אתאיסטים

lala897

New member
אתאיסטים../images/Emo26.gif

הגיע הזמן שאתם תענו על שאלות בקשר לתיאוריה שלכם אז הנה כמה:
א. בחירה חופשית: אני לא מבינה גדולה במדע, אבל לפי מה שהבנתי מאחד האתאיסטים פה הוא שלאדם אין נפש. האדם דומה למחשב רק הרבה הרבה יותר משוכלל. אם כך האם אפשר להגיד שאם יש לאדם בחירה בין תפוח לבננה הוא בוחר בבננה כי יש לו יותר כך וכך חומר מסוים במח? ז"א שאדם לא בוחר כלום אלא מונע בדרך מקרית. כנ"ל לגבי אדם שגונב , אונס, רוצח? כמו שלמחשב אין בחירה, רצון אלא הוא פועל עפ"י נתונים כך גם האדם, לא? ב.אנחנו בסה"כ אנשים קטנים שהגענו לעולם באמצע "סרט" של מיליוני\ מיליארדי שנים למאה שנה. למה שאני ישתדל לתרום, להשפיע, להיות מוסרית וטובה? למה שאני לא יעשה מה שמתחשק לי? הרי אושר אמיתי אין בעולם כזה מלא בצרות, אסונות ועוגמות נפש מי שחי כדי לחפש אושר יכול להתאבד ברגע זה. מה אני בכלל- זבוב קטן שנופל מצד לצד ביקום הענק הזה. בשביל מה להתאמץ כ"כ במילא עוד 80 שנה לא ישאר ממני כלום. מה העניין הגדול אם אני עושה x או y אם אני במילא גומרת באותו מקום. הנאות בחיים אין. זה הרי ידוע שאנשים לעולם אינם שבעים, כמה שיש להם הם רוצים עוד. מה החיפוש חסר המנוח של אנשים לדברים מסטיים, "רוחנים"? מאיפה מגיע הרצין הזה לכאלה סוג דברים אם האדם הוא בסה"כ מחשב ענק?

vizini

New member
תשובה לשאלתך הראשונה

תמצאי בקישור המצורף. אשר לשאלה השניה, כל אחד צריך לתת את התשובה לעצמו...

lala897

New member
../images/Emo122.gif

לא כל כך הבנתי.. אני לא מבינה במדע כלום. ככה שאני ישמח אם תענה לי בצורה יותר פשוטה ומכוונת לאדם שאין לו ידע במדע..

אני אנסה לענות לך....

קודם כל... אי אפשר הלוכיח אם אדם הוא מחשב... וגם....לא קרה לך לפעמים נגיד שרצית משהו מאוד מאוד אבל לא לקחת או משהו כזה??? אז מה תגידי? נכנס לך וירוס? המחשב פועל על דעת עצמו? ולחיפוש אחר דברים רוחניים? אין לי מושג.....אולי בגלל שאדם רוצה להרגיש יותר טוב עם עצמו? מותר לי לענות לך במדרש?? בקשר לזה של-למה לי להשקיע אם אני רק חלק פיצפון מתמונה אחת ענקית... בטח את מכירה ת'מדרש הזה...עם חוני המעגל...(נראה לי) שהוא פגש את האדם שנטע חרובים....(אם את לא מכירה....אני יכתוב לך....)

vizini

New member
זה לא מדע, זה פילוסופיה.

וזה כתוב בעברית. נסי לקרוא ולהתרכז. אולי אם תקראי את הכל, תבוא גם הבנה.

lala897

New member
אני ינסה שוב../images/Emo13.gif

שלא תגיד שלא ניסיתי..
ודרך אגב אני שונאת קישורים.
זה לפעם הבאה..

vizini

New member
זה עדיף על "העתק-הדבק".

ואני בשום אופן לא הייתי יכול לכתוב בפירוט כה רב...

lala897

New member
נכון. אבל אולי לי עדיף לא כ"כ

בפירוט כי אני צריכה המון ריכוז להתחיל להבין על מה הם מדברים וכל המילים הלועזיות..
אבל אני ינסה בכל זאת.. בהמשך הלילה.

lala897

New member
קראתי!

הבנתי את ההתחלה אבל את הניתוח שלו לא הבנתי.
אכפת לך להסביר לי?

lala897

New member
קראתי גם את הקישור השני..

