אתאיזם

matan61

New member
אתאיזם

בס"ד אם אתם באמת אתאיסטים שמאמינים (...) שאין דבר כזה אלוקים, לא יזיק לכם לקרוא את זה. אם אתם רק מתעלמים ממציאותו של אלוקים - תלחצו על העכבר ותעברו הלאה. אתר האמת האבסולוטית (בו ניתן לשאול שאלות נוספות) : www.HaEmet.net האם קיים בורא לעולם – כיצד ניתן לדעת האם יש אלוקים? לפני שנענה לשאלה הזאת, עלינו לשאול קודם כל "מהו אלוקים"? פירוש המילה אלוקים היא, "בעל הכוחות כולם". אלוקים הוא קודם כל בורא העולם וכל היצורים החיים, זוהי הדרך היחידה להגדיר אותו במחשבתנו. ההוכחות לקיומו של האלוקים הן בעולם אותו הוא ברא, שהרי הבריאה מעידה על יוצרה. עם זאת, יותר ויותר אנשים בתקופתנו טוענים שאין אלוקים ושאלוקים זוהי בסך הכל המצאה של בני אדם. לפעמים אף קורה, שגם המאמינים באלוקים עוברים תקופות בחייהם, בהן הם שואלים את עצמם "האם אלוקים באמת קיים?" כאשר אנו לא רואים את האלוקים ומנקודת מבטנו אנו לא רואים שום הוכחה לכך שהוא פועל, אנחנו מתחילים להטיל ספק בקיומו. אך קיומו של אלוקים אינו תלוי בהרגשתנו או באופן שבו אנו רואים את הדברים בתקופה מסוימת בחיינו - בדיוק כפי שהעובדה שכדור הארץ הוא עגול אינה משתנית כאשר אנו לא מרגישים שהוא עגול ואנו רואים שהאופק שטוח. הבריאה היא ההוכחה החזקה ביותר לקיום אלוקים. בספר תהילים כתוב: "השמיים מספרים כבוד אל ומעשה ידיו מגיד הרקיע". הבריאה מעידה על קיומו של האלוקים כפי שמוצר הנמכר בחנות מצביע על קיומו של היצרן. מקרה ידוע קרה אצל המדען אייזיק ניוטון. כאשר הגיעו לבקרו כמה מדענים, שאלוהו מה דעתו על קיום האלוקים. אייזיק ניוטון לא ענה על השאלה, ובמקום זאת לקח את מבקריו לראות דגם של מערכת השמש שבנה. בדגם של מערכת השמש, כדור הארץ והכוכבים נעו סביב השמש, כאשר הירח הסתובב סביב כדור הארץ. "מי בנה את הדגם המדהים הזה?" שאלוהו המבקרים. "אף אחד" ענה אייזיק ניוטון לתדהמתם "הוא נוצר מעצמו!" אמרו לו מבקריו המדענים: "אתה לבטח מתלוצץ, הרי בלתי אפשרי שדגם מסודר להפליא זה, נוצר לבדו". אמר להם אייזיק ניוטון: "אם אנכם מסוגלים להאמין שהדגם הקטן והפשוט הזה נוצר מעצמו, כיצד תהיו מסוגלים להאמין שמערכת השמש שלנו, המדהימה פי כמה וכמה מדגם זה, נוצרה מעצמה?" ההוכחות למציאות האלוקים הן לפי מיליונים! חוקי הטבע, קיום החומר והאנרגיה, קיום שמש וירח וכוכבים, עולם המסתובב בוקר וערב ועוד, כל אלה ועוד רבים נוספים מהווים הוכחות לקיומו של אלוקים שברא אותם. שכן, לא יתכן שהגיעו מן הסתם ודרך המקרה. הקדש דקה אחת למחשבה: החשבת מה היה קורה אם... אם לא היה קיים מרחב, אם לא היה קיים זמן, אם לא היו חוקי טבע, אם חוקי הטבע לא היו עקביים, אם לא הייתה שמש, אם לא היתה קרקע מוצקה, אם לא היתה אדמה פוריה, אם קרקע לא היתה מתגבשת ככדור, אם העולם לא היה מסתובב פעם ב-24 שעות, אם לא היתה אטמוספירה, אם לא היה אוזון, אם לא היה