטרה זו בכל תוכנת תמונות שתומכת בסיבוב ארביטררי בכל זוית שהיא - לא רק בכפולות של 90 מעלות. כמובן ששמרתי את התמונה בקובץ חדש לאחר הפעולה.
3. פתחתי את התמונה ה"מסובבת" באמצעות Paint הישנה (חלק מ-Windows), והשתמשתי בתכונת ה-Deskew (נפתחת בלחיצה על Icon של Resize). "שיחקתי" בגדלי Deskew אופקיים עד שהאותיות בכיתוב המצבה היו "ישרות". שוב שמרתי את התמונה כקובץ חדש.
4. בשימוש ב-Paint שנית, ביצעתי Crop לכל חלקי התמונה הבלתי רלוונטיים. פעולה זו ניתן לעשות בעזרת כל תוכנת טיפול בתמונות. שוב שמרתי בקובץ חדש.
5. פתחתי את התמונה המסובבת ומיושרת האותיות והממוקדת באמצעות Picasa החינמית מבית Google, ושיחקתי עם דרגות ההארה, קונטרסט וכ"ו עד למצב אופטימלי. היתרון של Picasa על פני תוכנות אחרות המוכרות לי הוא היכולת לראות מיידית את אפקט השינוי על התמונה בגודל מלא. כך אפשר להגיע בקלות לאופטימום. יותר מכך, היות וחלקי תמונה השונים מוארים בצורה שונה, ניתן להתרכז ויזואלית בכל פעם בקטע אחר, למצא צורת הארה אופטימלית עבורו, להבין את הכתוב - ולעבור לקטע / מילה הבאה.
תוצר שלב זה הוא הקובץ שצירפתי למעלה.
הערה: במחשבה שניה, יתכן והייתי יכול לוותר על ה"סיבוב" בשלב 2, ובמקום זה לבצע Deskew אנכי באמצעות Paint, בדומה לשלב 3. אני מניח שחברי הפורום יוכלו להציע שיטות אלטרנטיביות לשיטה המוצעת כאן.
יוסי יגור