ולא הבנתי איך הוא עונה לשאלה.
מיואש ממני? או שבא לך להסביר לי?

ApA1800

New member
אני לא מסכים עם הטענות

שלאדם אין בחירה (במידה והבנתי נכון). להפך, אני חושב שלאלוהים אין חלק, וכל אדם קובע את גורלו, לפי בחירותיו, כאשר גורלו הוא תוצאה של בחירותיו בלבד. בקשר לשאלה השניה, אני חושב שאם את עוזרת לאחרים, תורמת, משפיעה, רק כדי שיהיה לך טוב בעולם הבא, או משהו כזה, אז זה ממש חסר טעם. אם לא תעזרי לאחרים, תתרמי, תשפיעי, מרצון, ומתחושת סיפוק שעשית משהו טוב, לפחות לדעתי האישית זה חסר טעם. אם אני תורם, זה רק בגלל שאני נהנה לדעת שעזרתי, בלי לחשוב על טובה שתצא לי מזה בעולם הבא. כמו כן, בקשר לשאלה מדוע לא להתאבד, היא מאוד תלויה בהשקפת העולם של כל אדם באופן אינדיבידואלי. ועובדה שיש אנשים שאכן מתאבדים. אם החיים קשים, הם לא תמיד יהיו ככה, וכדאי לעשות הכל כדי לשפרם, כך שהם כן יהיו טובים. לדעתי מי שבמצב קשה, אבל לא עושה כלום כדי לשפר את המצב שלו, ורק בוכה שרע לו, אז באמת אין לו טעם לחיות. לעומת זאת, גם האדם במצב הקשה ביותר, אם הוא יתאמץ, וינסה לשפר את המצב, בסוף הוא יצליח, וגם הוא יהיה מאושר. מדוע יש אוכל בטעמים שונים? מה זה משנה מה אוכלים? הרי בסוף התוצאה היא אותו דבר. אחרי חצי שעה לא תזכרי מה אכלת, וגם אם תאכלי משהו דוחה, וגם אם תאכלי מעדן מלאכים, חצי שעה אחרי האוכל תרגישי אותה התחושה. אבל זה מה שעושה את החיים ליפים. אותן הנאות רגעיות. וככל שלאדם יהיו יותר הנאות כאלה, ככה החיים שלו יהיו יותר טובים. ואני לא אומר שלאדם אין מטרה בעולם. לדעתי מטרת האדם היא ליצור את החיים האולטימטיביים עבורו (תוך שמירה על החוקים והכללים כמובן) ולהגיע למצב שהוא יוכל להגיד: איזה חיים נפלאים. לא יכולתי לתאר אותם טוב יותר.

Vdrums

New member
סעיף ב. שלך הוא די מטופש

לא לתרום לא להיות טובים? בקיצר רשמת שם שהאדם רע מטיבעו. לא רק דתיים ואנשים מאמינים עושים ופועלים למען מטרות טובות. מכיוון שאין הוכחה למה שקורה אחרי המוות אז מנסים לנצל את החיים פה כמה שיותר. וכדי להנות אנחנו צריכים ללמוד ולעבוד כדי לקיים נורמות חברתיות שמקובלות עלינו ואנחנו רוצים לקיימן. כמו שאמר קודמי בשירשור, המטרה היא ליצור חיים אולטימטיביים ושאתה עושה את זה אתה מגיע לסיפוק. יש 5 דרגות סיפוק שאותם האדם רוצה להגשים, אני לא זוכר אותם בדיוק אבל בתחתית יש את הגשמת ההישרדות, שהיא בעצם להשיג אוכל וכדומה כדי להישאר בחיים והדרגה הגבוהה היא הגשמה רוחנית, שהיא בעצם יצירת החיים האולטימטיבים או כל הגשמה אחרת.

lala897

New member
חמודה../images/Emo13.gif

מה אתה תוקף אותי? שאלתי שאלה תמימה ממש לא התכוונתי להגיד שרק דתיים טובים או שרק להם יש כוונות רעות. זאת ממש לא ההשקפה שלי ואני מקווה שהצלחתי להעביר את זה לכמה אנשים לפחות... לא התכוונתי אפילו להגיד - "הנה אתם רואים התיאוריה לא נכונה." שאלתי שאלות שמענינות אותי בקשר לתיאוריה. אתה יכול לחשוב שזה מטופש. סבבה. אבל אל תציג אותי כאילו התכוונתי לבא "לדפוק" אותכם.