חמצן, אם החמצן לא היה בכמות מסוימת, אם לא היה כח המשיכה, אם לא היו מים, אם לא היה מחזור המים, אם מים לא היו מתאדים, אם אויר רווי מים לא היה משחרר אותם בצורת גשמים, אם לא היתה טמפרטורה סבירה, אם לא היו חיות ואם לא היו צמחים, לא היית מקדיש אפילו דקה אחת למחשבה... כי לא היינו כאן! אנחנו חיים בעולם מסודר ומופלא. כפי שלא היינו מאמינים שפירמידה נוצרה על ידי נפילת אבנים מהשמים, כך נבין שעולמנו המסודר להפליא, שבו קיים כל מה שנחוץ למחייתנו, לא יכול היה להיווצר לבדו. ברור לכל שיש בורא לעולם ולכל היצורים החיים. תורה של אמת צריכה להיות תורה שתהיה נגישה לכל מחפש אמת בכך שתהיה מפורסמת או בכך שלא תפקיר את שאינם מכירים בה. תורת אמת, לא תוכל למשל, לטעון שכל מי שאינו מכירה או שלא נולד לתוך המסגרת שלה ולכן לא קבלה, יזכה במוות או שאול. תורת אמת תוכל תעניש את אלה שהכריהו והחליטו שלא לקבלה בשל מניעים תאוותניים אך לא את אלה שלא נולדו לקרבה וכלל לא הכירוה. תורה של אמת צריכה להורות לנו לעקוב אחר מורי דרך ואנשי רוח שיחליטו עבור כל דור מה נכון לעשות ומה לא, שהרי פני הדור משתנים בכל תקופה, ותורה שהינה נצחית צריכה שושלת ומסורה, והסברתה על ידי חכמיה בכל תקופה. צריך שיהיה אל מי לפנות כאשר התורה אינה בהירה דיה או שניתן לפרשה בכמה דרכים. אסור יהיה שהתורה תילמד על ידי כל אדם וללא מורה, שכן, כל אחד יפרשה בדרך אחרת. התורה צריכה להיות מועברת על ידי חכמים שלמדו אותה והסמיכו חכמים אחריהם, חכמים שמצאו אותם בקיאים באותה תורה, רק אלו יוכלו להיות מורי דרך למקבלי התורה ומקיימה. הבן זאת, יהודי יקר. אלוקים ברא את האדם והוא נתן לו ספר חוקים כיצד למצות את חייו בדרך הטובה ביותר. אם האדם ינהג לפי התורה הוא יהיה מאושר, הרי אלוקים מכיר את נפש האדם אותה ברא! ועוד נכתב בעניין הזה "בראתי יצר רע, בראתי לו תורה - תבלין" הדרך להתגבר על היצר הרע היא על ידי לימוד התורה והעיסוק בה. הניסיונות קשים לחילוני יותר מכל אדם אחר, כי לכך התרגל. זו הסיבה שכתוב שלפני בעל תשובה אפילו צדיקים לא יכולים לעמוד! ומאין נובעת הגדולה הזאת? הרי זה מתוך המאמץ שנותן החילוני כדי להיות חוזר בתשובה אמיתי, שמוותר על כל ההנאות אותן הכיר בשביל משמעות חייו האמיתית. רק העושה כן, יגלה שבמשמעות חייו יש יותר אושר מכל הדרך שבה חי עד כה אך בשביל האושר האלוהי הזה צריך להתגבר! ולהתגדל! ולהתקרב אל השם! כי זו האמת, משמעות החיים היא להתענג על השם ולהיות אדם רוחני. בהצלחה, יהודי יקר, תתגבר! בברכה, דניאל בלס. חג שמח, מתן נ.ב. הגיע הזמן שתחזרו בתשובה! כל שאלה שיש לכם, אפילו על השואה (אם כי על השואה ניתן רק לשער) ניתן לענות לכם! כל השאלות המטופשות של ביקורת התנ"ך - ניתן לענות על כולן! אם יש לכם טענות חברתיות על "חרדים" וכו' - הרי מה זה קשור לאמונה בבורא עולם? בגלל שיש אונס בחיידר במאה שערים אסור להאמים באלוקים?

