אתאיסט לשרותכם

סידהרטה

New member
אתאיסט לשרותכם

שלום לחברי הפורום אני אתאיסט אני לא שונא דת ואני נאמן רק לאמת אין בי ספק ומשום מה יש הרואים בכך הוכחה שאני אדם דתי (טעות נפוצה) אם יש מישהו/י שמתלבט/ת ורוצה ללמוד קצת על ניטשה או דארווין אשמח לחלוק את הידע ניתן גם להשאיר מסרים אישיים אני מבטיח לענות

אבזץ

New member
ניטשה מת. ואלוהים?...

בכלופן תבורך בבואך למעדון. אגב, סידהרתא זה שם בודהיסטי משהו(או שם של בית קפה בת"א...)? דתי כאילו? סתם תוהה מה לאתאיסט בעניין לא לו. בדרך לעבוד על הנחמדות -עבודה קשה!!!

סידהרטה

New member
סידהרטה גוטאמה

סידהרטה זה שמו המקורי של בודהא שחי לפני כ-2500 שנה אני אתאיסט אבל לא מתנשא לדאבוני אנשים נוטים לפחד מאתאיסטים, רבים מבלבלים אתאיזם ואנרכיזם. כנראה שאנשים מונעים קצת יותר מדי מהרגש וקצת פחות מדי מהשכל. וכן, כן, אני יודע שזה נשמע מתנשא. לענינינו. למדתי שלוש שנים באוניברסיטה העברית, והיו לי הרבה חברים דתל"שים, ואפילו דתיים ממש, וגם ערבים, וגם לא מעט בודהיסטים. קראתי את התורה כולה, קראתי גם את הקוראן ואת הברית החדשה, קראתי גם את "מוצא המינים" של צ'ארלס דארווין ואת "כה אמר זרטוסטרה" של ניטשה. אולי אתה לא אוהב את הסגנון, אבל זה מה יש. יש לי ידע. מי שרוצה ללמוד, מי שקצת סקרן, מי שלא רק בורח מ.. אבל גם מתקדם אל, מוזמן לשאול שאלות. אני לא מצפה שמי שעוזב את עולם הדת יהיה אתאיסט, אבל אני כן מצפה שהוא יחשף לתפישות עולם קצת אחרות אשר העולם הדתי עושה מאמצים אדירים להסתיר.

boaZone

New member
זכרונות...

...אחד הספרים האהובים עלי הוא הוא סידהרתא של ברמן הסה. ספר, שללא ספק, אני יכול להצביע עליו, ולהגיד שהוא שינה לי את החיים... ידע זה טוב. החכמה זה להפיק ממנו חכמה. ברוך הבא.

boaZone

New member
../images/Emo122.gif אופס - הרמן הסה

כמו כן מומלצים מאוד הספרים שלו: נרקיס וגולדמונד. זאב הערבות. ועוד אחרים. סופר זהב.

סידהרטה

New member
כמה מילים על בודהיזם

אתאיזם בעיני זה בודהיזם במסלול המהיר בודהיזם זו לא דת, למען הדיוק בודהיזם זה פילוסופיה ודרך חיים. בודהא הוא לא אל או אליל, בודהא הוא בסך הכל אדם מאד חכם שחי לפני כאלפיים חמש מאות שנה בצפון הודו. הרמן הסה כתב את יצירת המופת שלו המתארת בדיוק הסטורי רב את חייו של הבודהא (הניאור) סידהרטה גוטאמה. (קוריוז בינייים: הדת ההינדית מאמינה שבודהא היה הגלגול השמיני של האל וישנו). בכל אופן, אני שמח שנהנית מהספר, שאותו אני מחזק וממליץ לכולם לקרוא. ארשה לעצמי להשתמש במטאפורה אחת של סידהרטה. סידהרטה חיפש את משמעות החיים. רב חייו הוא חשב על החיים כמעגל אין סופי של לידה, מוות, לידה מחדש, וחוזר חלילה. יום אחד כשישב על גדת הנהר הוא הבין לפתע שהמים הזורמים בנהר תמיד מתחלפים, והוא הבין מכך שהחיים אינם מעגל אלא ספירלה. אמנם יש מחזוריות בטבע, אך החיים תמיד מתקדמים ומשתנים. החיים כספירלה. זו אחת המטפורות האהובות עלי. לרוץ ולקרוא את הספר.

ולטעמי דווקא אתה הוא הפלצן

מה יש לך שאתה נטפל לאדם? מה זה? עדיין שאריות מהעולם המכוער שמוזכר כאן כל הזמן? סך הכל מישהו שכותב להנאתו כראות עיניו ולטעמי דווקא בטוב טעם אז למה לפתוח את הדלת ולהפליץ על כל הפורום כאילו מישהו ביקש?! ואם אתה שואל בחיי שאני לא מכיר אותו בשום צורה רק מה שעשית ממש מגעיל ומקומם

איתמר770

New member
החיים כספירלה

מצטער, אבל שלמה המלך כתב כבר בספר קהלת שהחיים הם ספירלה. "דור הולך ודור בא והארץ לעולם עומדת..." (קהלת פרק א'). והוא חי לפני יותר מ 2000 שנה...

למעלה