lala897

New member
כתבתי את השאלה של הבחירה חופשית

בעיקבות זה שהבנתי באחד השרשורים פעם מויזיני שאדם הוא מעין מחשב משוכלל. הוא אוהב בגלל שיש לו חומרים כאלה במח אז לפי זה הסקתי שהו רוצה משהו מסוים גם בגלל שיש לו חומרים במח ז"א שהוא עובד עפ"י נתונים שיש לו בראש ולא עפ"י בחירה חופשית. לאלוקים אין פה קשר ולא התכוונתי לקשר אותו. לא התכוונתי להגיד הנה אתם רואים יש אלוקים כי גם אם תתגלה פה סתירה זה עדיין לא אומר שיש אלוקים.. לדעתך האישית זה חסר טעם לתרום והיות טובים בשביל עולם הבא כי אתה לא מאמין בו. בשבילי הוא המטרה ולכן זה לא חסר טעם לעשות דברים בשביל המטרה. אבל שוב לא התכוונתי לקשר פה את הדת. לא שאלתי מדוע לא להתאבד. אמרתי שאם אדם מחפש אושר אמיתי הוא יכול להתאבד כבר עכשיו כי אין בעולם אושר אמיתי- עם הצרות, האסונות, אף אדם לא מאושר באופן מוחלט. "ליצור חיים אוליטיביים עבורו" למה תוך שמירה על החוקים? למה זה כ"כ חשוב? למה שלא כל אחד ידאג לעצמו להנות כמה שיותר וזהו. ובקשר לשורה התחתונה שלך- היא לא מציאותית.

ApA1800

New member
קודם כל, את לא צריכה להגן על עצמך

כל הזמן. אני לא מתקיף אותך. שנית, התכוונתי להגיד שאני למשל, באופן אישי, לא הייתי רוצה לקבל ממך עזרה, אם את לא עושה את זה מתוך רצון לעזור לי, אלא מתוך רצון לקיים מצוות ושיהיה לך טוב בעולם הבא, ואם לא היה עולם הבא, אז לא היה אכפת לך ממני והיית אומרת שילך קיבינימט. בגלל זה התפיסה של "אין טעם לעזור כי אין עולם הבא שיתגמל כביכול על העזרה" נראית לי שגויה, כי העזרה היא לצורך עזרה בלבד. את לא צריכה לגמל גמול על העזרה. הגמול הוא שאת מרגישה טוב עם עצמך שעשית מעשה טוב. כמו שלדעתי גם אם מישהו מאמין, אבל הוא אומר "יש אלוהים, אבל לא אכפת לי ממנו, ואין לי כוח להתפלל" (זה מוקצן כמובן, אבל רק לצורך המחשה) אז נראה לי מיותר שהוא יתפלל בלי לרצות, רק כי הוא מפחד שאלוהים יעניש אותו. זה צריך לבוא מתוכו. אותו דבר מצוות אחרות כגון עזרה לזולת. לא הבנתי למה את חושבת שמישהו חושב שהתאבדות מביאה את האושר האמיתי. התאבדות גורמת לך להיות מיותר. לא לתת לך להטביע חותמך, בעולם, שזאת דרך בריחה מאוד קלה, אבל אני לא רואה איך היא מקדמת למטרה. בקשר לשורה האחרונה, באופן תיאורטי זה נכון, השאלה מה אדם מגדיר לעצמו כמטרה הכי חשובה, שהוא רוצה לדעת שכשהוא ימות הוא יגשים אותה, ובצורה הזאת יטביע חותמו על העולם. באופן מעשי, גם אם אנשים לא מגשימים אותה, לפעמים הידיעה שעשית כל מה שיכולת נותנת סיפוק לא קטן, וכמו כן, החלום האוטופי והלא ניתן להשגה, מדריך אותם, וגם אם הם ישיגו חצי ממנו, זה גם טוב מאוד. אם את מאמינה שאת צריכה להכין את עצמך לעולם הבא, אז זאת יכולה להיות המטרה שלך, ואם כשתמותי חס וחלילה, תרגישי שאת מוכנה לעולם הבא, וזאת הייתה המטרה שהצבת לעצמך מהחיים האלו, אז הגשמת את מטרתך. המטרה הסופית היא לאו דוקא עושר, לשכב על הגב בהוואי, ולהשתזף.

למעלה