matan61

New member
המשך קצר

מה זה "טוב" ? אנו הבנו שהאלוקים רוצה שנבחור בטוב ובכך נקיים את משמעות חיינו בעולם הזה. אך כאן ישנה בעיה, זאת מכיוון שבכל תרבות "הטוב" מוגדר אחרת. אם אנו במלחמה ואנו חובשים פצוע שאיבד את ידיו ורגליו והוא מבקש שנהרגהו, האם זה טוב או רע? הרי הוא יסבול בחייו, אז עדיף להורגו אם כן, לא? איש אינו בטוח מה נכון ומה לא נכון לעשות במקרה זה. בסין היו נוהגים לכרות את האף של אדם שגנב. במדינות ערב, היה נהוג לכרות את היד. ומהו באמת דינו של גנב? האם מותר לנו לקחת את חירותו, ואם כן, לכמה זמן? האם מותר לנו להורגו או לכרות את איבריו? פעם שוחחתי עם בודהיסט אחד שאמר לי שאסור להרוג שום יצור חי. שאלתי אותו האם מותר להרוג נמלה. הוא אמר לי שלא. שאלתי אותו האם מותר לי להרוג יתוש הנמצא בחדר ורוצה להזיק לי. הוא אמר לי שלא. שאלתי אותו מהו יצור חי, האם חיידקים הם יצורים חיים? אולי הבודהיסט הורג חיידקים בעת שהוא נושם? הבודהיסט אמר לי שלא ניתן לראות חיידקים סתם כך. ועל כך תמהתי, האם מותר לי להרוג נמלה אם אני לא רואה אותה כל כך טוב? ומהי ההגדרה של יצור חי? והאם מותר להרוג חיות כדי לאכול אותן? והאם מותר לאכול את כל סוגי החיות, או שמא מותר לאכול רק דגים הבודהיסט גם אמר לי דבר שנשמע די הגיוני במבט ראשון. הוא אמר שאסור לי להרוג רוצח, כי בכך אני יורד לדרגתו. הרוצח התכוון להרוג אותי ואילו אני עשיתי את אותה פעולה כשהרגתי אותו. ירדתי לשפלותו של הרוצח כשעשיתי את אותו מעשה שפל שהוא התכוון לעשות לי. הסברתי לבודהיסט שהמניע כאן שונה, כי הרוצח רצה להרוג אותי ואילו אני נאלצתי לעשות זאת. הבודהיסט הסביר לי שהמניע אינו משנה, אלא הפעולה. על כך הקשיתי לבודהיסט ושאלתי אותו האם מותר לי להרוג מחבל הנמצא איתי באוטובוס, או שאתן לו להרוג אותי ואת כל היושבים בהסכמתי? הבודהיסט ענה לי שזהו רצון הגורל ואל לי להתערב בו ולכן אתן למחבל להרוג את כל היושבים ולא אהרוג אותו. במקרה זה ראינו שמה שנראה לי כטוב, יכול להראות כפשע אצל השני ומה שנראה אצל השני כמצווה יכול להראות כפשע בעיניי. האדם רוצה להתגבר על הרגשות השליליים שלו ולהקצין את החיוביים. אין אדם שלא הולך על פי צו מוסר אישי שהוא לא מבין בכלל מהו. אותו מוסר נטבע בו על ידי האל וכל אדם רוצה להרגיש מוסרי. כל אדם רוצה להרגיש שהוא עושה את הדבר הנכון, את דבר האלוקים! אך כיצד האדם ידע מהם רגשות אמיתיים ונכונים? בסופו של דבר, כל אחד מהם, בדרכו המיוחדת, בודהיזם או הינדוהיזם, מגיע לאמת בדרך אחרת לגמרי. כל אחד מבין אחרת מהו "טוב" ומהו "רע" וכל אחד יכול להסביר לך שעות במה הוא מאמין וכיצד הוא מרגיש וחש זאת בדרכו הסובייקטיבית. אך הוא לא יכול להוכיח שהרגשתו נכונה מהרגשת אחרים. מכאן למדתי שכל אדם מגדיר באופן אחר מהו טוב ומהו רע ולכן האלוקים אמור להשאיר ספר הדרכה לאדם, בו הוא יאמר לו מהו הטוב ומהו הרע. הבה נברור את דתות העולם ונחפש את התורה השונה מהותית מכל דת אחרת. חג שמח, מתן

n oy

New member
חזרת../images/Emo35.gif מה קרה התגעגעת לעצבים שלנו?

למעלה