אתאיסטים

lala897

New member
אתה יודע אם תסתכל עמוק בכל פעם

שמישהו מגיש עזרה זה גם מאנוכיות וגם מרצון לעזור יותר מאנוכיות. העזרה שהוא יגיש תגרום לו להרגיש שהוא בנאדם טוב, תגרום לו להרגיש סיפוק. תחשוב על זה תראה שזה ככה. אני עוזרת גם בשביל העזרה- כי אכפת לי ממך וגם בגלל שצוויתי אין סתירה בין השניים. לא אמרתי שהתאבדות מביאה אושר. תקרא שוב את דברי - אמרתי שמי שמחפש אושר אמיתי יכול להתאבד כבר עכשיו, התכוונתי שאין אושר אמיתי בעולם. ההרגשה שעשית כל מה שיכולת נותנת בהחלט סיפוק אם יש איזה מטרה בעשיה. אני לא מגינה על עצמי, אני מנסה להסביר את עצמי..

ch561

New member
כל אתאיסט ונקודת מבטו

ברשותיך אני יענה על א וב יחד. לדעתי בתור אתאיסט אנחנו פה בשביל מטרה אחת, להעביר את המטען הגנטי שלנו הלאה זאת אומרת להתרבות, וזהו. אנחנו ממש לא שונים מחיידק או אפילו וירוס. זאת כל אבל כל המטרה שלנו בחיים שלנו לכן לפי נקודה זאת מי שלא מתרבה אין לו מה לעשות פה (כללית בלבד!!!!!!!! אני מבקש לא להוציא את דברי מהקשרם). לגבי אונס ורצח וכו, אנחנו פועלים לפי חוקים ששונים מחברה לחברה ולא אין חברה. אם החברה שלנו זה "נכון" לא לרצוח לא לאנוס ולא לגנוב ולעשות ברית מילה אז ככה זה. ישנם חברות שבהם יש ברית מילה לבנות ואותם זה לא מזעזע. יש כאילו שבוגדים במודע ועוד ועוד. אנחנו בפרוש לא מחשבים כי מחשב לא מתרבה. והדבר היחידי שישאר מאיתנו לאחר גיל 80 זה המטען הגנטי שלנו. עכשו לגבי מוסריות וכו'. חילונים יכולים גם להתנדב ולתרום בלי כל קשר לדת פשוט כי עוזה להם טוב לתרום או לעזור למשהו, לא צריך מצווה בשביל לעזור לזולת. אני מקווה שהבהרתי את עמדתי ושוב כל אתאיסט אם נקודת מבטו.

למעלה